Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ricotta-pandekager/ Brunch Morgenmad, Pandekager

Ricotta pandekager

Luftige og lækre ricotta pandekager med en perfekt balance af sødme og pikant syrlighed fra citron.

De er nemme at lave og smager virkelig godt! Det er luftige og lækre pandekager, lidt at sammenligne med mine gode amerikanske pandekager og disse er særligt skønne at spise med et dryp citron, serveret med friske bær og lidt et drys flormelis. En stabel lækre lune pandekager jo oplagt til brunchbordet og de vil helt sikkert falde i god jord hos de der spiser med.

Prøv også: opskrift på amerikanske pandekager >> 

Ricotta pandekager med citron
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT15MPT15M16
Ingredienser
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 0,50 tsk salt
  • 1 øko citron, revet skal herfra
  • 250 g ricotta
  • 2 æg
  • 2 dl kærnemælk, eller alm. mælk
  • 2 spsk smør, til stegning
  • Til servering
  • 100 g blåbær
  • 1 citron, i både
  • 30 g flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker, citronskal og salt sammen i en skål.

Skil æggeblommer og æggehvide i to skåle. Pisk æggehviderne stive i en ren skål og sæt dem til side et øjeblik.

Pisk ricotta og æggeblomme sammen ved lav hastighed i en anden skål til det er helt ensartet og rør derefter kærnemælk i. Sigt de tørre ingredienser i skålen og vend dejen sammen.

Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, kom først et par skefulde stiftpisket æggehvide i og rør det sammen og vend derefter nænsomt resten af æggehviderne i, uden at slå luften ud af æggehviderne.

Varm en pande op ved middelhøj varme og smelt smør på panden. Kom pandekagedejen på i klatter med en ske og steg pandekagerne 2-3 minutter på begge siderne.

Servering
Anret de varme pandekager på tallerkener eller et fad. Drys med flormelis og fordel blåbær over. Server med citron i både, til at dryppe over pandekagerne.