Safranboller med remonce
Safranboller med remonce er virkelig en helt særlig og herlig spise ♡
Vi har en fast tradition med søde luciabrød på Lucia, også kaldet lussekatte. Jeg holder så meget af de små fine traditioner, som går igen år efter år. Så hyggeligt! I weekenden tog jeg hul på et lille brev safran og fik lyst til at prøve et lille twist på de traditionelle luciabrød – det blev til disse lækre safranboller, fyldt med remonce og for at gøre det ekstra konditori lækkert, så fyldte vi dem med flødeskum og nød dem til en god kop kaffe.
Prøv også: Min opskrift på de lækreste luciaboller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Safranboller med remonce
- 2,50 dl mælk
- 25 g gær
- 100 g smør
- 1 knivspids safran, stødt
- 50 g sukker
- 2 æg
- 450 g hvedemel
- 1 nip salt
- 1 æg, til at pensle med
- Remonce
- 100 g sukker
- 100 g marcipan
- 100 g smør, blødt
- 0,50 tsk vaniljepulver
- Glasur
- 100 g flormelis
- 1 knivspids safran, stødt
- koldt vand
- 1 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær og stødt safran ud i mælk og tilsæt derefter sukker, salt, smeltet smør og æg. Rør det godt sammen og tilsæt mel lidt efter lidt.
Ælt til sidst dejen godt, den må godt være en smule klistret, så tilsæt ikke for meget ekstra mel, for så bliver bollerne tørre og kedelige.
Lad dejen hæve tildækket i 1 1/2 time.
Remonce
Ælt sukker og marcipan sammen, pisk derefter hurtigt smør og vanilje i med en elpisker, det må endelig ikke overpiskes.
Saml bollerne
Rul dejen ud i en stor firkant på lidt over 1 cm tykkelse og skær firkanter på ca. 15×15 cm. Kom en spsk. remonce i hver og fold hjørnerne af dejen ind og luk godt sammen i kanterne og bunden.
Læg dem med samling en ned på en bagepladen med bagepapir, hvor de skal hæve i ca. 30 minutter.
Pensl med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.
Lad bollerne køle af på en rist, skær dem op og fyld med flødeskum og pynt derefter med safranglasur.
Kan man undlade safran? Jeg var sikker på, at jeg havde noget — men nej!?
Ja, det kan du – de vil blive mægtig skønne med fx en smule kardemomme i stedet :)
Eller prøv evt med en lille spsk blandede julekrydderier, fx stødt nellike, kanel, kardemomme og vanilje. Uhm ♡
Tusind tak for hurtigt svar:-) så vil jeg straks gå i gang!
Rigtig god jul og tak for mange fantastiske opskrifter, der bruges flere gange om ugen❤️
De lyder simpelthen alt for lækre
Ja, ik ♡
Vi har indført lucia hjemme hos efter inspiration fra dig for nogle år siden. Jeg er ret pjattet med remonce, fastelavnsboller og de svenske semlor, så min plan er at vi skal bage både dine luciabrød og denne opskrift i morgen. Vi må vist hellere invitere bedsteforældrene over ;-D
Hvor hyggeligt! Jeg synes det er en mægtig ide at samles til et helt udvalg af lækre luciagodter ♡
Rigtig god fornøjelse til jer i morgen
Kh AC
Jøsses, hvor ser de fantastiske ud. Som fastelavnsboller i juletøj! Det er perfekt.
De er lige sagen for alle os der elsker fastelavnsboller ♡