Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/romanesco-salat/ Frokost Salat, Tilbehør Aftensmad

Romanescosalat med pære, bacon og skøn dressing

Opskriften på denne lækre og ret enkle romanesco salat kom til mig i går sidst på formiddagen på vej hjem i bilen efter pilatestræning. Det nærmede sig frokost til og jeg var ved at være sulten … og mens jeg kørte og tænkte på alting og ingenting, hørte musik og bare hyggede lidt – så kom jeg i tanke om at jeg da vist havde et helt romanesco kålhovede på køl. Romanesco er da i øvrigt virkelig det smukkeste kålhoved, som naturen har skabt!

Romanesco salat med pære og syrlig dressing
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M4
Ingredienser
  • 1 romanesco kål
  • 3 skiver bacon, sprødstegt
  • 1 pære, skåret i tern
  • 0,50 øko citron, revet skal herfra
  • 1 frisk rosmarin, 5 nåle herfra, finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Dressing
  • 1 dl yoghurt naturel, drænet eller creme fraiche
  • 0,50 øko citron, 2 spsk saft herfra
  • 2 spsk rosmarin finthakket
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 0,50 tsk sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær romanesco buketterne af ‘stammen’, som evt kan gemmes og kommes i en juicer eller rives groft til en anden salat.

Sæt en gryde med lidt vand i kog og damp romanesco buketterne over vandet i en sigte med låg på i ét minut. Har man en dampgryde eller lign, bruger man selvfølgelig bare den.

Tag gryden af varmen og anret romanescoen på et fad eller tallerken. Fordel pære i tern samt bacon over salaten.

Dressing
Rør dressingen sammen og smag til.

Fordel dressingen over salaten i små klatter, drys med finthakket rosmarin samt lidt citronskal og server.