Rørt tatar med ovnbagte fritter
Rørt tatar er en vidunderlig og lækker luksus ret.
Den franske klassiker er nem at tilberede og herlig til en skøn middag med gæster eller på en festlig weekenaften med familien, hvor der skal hygges lidt ekstra over bordet.
Jeg servere den gerne med ovnbagte sprøde fritter, lavet af bagekartofler skåret i stave. En enkel grøn salat og et godt glas vin til.
Prøv også: min skønne opskrift på citrontærte >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rørt tatar
- Kartoffelfritter
- 1 kg bagekartoffel
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk flagesalt
- Salat og Vinaigrette
- 125 g blandet salat
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
- flagesalt
- sort peber
- Rørt Tatar
- 600 g okseinderlår, eller mørbrad klargjort til tatar
- 2 æggeblommer
- 2 spsk frisk estragon, finthakket
- 1 spsk kapers, finthakket
- 2 spsk cornichoner, finthakket
- 1 tsk worcestershire sauce
- 3 dråber tabasco
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk peberrod, fintrevet
- 2 skalotteløg, finthakket
- 2 tsk dijon sennep
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Derudover til servering
- 4 æggeblommer
- 1 spsk frisk estragon, finthakket til drys
- 1 dl mayonnaise, eller aioli
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartoffelfritter
Skrub kartoflerne og skær dem i stave. Vend kartoflerne i olie og salt og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter til de er sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Salat og vinaigrette
Rør vinaigretten sammen og smag til. Anret salaten i en skål og vent med at vende den med vinaigrette til lige inden servering.
Tatar
Rør æggeblommer, estragon, kapers, cornichoner, worchestershiresauce, tacasco og olivenolie sammen med oksekødet. Smag til med salt, 1 tsk dijonsennep, halvdelen af de finthakkede skalotteløg og friskkværnet sort peber.
Rør det godt igennem og smag til igen med det sidste dijon, skalotteløg og evt mere salt og peber efter smag. Hvor meget der skal i, af hver smagsgiver er en individuel vurdering. Mængden er tilpasset så den er afstemt perfekt til vores smagsløg.
Del tataren i fire portioner og form tataren på tallerkenen med en kniv, og top med en rå æggeblomme og et drys estragon
Server med kartoffelfritter, aioli eller mayonnaise og en enkel salat
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave tataren klart nogle timer før? Den skal indgå i en påskefrokost (uden pommes). Glæder mig til at prøve opskriften.
Hej Carina
Hov, nu fik jeg lige svaret lidt sent, for har også selv holdt lidt påskeferie :)
Håber det gik fint! Man kan godt lave tataren klar lidt før, så skal man bare passe lidt ekstra på med målene, da smagene kan udvikle sig. Alternativt kan man forberede det hele i små skåle, så det er klar til at blive rørt lige inden servering. Det foretrækker jeg selv at gøre, for så er jeg helt sikker på smagen i den rørte tatar.
Kh Ann-Christine
Rørt tatar skal prøves. Pyntes med en æggeblomme 👍hvad skal de 2 æggeblommer i blandingen bruges til? Der står ikke noget derom i din opskrift?
det er fluks opdateret, så æggeblommerne er med i fremgangsmåden igen :)
Rigtig god fornøjelse med opskriften.
Kh AC
Virkelig god opskrift på rørt tatar! Meget fin smagssammensætning ! Jeg elsker denne opskrift.
Tusind tak! Det er jeg så glad for du synes.
Skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine