Ribssirup
Ribssirup er så dejligt og nemt at lave, når og hvis man i forvejen er igang med en skøn omgang hjemmelavet ribssaft. Så tager det ikke alverden af ekstra tid lige at koge en smule saft videre til en skøn sirup, som er super anvendelig til morgenmad, pandekager og skønne sager.
Jeg er vild med hjemmelavede sirupper af frugter og bær. Det smager så dejligt og er skønt og anvendeligt i køkkenet og til cocktails.
Prøv også: opskrift på frugttærte >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 0.5 liter
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ribssirup
- 400 g ribs, godt modne
- 6 dl vand
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 200 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog vand og ribs i en gryde og lad det koge i 15 minutter, hvorefter det sigtes gennem et klæde.
Kom saften i en gryde, sammen med sukker og vanilje.
Kog op og lad det simre uden låg i 20 minutter.
Hæld på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.
Hej Ann-Christine.
Tak for alle dine fantadtiske opskrifter! Har du mon prøvet at fryse sirup? Vi har så sindsygt mange ribs at det bliver helt umuligt at nå at spise dem allesammen. Jeg havde tænkt at fryse dem hele, men det vil jo være ganske pladsbesparende hvis jeg kunne koge dem til sirup eller saft først.. (bare tænk hvor skønt det ville være at kunne tage en portion ribssirup ud af fryseren på en kold og grå februardag..)
Mvh Louise
Kan pulpen anvendes til noget, syntes næsten det er synd at smide bær ud?
Ja, sagtens. Til kompot, blande i yoghurt, på is, eller serveret i pandekager.
Holdbarheden er 3-4 dage i køleskab
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har lavet din ribssirup med min 8. kl. madholdet, – vi synes at siruppen er ret tynd, har vi ikke kogt den nok, eller hvad tror du det kan skyldes?
vh Trine Stenger Graversen
Hej Trine,
Ribs kan være lidt tricky da da pektinindholdet i ribs kan tykne siruppen en hel del efter siruppen er kølet af. Det er knap så ‘risikabelt’ med meget modne ribs dog.
Hvis du oplever at siruppen er for tynd efter den er kølet af, så kan den blot koges op igen og kan koge uden låg i 5-10 minutter og derefter hældes på ren og skoldet flaske igen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg havde lige glemt det der med at det skulle koge 20 minutter UDEN låg… kan jeg koge det op igen, nu efter det er kølet ned for at gøre det mere koncentreret? Eller er det totalt no go? Hilsen en mor der pludseligt havde travlt med både aftensmad, barn, opvask og ribssirup på én gang
Hvis det er for tyndt efter det er kølet af kan du fint koge det op igen, det sker der intet ved :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan man bruge tørrede kerner til at lave sirup ?? Har nogen liggende jeg ik ved hvad ellers skal bruges til nemlig ?
Det har jeg ikke prøvet, så det må komme an på en prøve :)
Skal man skylle glasset med atemon? Før man kommer sirup i?
Det plejer jeg ikke, men det kan man godt.
– jeg skolder glassene og ryster dem evt med lidt cognac
Spiritus er bedre end Atamon og meget sundere at bruge
Hej
Skal lige være sikker. Det saft du angiver i dine dejlige sirupper, det er ren saft ikk? Ikke drikkeklar saft, vel?
Mvh
Berit
Hej Berit,
Det er nemlig bare ren stærk koncentreret hjemmelavet saft, som denne: http://www.valdemarsro.dk/ribssaft/ :)
Kh AC
Hvordan laver du ribssaften, du bruger til sirup?
Vh Mette
Den er lige her: http://www.valdemarsro.dk/ribssaft/
jeg har også lige opdateret opskriften så det er nemmere at finde linket :)
Ang. skyr må jeg lige høre om det er 10 procent eller 0,2 du bruger. Der er jo en himmel til forskel.
Go’ lørdag Karin M
Hej Karin,
Jeg bruger oftest den fra Thise, med 0,2 % Men bruger lige så gerne en god 10 % græsk yoghurt, ymer eller andet mælkeprodukt.
Kh AC
Det ser godt ud. Jeg bruger meget skyr. Til kartoffelsalater, dressing til coleslaw, koldskål osv., men har endnu til godt at prøve det i den mere rene form. Eller – det vil sige det har jeg, da jeg købte skyr første gang for nogle år siden, men det var ikke så lækkert. Måske jeg skulle prøve igen men med en af dine sirupper.
Skyr er nok lidt sådan at enten er man til det eller også er man ikke. Jeg kender flere som synes det smager lidt tørt, hvor jeg (og andre) synes det smager lækkert cremet. Jeg elsker det sådan her, med sirup og nødder og kerner. Jeg har til gengæld ikke prøvet det til kartoffelsalater og koldskål, men det skal da testes :)
Uhm, det ligner også en lækkerbisken. :)
:) Det er det også, ka´ du tro
Jeg er også stor fan af sirupper. Og så holder de sig bedre end saft pga. det store sukkerindhold. Din ribssirup ser fantastisk ud.
De kan nemlig holde sig længe, jeg har aldrig oplevet at de blev for gamle, men vi nyder dem oftest også i løbet af en måneds tid.
Den er skøn, den ribssirup
Ååhhh, hvor jeg glæder mig til at have født, havde termin i går..;-) Så skal jeg lave så mange af dine lækre opskrifter og forkæle hele familien med dem. Har knap tre kilo ribs i fryseren fra i år, så der kan nok blive til både saft og sirup, uuhmm…
Ann
Ihh, hvor spændende! Det kan jo ske når som helst :)
Og lækkert med ribs i fryseren til alverdens lækkerier, rigtig god fornøjelse med det hele – især med den lille ny! :)
Kh Ann-Christine