Risotto med ærter og mynte
Risotto med ærter og mynte er en nem og lækker vegetar risotto, som lige nu hvor de første ærter er plukkemodne og mynten vælter ud over krukkernes kanter.
Kom også gerne lidt grønne asparges i retten, det vil være et herligt lille twist på opskriften.
Det er en rigtig skøn sommerrisotto, som sagtens kan spises alene og udgøre det herligste måltid, som føles ekstra vagant og luksuriøst, men som i virkelighed faktisk er en helt okay budgetvenlig spise – når man bruger sæsonens friske råvarer.
Prøv også: min opskrift på ovnbagte grøntsager >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Risotto med ærter og mynte
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 375 g risotto ris
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 dl hvidvin, (kan erstattes med grøntsagsboullion)
- 50 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 400 g friske ærter, med bælg (gem nogle til anretning)
- 1 øko citron
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk smør
- salt
- Til servering
- 1 håndfuld frisk mynte
- ærtespirer
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg og hvidløg i en gryde med lidt olie og smør til løgene er bløde, kom derefter ris, hvidvin og 2 dl grøntsagsboullion i gryden og rør rundt til risene har absorberet væden. Tilsæt lidt efter lidt mere grøntsagsboullion til risene er perfekt møre og lækre. Bælg samtidigt ærterne
Rør friskrevet parmesan, mynte, basilikum, friskrevet citronskal, citronsaft i risene og smag til med salt og peber, samt evt. ekstra citronsaft.
Tag gryden af varmen, rør ærterne i og server på tallerkener med ærtespirer, et drys friske ærter og lidt mynte.
Kan retten fryses
Jeg tror den kan blive lidt anderledes i konsistensen efter optøning, derfor har jeg ikke mærket den som fryseegnet – men har ikke testet.
Kh Ann-Christine
Super lækker risotto. Det er ikke sidste gang, den kommer på bordet.
Kh Ulla
Hvor er det dejligt at høre, Ulla :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Du har vist glemt at skrive hvornår du putter hvidvine i. Ser ellers lækkert ud, og skal vist prøves i næste uge.
Tak for en skøn opskrift ! Smager også godt med lime, hvis man har glemt at alle citronerne er brugt op… ;)
Så dejligt at høre :) Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Godt du lige nævner det! Så er det tilføjet til opskriften – god fornøjelse med den ♡
Kh AC