Rødbedehummus
Rødbedehummus smager fantastisk og rødbederne giver den smukkeste pink farve til den lækre cremede hummus, som her får et ekstra spark af en frisk peberrod, som giver det perfekte modspild til rødbede.
Jeg servere den pink hummus med rødbede til alt fra grøntsagsstave til tortillachips, nachos, og som dip til at smøre i sandwich, den er genial i en lækker vegetar sandwich med salat, avocado og grønt.
Prøv også: min bedste opskrift på guacamole >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbedehummus
- 200 g rødbede
- 1 dåse kikærter, skyllet og drænet
- 1 spsk tahin
- 10 g peberrod, fintrevet
- 0,50 øko citron, 2 spsk saften herfra
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skrub rødbederne og kog dem med skræl i 30 minutter.
Hæld koldt vand over rødbederne.
Lad dem køle lidt af og gnid skrællen af og skær dem i mindre stykker.
Blend rødbede, kikærter, tahin, citronsaft, hvidløg, spidskommen og peberrod til en cremet hummus.
Smag til med citronsaft, salt og peber og tilføj evt. lidt olie for at få den rette konsistens.
Kan man fryse det ned?
Det kan man godt, men den er allerbedst frisklavet
Kh Ann-Christine
Opskriften fungerer også glimrende med danske Ingrid ærter istedet for kikærter – fås fra Pure Dansk.
Hej Christine
Fint tip! Tak for ideen og for at dele
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har lige et spørgsmål til din opskrift 1 dåse kikærter hva svarer det til i gram?? Eller er det en lille / stor dåse
Hej Janni,
Det er beskrevet her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/#toerrede-kikaerter-boenner – en dåse kikærter i mine opskrifter er altid standard (400 g øko kikærter ikke drænet vægt)
Kh AC
Kan man lave den uden at koge rødbederne, måske ved at dampe dem i mikroovn?
Åh, jeg elsker rødbedehummus – har slet ikke tænkt på, at lave den selv.
Det lyder lækkert.
Det er så lækkert! Du må endelig prøve den.
Kh Ann-Christine