Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedkaalssalat/ Efterår Julefrokost, julemiddag, Juleopskrifter, Salat, Tilbehør Aftensmad, Vinter

Rødkålssalat med æble

Frisk og sprød rødkålssalat er blandt mine favoritter.

Den er så lækker i vinterhalvåret og kan spises som tilbehør til langt det meste. Lækker til aftensmad, nem at komme i en skål med låg og have med i madpakkeen og perfekt som tilbehør til julemiddagen.

En temmelig alsidig rødkålssalat – og så kan den varieres i det uendelige, man kan fylde kerner og nødder i, fint strimlet hvidkål, grapefrugt, appelsin, strimler af gulerod osv.

Prøv også: opskrift på min bedste broccolisalat >>

Rødkålssalat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M4
Ingredienser
  • 0,50 rødkål
  • 2 rødløg, finthakket
  • 2 æble, i tern
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 tsk frisk timian, finthakket
  • 0,50 dl hasselnødder
  • Citronvinaigrette
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk dijon sennep
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal og saft
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne på en tør pande i nogle minutter til skallerne løsnes og kan gnides af. Det fjerner lidt af bitterheden i nødderne og giver en dybere smag af hasselnød. Hak hasselnødderne groft.

Vend citronvinaigrette med æbler, hasselnøddekerner og timian i en skål. Vend rødkål, løg og granatæblekerner i og drys med lidt ekstra granatæblekerner. Drys lidt salt og peber på salaten

Citronvinaigrette
Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen, til vinaigretten er ensartet i konsistensen. Smag til med salt og peber.
Alternativt kan dressingen rystes sammen i et glas med låg.