Rødvinssauce
Her vil jeg dele min opskrift på hjemmelavet rødvinssauce, som er perfekt til alt fra oksekød til vildt.
Den er vældig nem at lave, men kræver lidt tid i gryden for rigtig at trække smag og blive lækker. Til gengæld kan den del fint tilberedes dagen før den skal serveres, så man kan være godt med, inden maden skal serveres for gæsterne.
Prøv også: min skønne opskrift på bearnaise sauce >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødvinssauce
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 100 g champignon, finthakket
- 4 dl rødvin
- 2 dl kalvebouillon
- 1 spsk worcestershire sauce
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk smør
- salt
- sort peber
- Derudover
- 1 tsk majsstivelse, til at jævne saucen (kan undlades)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smørret i en gryde og sauter løg, hvidløg og champignoner ved middelvarme, til løgene er bløde. Tilsæt rødvin, kalvefond, worcestershiresauce og timian.
Lad saucen simre i 45 minutter under låg.
Hæld den gennem en si over i en anden gryde, kog ind til smagen er skøn.
Jævn saucen med saucejævner, hvis konsistensen ønskes tykkere og mere cremet.
Smag til med salt, peber og evt mere worcestershiresauce.
Virkelig lækker sauce. Jeg kogte saucen ind til ca. det halve og tilsatte lidt fløde og sukker
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hvad kan man mon bruge de frasigtede ingredienser til? :-)
Du kan blende det med en dåse hakkede tomater og smage det godt til, til en lækker sauce til pasta.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Kristine.
Skal rødvinen koges ned, inden man tilsætter fond, worcestershiresauce m.m.?
Godt nytår.
Mvh. Lærke
Hov, jeg mente Ann-Christine
Jeg lavede nemlig saucen sidste år, men syntes også, at den blev en smule syrlig, som jeg kan læse at andre i tråden også har oplevet. Nogle gode råd?
Hej Lærke
Syrligheden kommer fra rødvinen og kan afbalanceres med lidt sødme efter eget valg. Jeg har skrevet lidt her om at smage maden godt til: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Jeg koger den ind inden jeg smager den til, se 3 afsnit af fremgangsmåden hvornår jeg koger den ind.
Rigtig god fornøjelse med saucen og rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Det er helt sikkert en meget god opskrift, jeg kan specielt godt lide smagen af champignon. Jeg brugte mindre rødvin og mere kalvefond. En enkelt gulerod skåret i små tern og tilsat fra start med løg og champignon afgav sødme, som opvejede syrligheden fra rødvin. Monteret med lidt mere koldt smør end i opskriften Serveret med helstegt oksemørbrad, pommes duchesse og tomat/bønnesalat.
Hvor lang tid cirka skal man lade saucen koge ind?
Det kommer helt an på hvilken gryde du bruger og størrelsen på grydens overflade. Jeg plejer at lade den koge 10-20 minutter og holder godt øje og smager til underevejs.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Prøvet, smagte fantastisk. Mange tak for en super simpel og velsmagende opskrift. Jeg vil eksperimentere med yderligere ingredienser, men en super fin opskrift til at arbejde ud fra.
:-)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Fantastisk rødvinssovs, let og ligetil. Tak for opskriften.
Mange tak! Det er jeg glad for at høre
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Kalvefond – er den koncentrat eller “opblandet”? 🙏🏼 Er netop igang med at forberede nytårsmenuen med en del af dine opskrifter :-)
Hej Sine
Mængde af boullion/fond er altid målt “i klar til brug” i mine opskrifter
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Fantastisk – tak for svar :-)
Godt nytår!
Hej. Hvis man vil putte ribsgelé i,skal det så først gøres lige inden servering? Har lavet saucen idag men skal først bruges i morgen.
Mvh. Bine
Hej Bine
Jeg ville smage den til i morgen med ribs, salt, peber mv når du har varmet den inden servering.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej AC
Kan man mon erstatte worcestershiresauce med noget andet? =)
Bedste hilsner
Sally
Hej Sally,
Ja, engelsk sauce eller undlade det
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Ang syrlig sauce
Huskede i at koge rødvin helt ned til et par spise ske fulde før i tilsatte fond ?
Det er virkelig en sindsyg god rødvinssovs. Jeg har lavet andre før som smager godt men den her er bare super kraftfuld. Jeg bruger helt sikkert lidt fløde næste gang for at dæmpe den meget intense smag.
10 ud af 10 herfra 👌
Jeg bruger faktisk dine opskrifter en del 😊
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din skønne tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
En kok fortalte mig engang, at hvis man syntes der manglede et eller andet i en ret, er det som regel noget sødme. Når jeg laver rødvinssauce, bruger jeg enten lidt ribsgele, eller prøv med en sjat ribenasaft hvis du har det. Det kan gøre underværker.
Hej Ann-Christine
Nu har jeg også prøvet din opskrift på rødvinssaucen. Jeg lavede dobbelt portion. Min sauce blev også meget syrlig. Jeg tilsatte honning og piskefløde, men den blev ikke helt så lækker, som jeg håbede.
Så er vi igang med en dobbelt portion, vi glæder os.
Hvis nu det hele ikke bliver spist, kan den så fryses eller er den bare bedst til rester imorgen ?
Jeg vil tro det fint kan fryses.
Rigtig godt fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er i gang med at lave saucen som skal bruges til i morgen til en ribeye steg. Jeg er ved ar koge den ind og har lige smagt på den. Syntes den er meget syrlig…… Skal den være det eller kan jeg gøre noget. Jeg har selv lavet en fond da vi lavede gl. dags oksesteg i går
Hej Flemming,
Syren kommer nok fra rødvinen eller din fond, og jeg tror den kan afhjælpes ved at montere den med smør og måske smage til med blot et lille nip sukker eller andet sødt
Kh AV
Tak. Det prøver jeg. Min ribeye steg er købt lavet sous vide. Jeg har lige åbnet posen, og i den var der en masse kødsaft. Kan jeg evt. tilføje det i min sauce?
Ja, det ville jeg helt sikkert selv vælge at gøre :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak for opskriften. Når du skriver smør, hvor meget skal der så bruges?
Venlige hilsner, Signe
Hej Signe,
Så er det fluks opdateret :) – jeg bruger 1 tsk.
Godt nytår
Kh AC
Hej Ann-Christine. Når du skriver kalvefond, er det så noget du selv koger, eller kan du anbefale en man kan købe.
Venlig hilsen
Lene
Hej Lene,
Enten koger jeg den eller køber fx den fra Änglamark hos Coop.
Du kan også bruge oksefond, som alternativ.
Kh AC