Rösti – lavet i æbleskivepanden
Tror næsten ikke der findes en nemmere måde at lave de lækreste kartoffel rösti på, end at stege dem i en æbleskive pande.
Min æbleskivepande bruger jeg selvfølgelig primært til æbleskiver, eller det gjorde jeg … for jeg er faktisk også begyndt at bruge den til mange andre dejlige retter. Rösti, blandt andet.
– prøv bare at forestille jer disse rösti med lidt revet cheddar ost i og måske også lidt sprød bacon eller skinke
Arbejdstid 5 min.
Antal 7 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rösti - lavet i æbleskivepanden
- 3 kartofler, skrællede og groftrevede
- 2 æg
- 1 fed hvidløg, presset
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 4 spsk smør, til stegning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland kartofler og de sammenpiskede æg i en skål, sammen med det pressede fed hvidløg, salt og peber.
Steg rösti i smør på en god æbleskivepande af støbejern – eller på en pande, men så får de ikke samme runde form
Prøv også din fine røstirecept med groft revet, rå selleri i stedet for kartofler.
Energivenlig ti een person : æbleskivepande 2 huller til frikadeller, 2 til røsti med kartofler og 2 til røsti med selleri.
Sikke en fin ide! Tak for at dele dit fine tip.
Kh Ann-Christine
Dine røsti ser dejlige ud. Hvor store er de tre kartofler, eller hvor meget vejer de?
Venlig hilsen
Jette
Hej Jette
Omkring 350-400 g kartoffel passer meget godt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej! Har du et forslag til, hvad man kan spise dem til? En dressing eller salat måske? Hvad plejer du?
Med venlig hilsen
Christine
Jeg servere dem som tilbehør, som jeg ville gøre med fx hasselbach kartofler, bagekartofler og andre kartoffelretter.
De er også skønne til en salat og en kold bearnaise
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du mon prøvet og lavet dem i et vaffeljern? Jeg er lidt i tvivl om de ville for tynde/sprøde 😬 men har ikke en æbleskivepande🤔
Det kan du sagtens og de kan også fint laves på en helt almindelig pande som små alm rösti
God fornøjelse
Kh AC
Bor lidt uden for Prag, og har lige læst din recept. Æbleskive panden var lige blevet lagt væk igen efter julen. Men jeg har lige fundet den frem igen. Tak for mange fine opskrifter, også som inspiration. Rigtigt godt nytår
Hvor lyder det skønt og hyggeligt!
Glædelig jul og godt nytår
Kh Ann-Christine
Kære AC
Kunne man mon også bruge en muffin-bradepande/form til denne opskrift og så i ovnen med den? Og i så fald hvordan og hvor længe? :)
Tak for den fedeste blog og app <3
Bh. Anne-Maja
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre! :)
– og god ide. Jeg har ikke prøvet det, men tror fint det kan fungere. Jeg ville give dem cirka 20-25 minutter (måske mere) ved 180 grader varmluft.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Du skriver i ingredienser “3 kartoffel” – er det 3 kg eller 3 kartofler. Jeg har ikke prøvet at lave det før, men synes det lyder som en sjov ide at bruge æbleskivepanden.
Mvh. Mette
3 stk – ca 300 gram
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Tak for din dejlige bog og dine fantastiske opskrifter. Tit, når man finder en opskrift på nettet, kan man mærke at vedkommende har ikke rigtig afprøvet den. Med dine opskrifter, kan man mærke at de er virkelig afprøvet og er en succes hver gang. Tak for det.
Mange, mange tak for din fine hilsen, det er rigtig dejligt at høre at du er glad for at bruge mine opskrifter og bogen
Kh Ann-Christine
Kan de fryses
Hej.
Kan de laves i god tid og lunes i ovnen før servering?
måske … men jeg har ikke testet det, så ved ikke om de vil blive lidt tørre af det
Kh AC
Jeg fik på en restaurant en rösti på en pande, så den fyldte det hele. Röstien var skåret i som et stykke tærte. Det var måske mere som en kartoffelkage med sprøde overflader, og blød med de her lag indeni. Har du nogen idé om, hvordan det vil kunne lykkes mig at lave kunsten efter? Vil jeg kunne bruge din opskrift, og så bare samle det hele på panden?
Jeg tænker, at jeg vil prøve det til boeuf bourguignon.
Jeg håber, at du forstår min forklaring.
Hvor lækkert! Jeg vil anbefale at lave det på en stor pande med rigeligt smør. Vend den ved at sætte en tallerken over til at flippe den over på og vende den så den kan steges på begge sider.
Jeg tror fint du kan bruge denne opskrift, blot god varme, en god pande og godt med smør.
God fornøjelse :)
Kh AC
De er perfekte. Tak for dem.
Så skønt at høre og mange tak for tilbagemeldingen :)
Har lige lvet dem her til nytårs aften. Lavede dem dagen før, og varmede dem i oile på panden.
Jeg pressede dog væde af kartoflerne, og rev en pastinak i, det blev super godt.
Det er bestemt ikke sidste gang at jeg har lavet disse.
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for din søde hilsen
Kh AC
For dælen det er genialt! Tror du jeg kan lave dem i forvejen og varme dem op i ovnen inden middag? Evt. lige noget tid med grill på så de bliver sprøde?
Det tror jeg fint du kan, men jeg har dog ikke testet det af :)
Hej Ann-Christine
Ideen med røsti i æbelskivepanden skal prøves i aften.
Vedr. alternativ brug af æbelskivepanden har jeg brugt den til at tilberede og serverer snegle i hvidløgssmør i mangel af portionssneglepander. Der kan fint ligge tre snegle og smør i hvert hul.
Æbleskivepanden bruger jeg også somme tider til at stege frikadeller i så bliver de ens i størrelsen.?det kan den også bruges til.
Det med runde røst i skal jeg lige prøve god idé.?
Det er også en skøn ide med frikadellerne ♡
Kh AC
Hej. Jeg har forleden lavet de dejlige røsti på æbleskivepanden. Men jeg synes ikke de blev helt bagt indeni. De var længe på panden og blev vendt hele tiden og masser af smør til stegningen. Hvor lang tid skal de have ialt. Jeg kom dem også et stykke tid i ovnen inden servering. Med venlig hilsen Irene?
Jeg plejer at give dem omkring 12-15 minutter i alt, ved mellemhøj varme.
Virkede det med at give dem ekstra tid i ovnen?
Jeg bruger også æbleskivepanden til at lave de flotteste runde frikadeller, jeg bruner dem på panden og steger dem færdigt i oven. Så går det hurtigt.
Det er et super trick – smart at bage dem færdigt i ovnen, det vil jeg prøve næste gang :)
Lavede dem her til lillejuleaften og de faldt i god jord hos familen. Så nemt. Næste gang vil jeg prøve med lidt ost eller bacon i.
God jul.
Hvor er det dejligt at høre – og skønt tip med ost eller bacon i, det lyder lækkert!
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Hej.
Dine rösti i æbleskivepande, tror du man kan bage dem i muffinforme (altså dem i metal), og stadig få dem lækre?
Hilsen Dagmar
Ja, det kan du sagtens – det vil fungere rigtig fint :)
De ser lækre ud!
Vrider du væden af de revne kartofler inden?
Hvor lang tid skal de have i panden?
Ja, hvis der er meget væde ved, så lader jeg dem lige dryppe af gennem en sigte eller presser væden fra.
Jeg har ikke taget tid, men steger dem bare til de er gyldne uden på og møre inden i.
Kh AC
Hejsa,
jeg vil blot høre om Rösti er fryse egnet?
De kan de sagtens :)
Det lyder rigtig lækkert, og så ser de rigtig gode ud, mums!
De er så nemme og lækre :)
Hmm – vores brændte totalt fast i æbleskivepanden, trods godt med smørelse. De smagte dog ret godt som alm rösti på panden
Mystisk! Er det også en støbejernspande I har?
Du vil blive glad for en blinis-pande. Den kan bruges meget til andet end blinis. F.eks. kan du lave søde små pandekager (og du har jo mange forskellige opskrifter til pandekager)! Du kan også lave de fineste spejlæg!
Det tror jeg du har helt ret i at jeg ville blive :)
Måske den skal på ønskesedlen til jul
Kh AC
Prøv næste gang du laver røsti at koge dine kartofler lidt, de må ikke være gennemkogte. Når de er afkølet river du dem, så hænger de bedre sammen og man behøver faktisk ikke æg ;-)
Vi har også prøvet noget ala den version en del gang, men jeg er nok mest til den med æg.
Begge dele er dog rigtig, rigtig godt :)
God ide, det skal helt sikkert prøves! Og hvor ser jeres nye køkken bare hyggeligt ud, flot med bordplade og hylder i træ. Glæder mig til at følge med i flere efterårs og snart også juleretter hos dig – jeg bliver altid i så godt humør, både af at læse med her og af efterfølgende at lave opskrifterne og skabe traditioner for min egen familien. Tak for dejlig inspiration!
Tusind tak, Christina :) Vi er også bare så glade for det.
Og hvor er det dejligt med sådan en sød hilsen omkring min blog, det er jeg virkelig glad for at du synes!
Kh AC