Risotto med svampe


Den klassiske italienske risotto er en skøn og fyldig ret, som er meget mættende og et godt aftensmåltid, når man trænger til lidt komfort og hygge.
Her tilbereder jeg den lækre risotto med svampe og har brugt de klassiske risotto ris til tilberedningen. Men hvis man vil komme lidt mere budgetvenligt omkring retten, så kan man bruge grødris i stedet.
Retten kan fint udgøre et måltid i sig selv eller kan serveres som tilbehør til kød eller salater.
Prøv også: Bagt gnocchi i tomatsauce >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Risotto med svampe
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 400 g risotto ris
- 300 g champignon
- 1 liter grøntsagsbouillon, + ekstra efter behov
- 50 g parmesan, friskrevet
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld bredbladet persille, friskhakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til løgene er bløde. Tilsæt ris og rør det godt igennem. Hæld 1 dl grøntsagsbouillon i gryden og rør, til risene har absorberet væden. Tilsæt mere grøntsagsbouillon lidt ad gangen, til al væden er brugt, og risene er møre.
Rist champignonerne på en meget varm pande med smør i 2 minutter og rør dem derefter i gryden med risotto sammen med friskrevet parmesan. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Server med revet parmesan og persille.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man lave den på forhånd og varme den op?
Hej Lene
Det synes jeg ikke risotto egner sig godt til, desværre.
Det sætter sig for meget, så dagen efter er den lækker til arancini, men ikke til at varme op og servere som risotto
Kh Ann-Christine
Har lige lavet opskriften for første gang, og tænkte om du havde en lækker arancini opskrift til resterne?
Hej Fabrianh
Jeg er ved at lave en opskrift på de lækre arancini, skal nok dele, så snart den er klar :)
Kh Ann-Christine
Hvor meget smør til champignonerne?
Hej Lene
Det kommer lidt an på din pande.
Jeg bruger omkring 1 spsk.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine