Ristede kartoffelskiver i fad


Disse ristede kartoffelskiver i fad er hentet med lidt inspiration fra de lækre hasselback kartofler og lidt fra den klassiske kartoffelret, Pommes Anne.
Det er en super nem og hurtig opskrift, specielt hvis kartoflerne snittes på mandolinjern eller i en foodprocessor. Derefter er det blot at vende dem med resten af ingredienserne i en skål, før de anrettes i det smurte fad. Derefter passer kartoflerne sig selv i ovnen.
Vupti, så har man en fin og indbydende kartoffelret, som passer godt som tilbehør til rigtig mange retter året rundt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ristede kartoffelskiver i fad
- 1 kg kartofler
- 2 spsk olivenolie
- 30 g parmesan, fintrevet
- 1 spsk tørret oregano
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk smør, til fadet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Det kan gøres med en kniv, et mandolinjern eller i en foodprocessor.
Kom kartoffelskiverne i en stor skål, sammen med olivenolie, parmesan, oregano, salt og peber. Vend det godt sammen.
Smør et ovnfast fad med smør (her er brugt et fad på 20 cm diameter) og fordel kartoffelskiverne her i et fint mønster.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 60 minutter. Læg evt en ovnfast tallerken over, hvis kartoffelskiverne begynder at blive for mørke inden de er møre.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann Christine
Kan man lave opskriften klar og for stege dagen før?
Mvh Mette
Hej Mette
Kartoflerne kan godt blive lidt seje i konsistensen når de varmes igen, så det bliver ikke helt så godt som frisklavet.
Så skal du alternativt gøre det at du dækker dem til med folie under første stegning, så de nærmere koger end steger i ovnen, tag dem ud når kartoflerne er møre, og dagen efter kan du give dem 10-12 minutter ved 240 grader til de er sprøde i kanten.
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej, tror du at man kan bruge en springform med bagepapir i bunden, i stedet for et ovnfast fad? 🙂
Ja, det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Af en eller anden grund kommer den opskrift kun frem når jeg bruger søge feltet.
Hvis jeg går ind under ingredienser og vælger kartoffel så kommer den ikke frem.
Har brugt den mange gange, da ungerne elsker den😃
Mvh
Erna
Hmm, ja det var mærkeligt. Den kommer fint frem her hos mig – både i søgefelt og tøm køleskabfelt.
Kh Ann-Christine