Rødbedesalat med feta
Rødbedesalat med feta er en lækker vintersalat, som passer super som tilbehør til mange aftensmadsretter i vinterhalvåret.
Den kan serveres til alt fra gryderetter til kylling og frikadeller.
Rødbederne er bagt, så de stadig har bid og derefter vendt i en yderst velsmagende og temmelig nem sennepsdressing med ingefær, som passer virkelig godt til smagen af rødbede.
Prøv også: opskrift på lækker blomkålssalat >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbedesalat med feta
- 300 g rødbede
- 100 g grønkål, finthakket
- 125 g rucola
- 1 rødløg, i tynde skiver
- 100 g feta, smuldret
- 1 tsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Ingefær og sennepsdressing
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk honning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend rødbederne i olivenolie, salt og peber og fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Vend dressingen godt med grønkålen.
Anret salaten i en skål, vend rucola, bagte rødbeder og rødløg sammen med salaten. Smuldr fetaen over inden servering.
Ingefær-sennepsdressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Har du erfaringer med at bruge en sødkartoffel istedet for rødbede?
Mvh Christina
Hej Christina
Du kan sagtens bruge sød kartoffel til denne salat :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man undlade at bage/koge rødbederne, og bare spise dem rå eller smager det bedre kogt/bagt ?
Jeg synes de er bedst tilberedt til en salat som denne. Men jeg spiser dem gerne rå, hvis de er groftrevet i en slaw.
Det er helt op til dig, hvad du foretrækker
Rigtig god fornøjelse og god weekend :)
Kh Ann-Christine
Rigtig lækker salat, som jeg laver igen og igen. Super sammen med mit surdejsbrød. Har i år grønkål i køkkenhaven på grund af den. Tak fra os begge 😀
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine