Rødbedesuppe
Rødbedesuppe er sådan en smuk suppe med sin nærmest rubinrøde farve!
Fyldt med vitaminer og gode sager – og velsmag, ikke mindst! Jeg har vist nævnt det før, men vi spiser ret ofte suppe herhjemme og i går var ingen undtagelse. Blendede grøntsagssupper er så nemt, sundt, økonomisk og vi elsker alle sammen suppe.
I går fik vi den rødeste røde suppe – rødbedesuppe med sprøde croutoner og persilledrys. Uhh, den var god!
Prøv også: find alle mine suppe opskrifter her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbedesuppe
- 2 løg, i tern
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 450 g kartofler, i tern
- 500 g rødbede, i tern
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 2 tsk stødt koriander
- 20 g ingefær, fintrevet
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld persille
- 1 dl cremefraiche 18 %
- brødcroutoner
- 3 skiver brød, fx grydebrød
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk tørret timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle grøntsagerne i en gryde med olivenolie og sauter under omrøring i 2 minutter ved middelvarme.
Tilsæt grøntsagsbouillon samt stødt koriander og ingefær, læg låg på og lad det simre i 25 minutter.
Blend suppen, til den er cremet og ensartet i konsistensen, smag til med salt og peber og måske lidt mere ingefær.
Server med lækre sprøde croutoner, persille og cremefraiche på toppen.
Brødcroutoner
Skær brød i tern og vend med olivenolie, salt og timian. Rist brødene sprøde på en pande under hyppig omrøring eller bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft grader i 15 minutter til de er sprøde.
Hej Anne-Christine
jeg er ivrig tilhænger af dine videoer på you tube, elsker at se dem, du får det til at se så enkelt og let ud, så hvad venter man på.
mit spørgsmål er til denne opskrift, da jeg har type 2 diabetes, men elsker rødbeder, selvom de har mange kulhydrater, kan man erstatte kartoflerne ( da de også er spækket med kulhydrater) med andet, som fylder lige så godt
mvh hanne
Hej Hanne
Mange tak for din søde hilsen. Det er jeg glad for at høre ♡
Du kan evt bruge jordskokker i stedet for kartofler i denne suppe, de giver også en dejlig cremet konsistens. Eller alternativt eksperimenter med blomkål.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan suppen laves dagen før den skal bruges og varmes op?
Ja, det kan du altid fint gå ud fra, når der fx som her, står holdbarhed 2 dage, så kan den fint varmes op og serveres igen dagen efter
Skal helt sikkert prøves! Du skriver, at du skræller persillerod, men der står intet om hverken kartofler eller rødbeder, er disse virkelig med skræl?
Så er det ensrettet.
– og ja, alle rodfrugterne skrælles eller skrubbes, alt efter behov.
Kh AC
Jeg har en potion kartofler i køleskabet, som i forvejen er kogt (rester fra tidligere aftensmad). Kan man bruge dem i suppen – og i så fald hvordan?
Det er ikke forsøgt, men mon ikke du kan varme dem med til sidst – det er da forsøget værd :)
Hejsa. Jeg har lige fået en stor kasse rødbeder, har syltet en del, og leder nu efter ideer til at bruge resten. Kan suppen fryses? Jeg kan ikke få persillerod, pastinak eller selleri her i udlandet, kan du foreslå et alternativ? Blegselleri måske? Tusind tak for en dejlig blog.
Hej Rikke,
Det lyder da skønt! Der er forskellige rødbede opskrifter her til inspiration :) Du kan sagtens bruge blegselleri eller blot løg, samt måske lidt ingefær i opskriften her. Den kan fint fryses ned.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
kan suppen godt genopvarmes:)
Ja, det kan den :)
super tak:)
Hej Ann- Christine
Tak for en skøn blog, jeg benytter mig tit af dine opskrifter ? jeg synes, at jeg har hørt lidt om rødbede og genopvarmning, ved du, om man må varme suppen op dagen efter?
Venlig hilsen Anne
det må man gerne, når bare du holder en god hygejne, og de opvarmes til 75 grader, ifølge google
mvh hanne
Tusind tak for din søde hilsen, Anne :)
Jeg har også hørt det med rødbeder, men ved ærlig talt ikke om det er en fødevareskrøne … så må desværre være dig svar skyldig.
Kh AC
Dejlig opskrift, men tidsangivelsen er en smule optimistisk – det tog mig lidt længere end 5 min at skrælle og snitte alle grøntsagerne. Nok mere 40-45 min i alt vil jeg anslå (har betydning når det skal nås til små sultne maver)
Har lige lavet din rødbede-suppe, serverede den med cremefraiche, rå hakket løg og presset hvidløg fyldt i tallerken, derefter suppe persille og lidt æbleeddike hvis man synes – og det synes vi.
Det var super godt ? Spiste dine koldt hævede grov-boller til.
Er stor fan af dine opskrifter ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Fik også lige syltet et glas rødbeder, til pariserbøf i morgen. Mvh Jytte
Hvor super skønt! Det er dejligt at høre – jeg er bare så glad for at mine opskrifter bliver flittigt brugt ♡
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Den bliver jeg nød til at lave i aften til forret. Jeg elsker noget med rødbede.
en anden god forret som jeg laver med rødbede er rødbede-carpaccio med gedeost og kapers og lige et strejf af en god olivenolie
God weekend til dig og din familie
Uhmm! Det lyder godt nok lækkert og som en ret jeg må prøve af :)
Dejlig søndag til dig
Kh AC
Fantastisk lækker opskrift! Jeg tilsatte to gulerødder og selv min mor der er sky over for grøntsager sagde det smagte godt!
Fik lavet en kæmpe portion, så resten røg i fryseren – mums!
Jeg tillader mig at poste opskriften på min blog, selvfølgelig med henvisning til valdemarsro.dk
Hvor dejligt at høre at det var et hit.
Hvor ser det lækkert ud!
Jeg vil lave det i aften når min mor kommer på besøg, tror jeg vil stege kalkunbacon sprødt og lave rugbrødscrutoner til topping –
jeg glæder mig!
Det var en lækker rødbedesuppe, kan varmt anbefales.
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
UHM! Vi har netop spist suppen her i huset. Til ære for de små på 4 og 2 år blev det omdøbt til blodsuppe med brændte biller (bacon) og bagt bark (rugbrødscroutoner) og de spiste helt vildt – tænker der skal advarsel med i børnehave og dagpleje imorgen så de ikke bliver alt for forskrækkede når det skal ud igen. ha ha. TAK for ENDNU en super opskrift der nu er på favoritisten herhjemme :o)
Kh Birgitte
Sejt og en meget drabelig aftensmad I fik :) Dejligt at høre at børnene var vilde med det!
Ja, klart den skal stå på rødbedesuppe en af dagene. Vil prøve din opskrift. Den bedste borsjtj jeg har smagt var i Sibirien, den blev kogt på oksekød – den var SÅ lækker.
Mange hilsner Charlotte
Mmmm, det lyder godt nok dejligt
Virkelig en smuk suppe, faktisk :) og velsmagende, lyder det som!
Meget, og man kan fint variere hvor stærk den skal være. Havde jeg skullet tage hensyn til Johan og Julie, kunne jeg godt have fundet på at give den et ekstra spark chili :)
Mums, hvor ser den suppe lækker ud. Jeg kom tilfældigt forbi fra blogtoppen.dk og måtte straks læse videre efter det indbydende billede af rødbedesuppen. Den suppe skal klart prøves i min husholdning. Mums, sikke en farve!
Ja, farven er skøn og hyggeligt at du kom forbi og lagde en hilsen her
Øj den er fin, den suppe.
Ja, fin farve. Det hittede også hos Julie at den var ‘lyserød’ :)
Jeg bare eeeelsker rødbedesuppe. Mit problem er bare at undgå pletter på tøjet. Jeg ved simpelthen ikke, hvordan man kan spise det uden at spilde – voksne kan også spilde :-) Men skønt smager det!
Nej, det kan plette ret heftigt. Sort tøj må være løsningen ;-)
Et stort viskestykke sætte duo din trøjes hals kant 😂 det virker
Skøn inspiration!! Minimega spottet – hvor er det bare ærgerligt, der nu er ophørsudsalg!!!!
Ja, men heldigvis blogger Sara fortsat om de skønneste tips og kreating.
Det ser rigtigt laekkert ud og du har ret, sikke en farve! De maa blive en ret stor portion, men saa er der maaske til to dage, hvis man er heldig ;-)
Tja, vi spiste stort set det hele – med brød til. Men vi var også sultne den dag :) Tror portionen svarer meget godt til mine andre supper, baseret på 1 l boullion.
Den lyder lækker, må prøves-Jeg har netop købt et stort parti rødbeder,så det passer fint. Lavede rødbedejuice igår, og da far senere var ude og tisse med vores mindste pige, tissede hun rødt, hvorpå han gik i panik, men det var heldigvis bare rødbedefarven der kom ud igen;)
Ja, hvis man ikke lige ved det … ;-)
Mmm, rødbedejuice, er altså også godt