Risotto med kylling
Her får du opskriften på en nem og klassisk risotto med kylling. Det smager vidunderligt og er dejlig simpelt at lave sådan en lækker ret, som denne.
Risotto med kylling er så nemt så det sagtens kan serveres til hverdage – og samtidig så ukompliceret delikat at det kan fungere som en glimrende gæstemad. Jeg lader denne opskrift være helt enkel, så den er lækker i al sin enkelhed – men med plads til lidt variation, hvis du har lyst – se inspiration i ’Tip til opskriften’
Prøv også: opskrift på svampe risotto >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Risotto med kylling
- 500 g kyllingebryst med skind
- 1 tsk tørret timian
- 300 g cherrytomater, skåret i halve
- flagesalt
- sort peber
- Risotto
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 400 g risotto ris
- 1 dl hvidvin
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 5 dl kyllingefond
- 50 g parmesan, friskrevet
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 drys frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, til løgene er bløde.
Tilsæt ris og rør det godt igennem ved høj varme i et halvt minut.
Kom hvidvin i gryden og kog det ind. Hæld straks derefter grøntsagsbouillon og hønsefond i gryden og skrue ned for varmen til det simrer let.
Læg låg på gryden og lad det simre sagte under låg i cirka 30 minutter, eller til risene er lige akkurat møre.
Vend parmesan og frisk timian i risottoen, og smag til med salt og peber.
Mens risottoen simrer, så drys kyllingebryst med timian, salt og peber og kom i et ovnfast fad med bagepapir, sammen med cherrytomater skåret i halve.
Bag i en forvarmet ovn ved 225 grader i cirka 20-25 minutter, til skindet er sprødt og kyllingen gennemstegt.
Skær kyllingebrystet i skiver og server på risotto med tomaterne, revet parmesan og persille.