Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedetaerte/ Aftensmad Buffet, Mad i fad og ovnretter, Mad på budget, Madtærter, Studenterfester og studenterkørsel, Vegetar

Rødbedetærte

Her får i min opskrift på en uimodståelig lækker rødbedetærte. Den er smækfyldt med god smag og er nem at lave. Rødbederne krydrer jeg med rosmarin og fennikel, og så bliver æggemassen ekstra lækker, når jeg smuldrer feta i og drysser hakkede valnødder i tærten. Uhm, det smager så godt.

I denne tærte har jeg krydret tærtebunden med en anelse stødt fennikel, for det mildt anissmagende krydderi passer simpelthen perfekt til rødbede, så jeg kan varmt anbefale at I prøver det af.

Prøv også: flere lækre opskrifter med rødbeder >>

Rødbedetærte
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M4
Ingredienser
  • Tærtebund
  • 125 g hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 0,50 tsk fennikelfrø, knuste
  • 100 g smør
  • 2 spsk vand
  • 0,50 tsk salt
  • Fyld
  • 4 æg
  • 2,50 dl cremefraiche 18 %
  • 1,50 spsk akaciehonning
  • 0,50 tsk tørret rosmarin
  • 0,50 tsk fennikelfrø, knust
  • 300 g rødbeder, groftrevet
  • 1 rødløg, finthakket
  • 150 g feta, smuldret
  • 50 g valnødder, grofthakket
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 20 g valnødder, grofthakket
  • 2 stængler frisk timian, bladene herfra
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland hvedemel, fuldkornsmel og stødt fennikelfrø med salt og smuldr smør i melblandingen. Det kan også køres på en foodprocessor. Saml dejen med vand, lad den gerne hvile på køl i 30 minutter.

Tryk dejen ud i en smurt tærteform på 27 cm i diameter og prik hul i dejen med en gaffel. Forbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter, hvorefter den er klar til at blive fyldt og bagt færdigt.

Kom æg, cremefraiche, honning, rosmarin, fennikelfrø, salt og friskkværnet peber i en skål og pisk det godt sammen. Rør rødbede, rødløg, feta og valnødder i æggemassen. Fordel fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten i ca. 35 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til æggemassen er stivnet.