Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/safranrisotto/ Grød Italiensk, Nem Hverdagsmad, Vegetar

Safranrisotto

Safranrisotto er lækker vintermad.

Både som tilbehør til et større måltid, som fx kylling, en grydesteg eller lign. Men det er også lækkert serveret helt enkelt, bare med et godt brød og en salat til.

Safran og hasselnødder giver virkelig god smag og retten mætter skønt. Kom gerne et godt drys finthakket bredbladet persille over.

Prøv også: helstegt kylling opskrift >>

Safranrisotto
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT20M4
Ingredienser
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 350 g risotto ris
  • 1 knivspids safran, stødt
  • 1 liter grøntsagsbouillon, eller hønsebouilion
  • 60 g hasselnødder
  • 40 g parmesan, groftrevet, heraf lidt til pynt
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg fint og sauter det i en gryde med olivenolie, ved middelvarme, til det er gennemsigtigt og blødt.

Tilsæt risottoris og stødt safran, rør godt rundt i gryden i et par minutter og tilsæt derefter 1 dl boullion ad gangen.

Lad risene suge bouillonen op inden der tilsættes mere. Når alt bouillonen er brugt, tages gryden af varmen.

Rør 1 dl frisk revet parmesan i risottoen. Smag til med salt og peber.

Rist hurtigt hasselnødderne på en varm pande, gnid de løse hinder af og server straks risottoen på tallerkner, pyntet med bredbladet persille og de ristede hasselnødder.