Rødgrød med fløde


Rødgrød med fløde er en rigtig dansk sommerklassiker og det smager virkelig dejligt med sommerens solmodne bær.
Man kan mikse og blande de favoritter af bær, som er i sæson eller som man har i haven, hvis man er så heldig. Eller man kan bruge frosne bær, alt efter smag og behag.
Fyldig fløde passer uimodståeligt dejligt til den friske, søde og lidt syrlige grød med bær. Hvis man synes det bliver for meget, så kan man nyde den med koldt mælk eller servere den dejlige ret med en kugle god vaniljeis. Altsammen er rigtig lækkert.
Prøv også: min opskrift på rabarbersuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødgrød med fløde
- 600 g bær, blandede efter sæson
- 100 g rabarber, skåret i tern a 0,5 cm
- 3 dl vand
- 125 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 1,50 spsk kartoffelmel
- 1 dl koldt vand
- 1 spsk sukker, til at drysse over grøden
- Til servering
- 2 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom bær, rabarber, vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde. Rør godt rundt og lad det trække smag i 30 minutter. Kog op under middelhøj varme og lad det simrekoge helt svagt i 3-4 minutter. Fjern evt. skum.
Tag gryden af varmen. Rør kartoffelmel ud i koldt vand og rør derefter forsigtigt jævningen i den varme grød. Tilsæt lidt ad gangen, til konsistensen er god og gerne en lille smule flydende, da den sætter sig yderligere under afkølingen.
Hæld grøden i en skål. Drys med sukker på toppen og stil den i køleskabet i min. 3 timer, eller til den skal serveres.
Server med kold fløde eller med flødeskum.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg skal til fællesspisning i min datters sfo og har ustyrlig lyst til rødgrød… jeg ved ungerne ikke spiser bær, så kan man blende dem?
Ja, det kan du fint gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa. Opskriften lyder rigtig lækker. Har dog et par spørgsmål.
Har en ide om at jeg vil prøve at lave en varm rødgrød og servere den med vanilleis og noget knas af en art. Kan man lave denne rødgrød i forvejen og så lune den inden servering? Eller ville du servere den kold?
Hej Susan
Det er rigtig lækkert med en lun rødgrød. Du kan fint lave den i forvejen, så skal du blot undlade at jævne den med kartoffelmel – det er vigtigt, da det gør grøden ‘lang’
Du kan evt vælge i stedet enten at undlade at jævne den eller jævne den blot med en anelse majsstivelse rørt i koldt vand.
Kh Ann-Christine
Mindes min barndoms sommer ved Mormor og Morfar i deres have! ELSKER simpelthen rødgrød med fløde!!! Også som voksen, så opskriften skal prøves.
Hvor er det hyggeligt!
Tak for din fine hilsen og rigtig god fornøjelse med den klassiske dejlige dessert
Kh Ann-Christine