Ribssirup


Ribssirup er så dejligt og nemt at lave, når og hvis man i forvejen er igang med en skøn omgang hjemmelavet ribssaft. Så tager det ikke alverden af ekstra tid lige at koge en smule saft videre til en skøn sirup, som er super anvendelig til morgenmad, pandekager og skønne sager.
Jeg er vild med hjemmelavede sirupper af frugter og bær. Det smager så dejligt og er skønt og anvendeligt i køkkenet og til cocktails.
Prøv også: opskrift på frugttærte >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 0.5 liter

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ribssirup
- 400 g ribs, godt modne
- 6 dl vand
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 200 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kog vand og ribs i en gryde og lad det koge i 15 minutter, hvorefter det sigtes gennem et klæde.
Kom saften i en gryde, sammen med sukker og vanilje.
Kog op og lad det simre uden låg i 20 minutter.
Hæld på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Tak for alle dine fantadtiske opskrifter! Har du mon prøvet at fryse sirup? Vi har så sindsygt mange ribs at det bliver helt umuligt at nå at spise dem allesammen. Jeg havde tænkt at fryse dem hele, men det vil jo være ganske pladsbesparende hvis jeg kunne koge dem til sirup eller saft først.. (bare tænk hvor skønt det ville være at kunne tage en portion ribssirup ud af fryseren på en kold og grå februardag..)
Mvh Louise
Kan pulpen anvendes til noget, syntes næsten det er synd at smide bær ud?
Ja, sagtens. Til kompot, blande i yoghurt, på is, eller serveret i pandekager.
Holdbarheden er 3-4 dage i køleskab
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har lavet din ribssirup med min 8. kl. madholdet, – vi synes at siruppen er ret tynd, har vi ikke kogt den nok, eller hvad tror du det kan skyldes?
vh Trine Stenger Graversen
Hej Trine,
Ribs kan være lidt tricky da da pektinindholdet i ribs kan tykne siruppen en hel del efter siruppen er kølet af. Det er knap så ‘risikabelt’ med meget modne ribs dog.
Hvis du oplever at siruppen er for tynd efter den er kølet af, så kan den blot koges op igen og kan koge uden låg i 5-10 minutter og derefter hældes på ren og skoldet flaske igen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine