Ristede kartoffelskiver i fad
Disse ristede kartoffelskiver i fad er hentet med lidt inspiration fra de lækre hasselback kartofler og lidt fra den klassiske kartoffelret, Pommes Anne.
Det er en super nem og hurtig opskrift, specielt hvis kartoflerne snittes på mandolinjern eller i en foodprocessor. Derefter er det blot at vende dem med resten af ingredienserne i en skål, før de anrettes i det smurte fad. Derefter passer kartoflerne sig selv i ovnen.
Vupti, så har man en fin og indbydende kartoffelret, som passer godt som tilbehør til rigtig mange retter året rundt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ristede kartoffelskiver i fad
- 1 kg kartofler
- 2 spsk olivenolie
- 30 g parmesan, fintrevet
- 1 spsk tørret oregano
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk smør, til fadet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Det kan gøres med en kniv, et mandolinjern eller i en foodprocessor.
Kom kartoffelskiverne i en stor skål, sammen med olivenolie, parmesan, oregano, salt og peber. Vend det godt sammen.
Smør et ovnfast fad med smør (her er brugt et fad på 20 cm diameter) og fordel kartoffelskiverne her i et fint mønster.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 60 minutter. Læg evt en ovnfast tallerken over, hvis kartoffelskiverne begynder at blive for mørke inden de er møre.
Hej, tror du at man kan bruge en springform med bagepapir i bunden, i stedet for et ovnfast fad? 🙂
Ja, det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Af en eller anden grund kommer den opskrift kun frem når jeg bruger søge feltet.
Hvis jeg går ind under ingredienser og vælger kartoffel så kommer den ikke frem.
Har brugt den mange gange, da ungerne elsker den😃
Mvh
Erna
Hmm, ja det var mærkeligt. Den kommer fint frem her hos mig – både i søgefelt og tøm køleskabfelt.
Kh Ann-Christine
hej. jeg vil dig om dine pommers Anna. kommer du også krydderier på dine kartofler eller imellemmen skiverne .bruger du salt
Hej Peter,
jeg beskriver i denne opskrift til Pommes Anna, hvordan jeg pensler ca hvert 3-4 lag med smeltet smør blandet med krydderier og salt
Vh Ann-Christine
Hej A.C
Hvor tynde er skiverne ca? For lavede pommes Anna hvor de var snittet op det fineste i en foodprocessor så kunne se igennem dem, og der var noget gratværk?
Jeg laver dem omkring 1 – 2 mm tykke til denne ret.
Kh AC
Ok tak for svar. Hvad gør du når det er pommes Anna
Tror du man kan lave dem på forskud tidligere på dagen og så give den det sidste mens dyrekølle står og trækker
Ja, det tror jeg fint du kan.
Kh AC
Det ser spændende ud. Kan man forberede retten dagen før, så den er klar til at blive bagt på dagen?
Du kan fint skrælle kartoflerne, skære dem i skiver og lægge dem i vand natten over i en skål. Derefter kan de fordeles i fadet og bages dagen efter.
Kh AC
Har du lavet retten uden at skrælle kartoflerne?
Nogle gange ja, hvis det er nyere kartofler eller små kartofler med tynd skræl, så synes jeg det er lækkert blot at skrubbe dem. Kartoflerne på billederne i indlægget her er skrællet først.
Kh AC