Rodfrugter i kokosmælk
Rodfrugter i kokosmælk er en virkelig nem og velsmagende ret til aftensmad der både mætter godt og længe.
En nem, økonomisk, lækker og velsmagende ret, som sagtens kan varieres med lidt kylling eller med ekstra sprødt knas på toppen.
Brug endelig bare de rodfrugter du bedst kan lide. Fx, dem du allerede har i køleskabet eller køkkenhaven, hvis du er så heldig.
Prøv også: opskrift på dhal >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rodfrugter i kokosmælk
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk stødt spidskommen, hel
- 2 tsk stødt koriander
- 0,50 tsk sort peber
- 400 g kartofler, i tern
- 500 g gulerødder, i tern
- 400 g sød kartoffel, i tern
- 2 rødløg, finthakket
- 0,50 rød chili, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, friskrevet
- 800 ml kokosmælk
- 1 spsk sesamolie, eller anden olie til at stege i
- salt
- Til servering
- 100 g baby spinat, grofthakket
- 30 g cashewnødder, til drys
- 1 dl cremefraiche 18 %
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist kardemomme, spidskommen, koriander og lidt peber i en tør gryde, til det dufter skønt og krydret. Skru ned for varmen, tilsæt kartofler, gulerødder, sød kartoffel, rødløg, chili, hvidløg og ingefær samt olie til at stege i. Rør det godt igennem et par minutter.
Tilsæt kokosmælk, rør rundt og læg låg på gryden.
Lad rodfrugterne simre ved svag varme i 20 minutter, til rodfrugterne er møre. Smag til med salt og peber.
Server retten med grofthakket spinat, et drys hakkede cashewnødder, cremefraiche og evt. lidt godt brød
Jeg står og er ved at lave denne ret, som forresten dufter forrygende. Men der er en del uoverensstemmelser i opskriften ift. ingrediensliste og vejledning. Der står forskellige ingredienser og i vejledningen bliver panden til en gryde 🤔🤷♀️ Det plejer der ikke at være i dine opskrifter, så jeg ville lige gøre dig opmærksom på det 🙂
Mange tak for din søde hilsen, håber det smagte dejligt.
Pande og gryde er rettet og står rigtigt nu :)
Skøn dag til dig
Kh AC
Serveres det som “sovs” til ris, eller spiser man det bare, som det er? :)
Vi spiser det bare som det er, med godt brød til. Men du kan sagtens servere ris til også, hvis du synes
Kh AC
Nam nam
Det ser virkelig dejligt ud :) Mon man kan bruge stødt kardemomme i stedet for kapsler?
Det kan du sagtens :)
Tak! Så blev det lige endnu nemmere at lave den lækre ret :) Jeg glæder mig til at prøve den!
Hold op den smager godt!
Jeg brugte gulerødder, rødbeder og pastinakker som rodfrugter, og så blendede jeg suppen til sidst. Og tilføjede mere yoghurt.
Den er virkelig lækker:)
Nøj, det lyder lækkert! God ide at blende suppen, det vil jeg prøve af næste gang. Jeg er ret sikker på at det også vil falde i god jord hos Johan og Julie ;)
Har lige lavet denne ret til aftensmad, og den er virkelig lækker :)
Dejligt at høre! Vi er også vilde med den herhjemme :)
Hvad stiller man op med de der kardemommefrø?? Skal de ristes hele eller skal man ligesom åbne dem??
Rist dem på panden og knus dem i morteren derefter.
Hvis du har dem i grønne kapsler, så skal de først afskalles og så er det de små mørke frø inden i der skal bruges
Hvor ser det lækkert ud! Har du opskriften på grydebrødet?
Hilsen fra en begejstret læser!
yes, den er lige her: http://www.valdemarsro.dk/grydebroed/
-og den er uhmmm ;)
Fantastisk opskrift… Tusind tak. :-) Vi tilføjede lidt kyllinge stykker og brugte rødbeder istedet for pastinak og retten fik den fineste lyserøde farve og smagte helt fantastisk… :-)
Tak for inspirationen med rødbederne, Helle :)
Jeg tror den lyserøde farve vil være et stort, stort hit hos Julie ;)
mums perfekt efterårs mad! :-)
Ja, det er nemlig efterårslækkert! :)
Hvor lækkert… Er hermed sat på næste uges madplan – hvor lyder og ser det lækkert ud!
Tak for dine altid skønne og inspirerede blog….
Og tak for din dejlige kommentar, Tina! Den gør mig glad :)