Ricotta pandekager
Luftige og lækre ricotta pandekager med en perfekt balance af sødme og pikant syrlighed fra citron.
De er nemme at lave og smager virkelig godt! Det er luftige og lækre pandekager, lidt at sammenligne med mine gode amerikanske pandekager og disse er særligt skønne at spise med et dryp citron, serveret med friske bær og lidt et drys flormelis. En stabel lækre lune pandekager jo oplagt til brunchbordet og de vil helt sikkert falde i god jord hos de der spiser med.
Prøv også: opskrift på amerikanske pandekager >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 16 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ricotta pandekager med citron
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk sukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 0,50 tsk salt
- 1 øko citron, revet skal herfra
- 250 g ricotta
- 2 æg
- 2 dl kærnemælk, eller alm. mælk
- 2 spsk smør, til stegning
- Til servering
- 100 g blåbær
- 1 citron, i både
- 30 g flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker, citronskal og salt sammen i en skål.
Skil æggeblommer og æggehvide i to skåle. Pisk æggehviderne stive i en ren skål og sæt dem til side et øjeblik.
Pisk ricotta og æggeblomme sammen ved lav hastighed i en anden skål til det er helt ensartet og rør derefter kærnemælk i. Sigt de tørre ingredienser i skålen og vend dejen sammen.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, kom først et par skefulde stiftpisket æggehvide i og rør det sammen og vend derefter nænsomt resten af æggehviderne i, uden at slå luften ud af æggehviderne.
Varm en pande op ved middelhøj varme og smelt smør på panden. Kom pandekagedejen på i klatter med en ske og steg pandekagerne 2-3 minutter på begge siderne.
Servering
Anret de varme pandekager på tallerkener eller et fad. Drys med flormelis og fordel blåbær over. Server med citron i både, til at dryppe over pandekagerne.
Er disse skønne pandekager mon også gode med sirup eller er det helt forkert?
Vi skal holde brunch fødselsdag for min mindste og ville prøve noget andet end amerikanske. Men vi skal bruge sirup til 😊
Hej Sarah
De er også super lækre med sirup, så det kan i sagtens gå videre med :)
Rigtig god fornøjelse og tillykke med fødselsdagen for din mindste, jeg håber I får en dejlig dag! ♡
Kh Ann-Christine
Kan disse pandekager fryses og stadig være gode efter optøning
Det har jeg ikke testet, så det må være et forsøg værd
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg skal prøve dine riscotta pandekager i weekenden, kan de laves dagen før og varmes uden de bliver kedelige og tørre?
Jeg laver dem altid friske, så skal ikke kunne sige hvordan de er dagen efter – tænker dog at det kan blive ganske glimrende også
Kaere Ann-Christine,
Vil blot sige tak for opskrifterne – jeg bor i USA og hver gang jeg lige skal bruge en god dansk opskrift, saa kigger jeg forbi din blog og finder altid hvad jeg skal bruge! Det er saa dejligt. Hilsener fra Cecilie
Hvor er det bare dejligt at høre! ♡
Det er jeg glad for, kan du tro.
Rigtig god weekend
Kh AC