Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/salade-lyonnaise/ Aftensmad Buffet, Franske retter, Frokost, Salat

Salade Lyonnaise

Salade Lyonnaise er en pragtfuld og super nem salat og faktisk en af dem som er super lækker, hvis man står i dilemmaet, hvor man på den ene side har lyst til lækker grøn og sprød salat – og på den anden side, samtidig har vildt meget lyst til noget mere salt, fyldigt og mættende.

Kombinationen af sprøde hjemmelavede luksus croutoner, saltet røget god bacon og lækre pocherede æg sammen med den lækre dressing og den sprøde salat er uimodståelig og perfekt som en nem sommersalat til aftensmad eller frokost.

Salade Lyonnaise
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT20M4
Ingredienser
  • 3 skiver bacon, sprødstegt
  • 2 skiver brød, fx grydebrød
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk smør
  • 4 æg
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 125 g blandet salat
  • 125 g rucola
  • 1 dl purløg, finthakket
  • 1 bakke karse
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dressing
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk honning
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Steg baconskiver sprøde på en tør pande.

Gnid brødskiven med hvidløg og smør den på begge sider med et tyndt lag smør. Steg brødskiven på panden i fedtet fra bacon, til den er sprød på begge sider. Tag af varmen, skær i grove tern og drys med salt og peber.

Bring en gryde med vand i kog. Slå hvert æg ud i en lille skål. Tilsæt æblecidereddike, når vandet koger og tag gryden af den direkte varme. Brug en ske eller et piske­ris til at lave en hvirvel rundt i vandet, så der kommer et hul i midten. Kom et æg i midten af hvirvlen og sæt gryden tilbage på varmen. Kog i ca. 3 minutter, tag for­sigtigt ægget op med en hulske og anret det på taller­kenen. Fortsæt på samme måde med de andre æg.

Anret salat og rucola på tallerkener eller et fad.

Fordel dressingen over i striber, drys med finthakket bacon, croutoner og anret med de pocherede æg samt et skønt grønt drys af purløg og karse.

Dressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.