Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedgroed-med-floede/ Dessert Grød, Kager og søde sager, Sommer

Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde er en rigtig dansk sommerklassiker og det smager virkelig dejligt med sommerens solmodne bær.

Man kan mikse og blande de favoritter af bær, som er i sæson eller som man har i haven, hvis man er så heldig. Eller man kan bruge frosne bær, alt efter smag og behag.

Fyldig fløde passer uimodståeligt dejligt til den friske, søde og lidt syrlige grød med bær. Hvis man synes det bliver for meget, så kan man nyde den med koldt mælk eller servere den dejlige ret med en kugle god vaniljeis. Altsammen er rigtig lækkert.

Prøv også: min opskrift på rabarbersuppe >>

Rødgrød med fløde
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT30M4
Ingredienser
  • 600 g bær, blandede efter sæson
  • 100 g rabarber, skåret i tern a 0,5 cm
  • 3 dl vand
  • 125 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 1,50 spsk kartoffelmel
  • 1 dl koldt vand
  • 1 spsk sukker, til at drysse over grøden
  • Til servering
  • 2 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom bær, rabarber, vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde. Rør godt rundt og lad det trække smag i 30 minutter. Kog op under middelhøj varme og lad det simrekoge helt svagt i 3-4 minutter. Fjern evt. skum.

Tag gryden af varmen. Rør kartoffelmel ud i koldt vand og rør derefter forsigtigt jævningen i den varme grød. Tilsæt lidt ad gangen, til konsistensen er god og gerne en lille smule flydende, da den sætter sig yderligere under afkølingen.

Hæld grøden i en skål. Drys med sukker på toppen og stil den i køleskabet i min. 3 timer, eller til den skal serveres.

Server med kold fløde eller med flødeskum.