Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/roedbedeslaw/ Efterår Julefrokost, Salat, Vegetar

Rødbedeslaw

Rødbedeslaw og alle former for råkostsalat er et hit i vores hverdagsmenu. Det er en salat, som holder sig glimrende frisk og sprød til dagen efter, hvor den  er skøn med et spejlæg til frokost eller morgenmad.

Jeg er i det hele taget meget begejstret for rå rødbede i køkkenet.

Den rubinrøde farve er så smuk og rodfrugten er fantastisk i både juice og salat. Rødbede har virkelig godt af at få lidt modspil fra frisk ingefær og syrlig citron – de tre råvarer tilsammen er et hit!

Prøv også: min opskrift på coleslaw >>

Rødbede slaw
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M4
Ingredienser
  • 400 g rødbede, groftrevet
  • 1 rødløg, finthakket
  • 1 æble, groftrevet
  • 1 citron, saften herfra
  • 25 g tranebær, tørrede, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 tsk honning
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Topping
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 spsk mandler
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland råkosten af rødbede, rødløg og æble sammen i en skål eller på et fad.

Rør olivenolie, sennep, honning, ingefær, citronsaft, salt, peber og tranebær sammen i en skål og vend det i råkostsalaten.

Smag til med salt og peber og drys med et par spiseskefulde af hakkede mandler og solsikkekerner.