Risengrødsvafler
Risengrødsvafler smager så skønt og ere en dejlig variation til de lækre klatkager og begge retter er en skøn måde at få brugt rester af den skønne risengrød i julemåneden (risengrødsæson).
Det er så hyggeligt og lækkert med sådan en skøn vaffel til morgenmad i weekenden eller som en hyggelig eftermiddagssnack efter skoletid for børnene. Det er en god ide at lave lidt ekstra risengrød, så der er rester til risengrødsvafler.
Prøv også: min opskrift på risengrød i ovnen >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Risengrødsvafler
- Risengrød (ca 500g)
- 0,50 liter mælk
- 0,25 dl vand
- 1,50 dl grødris
- 1 drys salt
- Til Vaffeldejen
- 40 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 2 æg
- 30 g sukker
- 0,50 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 2 spsk smør, til stegning
- Forslag til servering
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 dl granatæblekerner
- 40 g hasselnødder, finthakket
- 20 g pistaciekerner, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Risengrød – en portion til vafler, eller brug en rest risengrød
Skyl grødris i koldt vand og hæld derefter risene i en lille gryde tilsat vand og kog op. Hæld mælk i gryden og kog op til kogepunktet under omrøring.
Skru ned til svag varme, så grøden blot akkurat simrer og lad den stå med låg på. Rør jævnligt, cirka hvert 10. minut.
Smag til med salt, når grøden er klar.
Klatkager
Del æggene i æggehvide og æggeblomme i hver sin skål. Rør den afkølede risengrød i en skål med æggeblomme. Vend hvedemel, bagepulver, sukker, vanilje og kanel sammen og rør det i risengrøden.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend først 2 spsk. luftig æggehvide i dejen og vend derefter resten af æggehvide forsigtigt i.
Varm vaffeljernet op og kom en klat smør på. Kom et par store spsk dej på og bag til knappen lyser grøn eller til de er lækre lysebrune på begge sider.
Hej Ann-Christine
Ville man kunne have dejen til at stå fra i dag til i morgen, hvis man ikke får bruge hele dejen?
Æggehviderne vil falde sammen, så dejen bliver mere kompakt og ikke luftig. Det vil have indflydelse på konsistensen – så det er ikke at foretrække, men kan dog gå an :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kunne man mon lave vafler af risalamande rester?
Syntes at det er synd at smide det ud og har rigtigt meget til overs.
Ja, det kan du … eller klatkager
Det er også lækkert!
Kh AC
Vaflerne med topping er bare rigtig lækre. Og fantastisk måde at undgå madspild. Den idé vil jeg helt sikkert give videre.
Lige præcis – en skøn måde at få brugt rester på :)
Hej Ann Christine.
Dejligt at se, du har fået afprøvet vaflerne.
De ser virkelig gode ud. Glæder mig til vi skal ha dem søndag eftermiddag, selvom det næsten lige er vejr til dem Idag.
Jeg faldt lige præcis over en opskrift på kirsebærkompot med mandler. Men mon ikke den også kunne bruges som topping til disse lækre vafler.
God weekend Christina
Det var SÅ godt et tip, Christina :) Tusind tak for det.
Og jeg synes det lyder så lækkert og julehyggeligt med kirsebærkompot til – det bliver jo næsten som en variant af den skønne risalamande
Rigtig god weekend til dig
Kh AC
Risengrødsvafler …… det er jo genialt ? Det skal så meget prøves næste gang vi skal ha’ risengrød, og lur mig om det ikke bliver meget snart.
Min bedste topping er helt klart flødeskum med hjemmelavet brombærmarmelade. Så lækkert og helt uimodståeligt.
I weekenden kickstarter vi jule forberedelserne med hygge med gode venner, hvor vi samles og laver advents dekorationer og lækker mad. Så hyggeligt.
Det er nemlig helt genialt :) Og jeg er så meget med på den topping med flødeskum og hjemmelavet brombærmarmelade – det skal prøves :)
Rigtig skøn weekend til jer
Kh AC
Fantastisk nytænkning af de klassiske klatkager! Vores skal da helt sikkert en tur i vaffeljernet næste gang ❤️
Det er nemlig bare så godt :)