Romrosiner
Romrosiner er skønne som fyld i gløgg. Jeg har altid et glas stående i julemåneden og kommer en lille skefuld i gløgg sammen med smuttede mandler skåret i flager. Det smager virkelig dejligt.
Romrosiner er også lækre at bruge i dessertkøkkenet og til konfekt. Hak dem fint og kom i marcipan eller anden konfekt.
Hvis du har lyst til at eksperimentere lidt så kan du krydre romrosinerne med et par nelliker, kardemommefrø eller en kanelstang.
Prøv også: min opskrift på gløgg >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Romrosiner
- 150 g rosiner
- 2 dl mørk rom
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom rosiner og rom i et glas og lad det trække i mindst en dag.
Hejsa! Forlænger det rosinerne holdbarhedsdato hvis de fx udløber om 14 dage? Er holdbarheden i romlage så lidt længere end oprindeligt?🩷
Jeg tror fint man kan tage udgangspunkt i at det er en anslået holdbarhed og at hvis de ser lækre og friske ud, så kan rosiner snildt holde sig længere tid. Holdbarheden vil blive forlænget i romlage. Hold blot øje med om ingredienserne ser friske og lækre ud.
Kh Ann-Christine