Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roert-tatarsalat/ Aftensmad Efterår, Festmad, Forår, Forretter, Franske retter, Natmad, Nytår, Sommer, Vinter

Rørt tatarsalat

Rørt tatar salat står højt på min liste over luksus festlige retter. Det er ikke noget vi spiser ofte, men nøj, hvor smager det helt uimodståeligt vidunderligt.

En klassisk tatar er også godt, men her serveret som en salat, med urter, cremet peberrodsdressing, syltede sennepsfrø og sprøde kartoffelchips. Det ser smukt ud og det er tilmed nemt at lave. En festlig ret, der snildt kan gå til festlige middage, nytårsaften og en fødselsdagsfejring.

Prøv også: opskrift på klassisk rørt tatar >>

Rørt tatarsalat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Syltede sennepsfrø
  • 50 g sennepsfrø
  • 1 dl æblecidereddike
  • 0,50 dl vand
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • Peberrodscreme
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 0,50 dl mayonnaise
  • 1 spsk peberrod, fritrevet
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal
  • Rørt tatar
  • 500 g okseinderlår, skåret til tatar
  • 2 æggeblomme
  • 1 spsk frisk estragon, finthakket
  • 1 spsk kapers, finthakket
  • 1 spsk cornichoner, finthakket
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 nip flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 125 g blandet salat
  • 1 bakke karse
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld kørvel
  • 50 g kartoffelchips
  • 1 nip flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Syltede sennepsfrø
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op. Lad det simre svagt i 10-15 minutter under låg. Hæld derefter på et skoldet glas og lad dem køle af i køleskabet.

Peberrodscreme
Kom cremefraiche, mayonnaise og fintrevet peberrod i en skål og rør godt sammen, smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.

Rørt tatar
Kom tatarkød, æggeblomme, finthakket estragon, kapers, cornichoner, skalotteløg i en stor skål og rør det sammen. Smag godt til med sennep, salt og friskkværnet peber.

Servering
Anret tallerkener med salat og fordel den rørte tatar, krydderurter, syltede sennepsfrø og peberrodsdressing på tallerkenen. Drys med lidt ekstra urter og flagesalt inden servering.