Rødgrød med fløde
Rødgrød med fløde er en rigtig dansk sommerklassiker og det smager virkelig dejligt med sommerens solmodne bær.
Man kan mikse og blande de favoritter af bær, som er i sæson eller som man har i haven, hvis man er så heldig. Eller man kan bruge frosne bær, alt efter smag og behag.
Fyldig fløde passer uimodståeligt dejligt til den friske, søde og lidt syrlige grød med bær. Hvis man synes det bliver for meget, så kan man nyde den med koldt mælk eller servere den dejlige ret med en kugle god vaniljeis. Altsammen er rigtig lækkert.
Prøv også: min opskrift på rabarbersuppe >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødgrød med fløde
- 600 g bær, blandede efter sæson
- 100 g rabarber, skåret i tern a 0,5 cm
- 3 dl vand
- 125 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 1,50 spsk kartoffelmel
- 1 dl koldt vand
- 1 spsk sukker, til at drysse over grøden
- Til servering
- 2 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom bær, rabarber, vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde. Rør godt rundt og lad det trække smag i 30 minutter. Kog op under middelhøj varme og lad det simrekoge helt svagt i 3-4 minutter. Fjern evt. skum.
Tag gryden af varmen. Rør kartoffelmel ud i koldt vand og rør derefter forsigtigt jævningen i den varme grød. Tilsæt lidt ad gangen, til konsistensen er god og gerne en lille smule flydende, da den sætter sig yderligere under afkølingen.
Hæld grøden i en skål. Drys med sukker på toppen og stil den i køleskabet i min. 3 timer, eller til den skal serveres.
Server med kold fløde eller med flødeskum.
Jeg skal til fællesspisning i min datters sfo og har ustyrlig lyst til rødgrød… jeg ved ungerne ikke spiser bær, så kan man blende dem?
Ja, det kan du fint gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa. Opskriften lyder rigtig lækker. Har dog et par spørgsmål.
Har en ide om at jeg vil prøve at lave en varm rødgrød og servere den med vanilleis og noget knas af en art. Kan man lave denne rødgrød i forvejen og så lune den inden servering? Eller ville du servere den kold?
Hej Susan
Det er rigtig lækkert med en lun rødgrød. Du kan fint lave den i forvejen, så skal du blot undlade at jævne den med kartoffelmel – det er vigtigt, da det gør grøden ‘lang’
Du kan evt vælge i stedet enten at undlade at jævne den eller jævne den blot med en anelse majsstivelse rørt i koldt vand.
Kh Ann-Christine
Mindes min barndoms sommer ved Mormor og Morfar i deres have! ELSKER simpelthen rødgrød med fløde!!! Også som voksen, så opskriften skal prøves.
Hvor er det hyggeligt!
Tak for din fine hilsen og rigtig god fornøjelse med den klassiske dejlige dessert
Kh Ann-Christine
Rødgrød laves på saft af frugt, som du har beskrevet.
En rødgrød sies inde jævning.
Din frugtgrød ser også godt ud😊😊😊
Det er så synd at sætte frugtgrød/rødgrød i køleskabet….
Hej Irene
Det kan der jo være forskellige meninger, holdninger og traditioner omkring, og man skal jo endelig tilberede sin mad, som man selv foretrækker den.
Se tip under opskriften omkring sigtet/ikke sigtet ;) – jeg foretrækker som beskrevet min rødgrød med bær, og ikke sigtet.
Kh Ann-Christine
Si frugten fra? … What .
Smag og behag ;) – jeg gør det ikke selv, men ved der er nogen der foretrækker det sådan, derfor tippet under opskriften :)
Kh Ann-Christine
Min blev hvid af klumper da jeg rørte kartoffelmelet udrørt i vand i grøden der var taget af varmen ?
Det lyder mærkeligt, har grøden stadig kogt, da du kom kartoffelmel i grøden?
Kh Ann-Christine
Jeg holder MEGET af Valdemarsro opskrifter. Det er min foretrækkende opskrifts samling. Jeg blender grøden, inden den bliver jævnet. Det kan børnebørnene bedst lide.
Tusind tak, jeg er så glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Kh Ann-Christine
Jeg har brugt jordbær alene. Bliver stadig god. God sommer
Jeg lavede rødgrøden i eftermiddag og tilsatte endda en ekstra spsk. kartoffelmel, men efter afkøling i 5 timer i køleskab, er den tyndtflydende som suppe.
Min jordbær-rødgrød blev ikke jævnet nok. Jeg tror der var for meget vand i.
Kan jeg tilsætte majsstivelse, eller kartoffelmel eller ? i den kolde grød?
Eller varme op og tilsætte stivelsen/jævningen?
Nu til formiddag, efter en nat i køleskabet, har min »Rødgrød med Fløde« af jordbær🍓 fået en go’ konsistens !
Det turde jeg ikke engang håbe på i går, men dejligt.
Og stor tak😉 til ValdemarsRo for rigtig gode opskrifter !
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre.
Den skulle bare lige sætte sig :)
Kh Ann-Christine
Hej Sofie,
Det er ved at være en af mine ældre opskrifter her på Valdemarsro, men jeg skal lave den igen senere på måneden, så ser jeg lige om der er noget ved mængderne, der skal ændres.
Håber den smager dejligt uanset.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg har benyttet denne opskrift 2 gange nu inden for den sidste måned – og synes min erfaring er, at målene passer fint ift tykkelse 👏👏
Dejligt at høre! Tak for din søde tilbagemelding
Jeg har lige lavet den igen og oplever også at den bliver perfekt i konsistens.
Kh Ann-Christine
Må man fryse grøden ned ? :)
Ja, det står også i opskriften :)
Hvis man gerne vil undgå bærklumperne, hvornår skal den så sies? :-)
Lige efter den er kogt op og lige inden den jævnes.
Kære Ann Christine. Jeg havde engang en chef der intro mig til din hjemme side, han sagde altid; jeg bruger altid valdemarsro, prøv lige den. Det gjorde jeg så?, og se engang. Nu står jeg her, og har puttet en ca 200 g frosne jordbær og ca 100 g frosne rabarber i en gryde m lidt vand et strøg sukker og en flækket vanille stang, så hvad gør jeg nu.?det skulle gerne blivetil marmelade. Pfh tak fra marlene
Hej Marlene,
Hvor dejligt at du blev tippet om min blog :)
Jeg har en opskrift på rabarbermarmelade her, der kan du sagtens tilføje 200 g jordbær til også.
Kh AC
Et lille fif jeg personligt er kæmpe fan af, er at komme mandel splinter i så der er noget med bid i også
Uhm, ja – det lyder skønt!
Godt tip :)
Elsker, elsker, elsker rød grød med fløde og nu kan jeg slet ikke tænke på andet :))
Det er altså også godt :)
En god måde at få ryddet op i fryseren rester af frugt og bær inden sæsonen starter
Det er nemlig rart at få de sidste bær fra fryseren brugt på skønne desserter :)
Ih det ser helt let ud. Kunne være jeg skulle prøve. Kan man bruge frosne bær mon?
Ja, det kan du sagtens – jeg har lige opdateret, så det også fremgår af opskriften :)
Jeg har selv brugt en blanding af friske og frosne bær.
God fornøjelse, hvis du prøver den
Kh Ann-Christine