Rugbrødschips
Rugbrødschips er en skøn måde at få brugt resterne af et rugbrød og en nem måde at lave en sprød snack af noget man som oftest har i køkkenet uanset.
Jeg bruger gerne rugbrødschips som topping på salat eller som tilbehør til ost, tapas og lign. De er ekstra lækre, når man variere dem lidt fra gang til gang med lakridsdrys eller lakridssirup, krydderurter, friskkværnet peber og andet godt. Dem vi lavede i går var helt simpelt bare med olie og salt – det er et evigt hit.
Prøv også: lækker opskrift på grønkålschips >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rugbrødschips
- 5 skiver rugbrød, helt tyndt skåret
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær rugbrødsskiverne i trekanter
Læg derefter de helt tyndtskåret skiver rugbrød på en bageplade med bagepapir.
Dryp eller pensl med olie, drys salt på og bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 10-15 minutter.
Har ikke kigget om andre har givet dette tip, men: jeg knuser salt (røgsalt og alm. 1:1) med fx herbes de provence og så bruger jeg een af de helt små køkkensier til at fordele krydderiet jævnt ud over stykkerne. Tak for en dejlig opskrift.
Skønt tip og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg har kuk frisk brød som kun når at blive en dag gammel – kan det så bruges ?
Ja sagtens, bare du kan skære meget tynde skiver af det
Hej Ann-Christine
Jeg har prøvet at lave rugbrødschips og de blev bare mega gode. Kom dem derefter i en patantglas, men næste dag var de bløde/seje. Ved du hvordan man bedst holder dem sprøde?
Hej Katrina
Jeg opbevarer dem i en småkagedåse eller lign, men tænker at der må have været en anelse fugt tilbage fra rugbrødet, der gør dem bløde når de kommer i glasset.
Måske prøv at tørre dem lidt ekstra, inden de opbevares.
Kh AC
Også udmærket med palæobrød istedet for rugbrød. Mange lækre knasende frø – nødder i bonus.
God opskrift, enkel og velsmagende
Jeg har med held lavet tynde rugbrødsskiver (skåret supertynde på brødmaskine) penslet med olie og 3 varianter: olie/salt + olie/salt/lakridspulver + olie/salt/chilipulver. Så blev de alle skåret i trekanter med en skarp kniv, ca. 15 skiver oven på hinanden
Derefter kom de i en dehydrator (en ovn kan også bruges) ved 50 grader til de var tørre.
Stor lykke hos familie og venner, så de er alle væk
Uhm, det lyder virkelig også godt! :)
Et lille tip:
Hvis jeres rugbrødschips / snacks bliver lidt kedelige på 2 eller 3 dagen, så smid dem ind i ovnen på en bageplade i ca. 10 min ved 180• :) God sommer!
Har atter engang lavet dine nemme lækre rugbrødschips. Jeg har en almindelig elektrisk pålægsmaskine, hvor jeg skære brødet på. Det er nemt og hurtigt. Et lille tips. I disse ” red maden tider”, så bruger jeg brød som er sat ned i butikkerne fra bake off. Det er billigt og brødet har den konsistens som der er behov for?
Hvor er det dejligt at høre – og det er så fint et tip at dele til mindre madspild at bruge daggammelt rugbrød til disse.
Tak for din søde hilsen ♡
Hej Ann-Christine : )
Sikke en dejlig hjemmeside du har læææækre opskrifter : *
Jeg har lige haft gæster til STORT ostebord og og lavede mange af dine tilbehørs ting til mums LÆKKERT
Min rugbrødschips lavede jeg med mit skiveskåret rugbrød de blev super ..skåret i små bjælker, olivenolie, og groft salt, de skal bare have længer bagetid og mindre varme… her 4 dage efter spiser jeg de sidste og de er stadigvæk super sprøde …bare lige hvis andre heller ikke har hele rugbrød ; )
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og den fine inspiration og input til brug af rugbrød i skiver.
Tak for at dele ♡
Kh AC
Hvor længe kan sådan nogle rugbrødschips gemmes?
Vi har som regel spist dem inden for 1-2 dage, så det må komme lidt an på en prøve …
Hej Ann-Christine
Jeg har netop set din YouTube-video og vil komme med en lille bøn.. jeg hører desværre ikke helt godt og synes musikken i den her video bliver for høj i forhold til din stemme -jeg kan næsten ikke høre hvad du siger.. jeg tror jeg har set alle dine videoer og de er virkelig blevet bedre og bedre og jeg vil fortsat meget gerne se dine videoer, så jeg håber at lyden kan justeres lidt til min fordel?
Vh Louise
Hej Louise,
Tusind tak for din hilsen og rigtig fine feedback, som vi sætter stor pris på!
Jeg har lyttet videoen igen og er enig med dig. Nu oploader vi en ny video i morgen, hvor vi har skruet lidt ned for musikken og jeg vil meget gerne høre din feedback på, om det fungerer bedre.
Tak for hjælpen og for at du kigger med, det er jeg glad for :)
Kh AC
Hej igen
Har lige set videoen med hvidløgsbrød og jeg er med igen!? Tusind tak for det, jeg glæder mig til at følge med og afprøve flere af opskrifterne. Vi har allerede en del af dine opskrifter som favoritter, vi benet tilbage til igen og igen??
Louise
Hvor er det dejligt at høre! Og sig endelig til en anden gang, hvis det giver problemer.
Tusind tak for din fine hilsen – jeg er glad for at du følger med og har glæde af mine opskrifter ♡
Kh AC
Hvordan opbevarer man chipsene uden at de bliver bløde?
I en lufttæt beholder i stuetemperatur, men jeg plejer nu helst at lave så det passer med at vi spiser dem samme dag :)
Tak for altid inspirerende blog med nem lækker og tilgængelige opskrifter uden hokus pokus
Hvordan får du skåret brødet tyndt især hvis det er halvgammelt tørt rugbrød ?
Jeg bruger ikke tørt tørt brød, -men blot 2-3 dages gammelt rugbrød – det er for svært at skære tyndt, hvis det er helt blødt og nybagt.
Men ellers bare en skarp kniv, så går det helt nemt oplever jeg.
Og tusind tak for de fine ord, det er jeg rigtig glad for at du synes :)
Kh AC
Hejsa, ja jeg tænker også om du har et fif til at få skåret det tyndt? Vores rugbrød er nemlig allerede skiveskåret så kan være det ikke duer? . De bedste hilsner Maria
Hej Maria,
Jeg har lige svaret længere oppe – håber du kan bruge tippet :)
Og nej, det duer ikke med brød der er skiveskåret i forvejen
Kh AC
Vi spiser ualmindelig mange rugbrødschips hjemme hos os :-) Men betaler i dyre domme, da jeg endnu ikke er lykkedes med at få mine egne skåret tilstrækkeligt tyndt. Har efterhånden forsøgt med mange fremgangsmåder: fryse brødet og så skære det i frossen tilstand, koge brødet med lidt vand og smøre det ud på bagepladen a al rugbrød, bruge elektrisk kniv, skåret med brødkniv osv osv…. Bruger du en almindelig brødkniv til at skære dem ud?
Tak for en dejlig blog – og en skøn bog, som vi jævnligt bruger som inspiration i dagligdagen.
Kh Rikke
Hej Rikke,
Jeg har en zwilling-twin-cuisine-brødkniv og den kan fint skære ultratynde skiver, for den er drønskarp.
Hvis din brødkniv ikke er helt skarp, så prøv med en nyslebet kokkekniv og gerne daggammelt brød.
Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Kh AC
Hej
Linket fører mig bare til kop og kandes forside :/
Den er nok udsolgt – jeg har noteret havnet herover istedet :)
Rugbrødschips er en fantastisk opfindelse, når ens børn ikke er de helt store rugbrødsspisere …. så ryger der rugbrød ned, lige så snart de bliver ristet til chips.
Også en god måde at få brugt endestykket af et rugbrød, som er blevet lidt tørt i det.
Tak for en fantastisk inspirerende blog :-)
Det er virkelig også lækkert med ristet rugbrød – specielt i chipsudgaven
Tusind tak for din søde hilsen, Marianne :)
Bruger du frosne hindbær – og bliver de i så fald kogt og afkølet inden?
Ville også gerne lave juice og smoothie til mine børn, men det bliver for dyrt med de bær for os hvis man skal bruge friske.
Tak for en fantastisk univers – har fulgt med i mange år efterhånden.
Hej Anette,
Jeg bruger frosne øko bær.
Der var en del snak en overgang med at så skulle man koge dem osv inden brug – men det gør jeg altså ikke. De ryger bare i blenderen herhjemme hos os uden problemer … men det er lidt en overvejelse og afgørelse man selv må tage ;)
Helt enig i at det bliver alt for dyrt med friske bær.
Du kan også skære en meget moden banan i tynde skiver og lægge dem i en frostpose. Sørg for at glatte dem godt ud, så de ikke klistre for meget sammen – så er det en god og billigere måde at få koldt i smoothien og det bliver dejlig cremet og fyldigt.
Tusind tak for din søde hilsen – det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Min datter er netop startet i skole – og så skulle jeg bruge en eftermiddagssnack. Så tænker man selvfølgelig på valdemarsro – og sørme så, om ikke det man lige skulle bruge lå på forsiden :)Tak for dejlig, dejlig blog, som jeg ikke kan blive træt af.
Ih, hvor dejligt! Det er da så skønt at du lige tænker at så kigger du forbi her på min blog.
:)
Dejlig dag til dig og tak for den søde hilsen
Kh AC