Rucolasalat med bagte tomater
En helt nem og enkelt rucolasalat som ser virkelig lækker ud, smager fuldstændig fantastisk og indeholder kun få råvarer.
Det er sådan en salat, vi spiser ret ofte herhjemme. Nogle gange bliver rucolasalaten toppet med bagte tomater – når de er i sæson laver jeg gerne en stor portion langtidsbagte tomater, som kan opbevares i glas med olie – og ellers kan de fint bages på nederste plade i ovnen sammen med en anden ovnret. Andre gange spiser vi salaten med tørrede frugt, grillede ferskner, granatæblekerner, æbler eller pære i tern … alt efter hvad der lige er i sæson og hvad vi har lyst til.
Prøv også: få over 50 skønne salat opskrifter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rucolasalat med bagte tomater
- 200 g cherrytomater
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 30 g pinjekerner
- 125 g rucola
- 1 håndfuld baby spinat
- 1 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Halver tomaterne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Fordel finthakket hvidløg henover og stænk med olivenolie samt drys lidt salt og peber over.
Bag tomaterne ved lav varme på 125 grader i 1 1⁄2 – 2 timer.
Tag tomaterne ud af ovnen og lad dem køle af.
Rist pinjekernerne på en varm tør pande under omrøring, til de tager farve.
Vend rucola og spinat med vinaigrette, anret på et fad og fordel tomater og pinjekerner over.
Hej 🌞. Tak for fantastiske opskrifter 😊🥰. Har lige et spørgsmål til tomaterne – har dem i ovn nu og skal bruge dem i aften til gæster – skal de på køl eller kan de stå ude til servering? Mvh Susanne
Hej Susanne
Tak for din søde hilsen ♡
De kan fint opbevares både ved stuetemperatur, når de er til servering samme dag (det ville jeg vælge) og ellers i køleskabet hvis de skal holde længere tid.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg skal lave denne salat til gæster i weekenden, den smager jo himmelsk.. Jeg vil dog gerne lave tomaterne dagen før og overvejer derfor at røre vinagretten sammen og komme tomaterne deri efter bagningen og lade dem trække deri indtil serveringen. Lidt lige som når jeg laver dine langtidsbagte tomater. Men vil det være nogen god ide og har du prøvet det?
Vh Birgit
Hej Birgit,
Mange tak for din søde hilsen, det synes jeg lyder som en skøn ide. Jeg har ikke testet det, men tror det vil gå rigtig fint. Tomaterne bliver selvfølgelig mere blødere og saftige af at ligge i vinaigretten, men det synes jeg ikke vil gøre det mindste.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for dit svar.
Salaten blev et kæmpe hit og tomaterne smagte så godt. Tomaterne blev lidt bløde og saftige af at ligge i vinagretten, hvilket ikke gjorde noget. Der kunne ikke sættes en finger på hverken smag eller konsistens. Kan i hvertfald i den grad anbefale at prøve det. Ved servering lagde jeg tomaterne på med en gaffel med den vinagrette der hang ved og dryppede lidt vinagrette ud over salaten til sidst sammen med pinjekernerne. Mums.
Tomaterne smager i øvrigt også godt ovenpå en kartoffelmad.
Vh Birgit
Hej Birgit
Så dejligt at høre det var en succes. Det er jeg glad for! og det lyder så skønt med sådan en kartoffelmad også :)
Kh Ann-Christine
Hej 😊
Kan man lave tomaterne dagen inden salaten skal bruges?
Ja, sagtens :)
Rigtig god fornøjelse og god weekend :)
Kh Ann-Christine
Tak for opskriften på en virkelig dejlig simpel salat, jeg lavede den i god tid og satte film over og stillede den koldt, min svigersøn der elsker nye salater spurgte efter opskriften, så ved jeg den er god.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hold nu op en lækker salat.
Jeg lavede den til nytårsaften, hvor vi fik roastbeef, knuste kartofler, bearnaisesauce og denne salat. Dog var salaten blandet spæde blade og så med græskarkerner.
Det skal absolut laves igen. Tak for opskriften.
Hej Rikke
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det er en VILDT lækker salat?
Tusind tak, det er dejligt at høre :)
Ja jeg laver også ofte bagte tomater, især hvis vi har fået købt lidt rigeligt ind af cherrytomater og især hvis de er ved at være lidt trætte. På et ildfast fad , lidt salt og peber , et knust hvidløg og så 3 timer ved laveste varme. Super.kan også holde sig 24 timer i køleskab med lidt olie over.
Hilsen Karen
Egner denne rucola salat sig bedst til kød eller kan den også bruges til fisk ?
Mvh Berit
Jeg synes den smager dejligt til flere slags fisk også :)
Hej?
Er det bedst at vente med at blande salaten til kort før servering? Tænker på, hvor “vådt” det evt. bliver??
Tak for en dejlig site og en masse velsmagende og inspirerende opskrifter mm?
Ja, enten det eller også blot smøre hele fadet med en del af dressingen og derefter anrette salaten i fadet. Så holder salaten sig pæn og lækkert frisk at se på og man kan evt blot dryppe resten af dressingen over inden servering eller stille det i en lille skål ved salaten.
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Genialt – mange tak for hurtigt svar?
Hej
Kan man lave tomaterne en dag før? Og skal de så evt. lægges i dressingen?
Mange hilsner Birgitte
Ja, det kan man sagtens gøre :) Jeg plejer blot at opbevare dem i en lufttæt beholder :)
God fornøjelse
Kh AC
Ej sorry, det har du svaret på længere oppe i tråden ?
Heeeeej
Og tusind tak for lækre opskrifter??? er det relevant hvilken vej tomaterne vender i ovnen?
På forhånd tusind tak?
Maggie
Jeg tror de tørre bedst vendt med den skåret side op, men skal ikke kunne sige om det gør den store forskel i sidste ende …
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej
Den salat ser bare så lækker ud!
Ville jeg kunne forberede/bage tomaterne dagen inden og opbevare dem i køleskab til dagen efter, hvor resten af salaten laves?
Jeg vil gerne servere den til gæster i weekenden, men er lidt under tidspres, så alt der kan forberedes på forhånd er guld værd :-) :-)
V.h. Maria
Ja, det kan du sagtens – de kan fint holde sig i nogle dage
God fornøjelse ♡
Kh AC
Bør tomaterne så lunes inden servering?
Tak for lækre opskrifter!
Mvh Sofie
Det plejer jeg ikke at gøre :)
Kh AC
Hvordan beregner du egentlig mængder til en buffe? F.eks 25 mennesker, 2-3 slags kød/fisk og 3-4 slags tilbehør. Er der en slags “formel” ifht. til dine opskrifter? Som i øvrigt er knaldgode!
Jeg plejer selv at beregne de af mine opskrifter, der normalt rækker til 4 personer til at række til 5-6 personer i en buffet med det varierede udvalg du nævner og hvis der er lækkert brød, dips mv til, så tænker jeg at en omregning fra 4 til 6 personer er meget passende.
Tak for din pæne kompliment til mine opskrifter :) – det er dejligt at høre!
Kh Ann-Christine
Top, det går jeg efter!
Uhm virkelig en god og lækker salat. Jeg lavede den i mandags med stor succes hos alle salatspiserne.
Glæder mig allerede til jeg skal lave den igen.
Den er allerede et stort hit i mit salat-kartotek :)
Skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Uhm, det ser lækkert ud! ☺
Hvor er skålen/fadet fra? Det er virkelig en smuk servering.
Tusind tak, Karen :) Skålen er fra House Doktor
Kh AC