Ristede kikærter
Ristede kikærter er fantastiske som snacks og som toppings til alt fra skønne salater til dejligt cremet suppe, som begge dele kun bliver bedre med lidt knasende sprødhed på toppen. De sprøde ristede kikærter tilføjer gode proteiner og masser herlig (uhmm) umamismag.
Jeg varierer krydderierne fra gang til gang, og alt efter hvad jeg ellers har tænkt mig at komme i salaten. Prøv fx med oregano, hvidløgspulver og timian til en mere enkel grøn salat eller med stødt koriander, spidskommen og paprika til mellemøstligt inspirerede snacks og salat.
Prøv også: salat med bulgur og abrikos >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 0,50 tsk røget paprika
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl kikærterne og tør den i et rent klæde. Vend kikærterne godt i olie og derefter krydderier.
Fordel på en bageplade med bagepapir og bag i 175 grader varmluft i 20-25 min til de er lækre og sprøde – vend dem evt. en gang eller to undervejs.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor meget vejer kikærterne fra dåsen? Jeg bruger dem, jeg selv koger
1 dåse kikærter med 400 g svarer til 100 g tørrede kikærter som iblødsættes og koges (cirka 240 g efter de er kogt)
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet mange af dine opskrifter, de er super gode, tak:)
Nu har jeg forsøgt at lave kikærterne tre gange uden at de er blevet sprøde. Jeg har fulgt din opskrift, har også tørret dem godt af.
Har du en ide til hvad jeg kan prøve. – for de smager jo rigtig godt.
Hej Charlotte
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Det kan være de skal have lidt højere temperatur eller længere tid i din ovn.
Kh Ann-Christine
Lidt højere varme, så bliver de “helt” sprøde og holder sig sprøde i flere dage
Kommer dem i airfryer 25 – 30 min. Ved 200 grader. Ryst undervejs…. oftere til sidst :)
Helt samme princip i varmluftovn ;)
Tak for gode opskrifter og masser af god inspiration :)