Røget bønnesuppe


Opskrift på lækker og krydret røget bønnesuppe med dejlig smag og varmt krydret til de kølige dage. Nøj, det smager godt!
Jeg er mildest talt ret begejstret for røget paprika i min madlavning, det giver sådan en skøn og dyb smag, som man ellers får fra fx chorizo, røget bacon eller ja, mad over bål. Sammen med safran, fennikelfrø og soltørrede tomater kan det virkelig noget godt i en suppe som denne som er lidt inspireret af en spanske bønnesuppe, som jeg ellers ofte laver med chorizo – men nu får I den i en dejlig vegetarisk udgave.
Prøv også: opskrift på minestronesuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Røget bønnesuppe
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 50 g soltørrede tomater i olie, finthakket
- 400 g hakkede tomater
- 1 rød peberfrugt, i små tern
- 2 stængler bladselleri, i tynde skiver
- 3 gulerødder, i små tern
- 7 dl grøntsagsbouillon
- 1,50 tsk røget paprika
- 1 tsk sød paprika
- 1 knivspids safran
- 0,50 tsk fennikelfrø, knuste
- 1 tsk tørret timian
- 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
- 1 dåse butterbeans, drænet og skyllet
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 4 skiver brød
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg, hvidløg og soltørrede tomater i en stor gryde med olie til løgene er bløde. Tilsæt hakkede tomater, peberfrugt, gulerødder, grøntsagsboullion og krydderier. Kog op under omrøring. Læg låg på gryden og lad suppen simre i 15-20 minutter.
Tilsæt de skyllede og drænede bønner og varm dem godt igennem og smag suppen godt til med salt og friskkværnet peber.
Server i dybe tallerkener eller skåle med et drys persille og ristet brød.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.