Ribbensteg med sprød svær
Det er ikke så ofte vi spiser ribbensteg, men når den er tilberedt med god tid, så får stegen det saftigste lækre kød og en knasende sprød svær, så er det jo virkelig et dejligt måltid.
Skøn som aftensmad med brunede kartofler, sauce og salater eller til den klassiske skønne ribbenstegsandwich med sennep, rødkål, syltede agurker og smovs. Uhm! Forskellen på ribbensteg og flæskesteg er fedtlagene mellem kødet. Når stegen langtidssteges, så smelter fedtet og giver så god og saftig en steg.
Prøv også: min opskrift på brunede kartofler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ribbensteg med sprød svær
- 1 ribbensteg, cirka 1,5 kg.
- 2 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 2 laurbærblade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rids sværen efter med en skarp kniv – pas på ikke at skære gennem spæklaget og ned i kødet, så saften siver ud under stegningen, og sværen bliver blød.
Gnid flæskesværen grundigt med salt og peber mellem alle rillerne på sværen. Læg et par laurbærblade i bunden af et ovnfast fad og sæt ribbensstegen i en kold ovn. Tænd for 110 grader varmluft og steg den i 1 time.
Skru temperaturen op til 200 grader og steg i yderligere 1 time. Skru derefter op til 225 grader og fortsæt stegningen, til sværen er sprød. Tag stegen ud og lad den hvile 10 minutter uden at være dækket til, inden den skæres ud i skiver.
hej ann-christine. kan jeg bruge samme opskrift til en røget ribbensteg.
Det kan du nok ikke helt, da den røgede ribbensteg nok er både saltet og røget.
Jeg har ikke lavet en decideret opskrift på præcis dette (men det vil jeg da skrive på listen)
Rigtig glædelig jul og god fornøjelse med det. Jeg håber du finder en god løsning
Kh Ann-Christine
mange tak for svar. og glædelig jul til dig. mvh helle mia
Tager du stegen ud af ovnen, når du skruer op for temperaturen undervejs og så tilbage i ovnen, når den har nået den nye temperatur?
Eller lader du den bare stå i ovnen, når du skruer op for temperaturen?
Hej Kasper
Jeg lader den stå i ovnen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg prøvede din opskrift i dag da jeg er Nordmand og lige skulle prøve at lave ribbensteg for første gang.
Resultatet blev bra til sidst, med hjælp af lidt øl over svoren og turbogrill.
Jeg lærte også at man ikke skal spare på saltet når man gnider stegen ind.
Hej Tove
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Jeg prøvede opskriften i går,og det var lækkert, men tror at den angivne hviletid på 10 minutter er for kort.
Hej
Vil hører om der ik skulle noget vand til hvis man skal lave sovs
Du kan følge opskriften på brun sauce til flæskesteg her
Hej
Lyder godt med langtids stegt ribbensteg👍
Men hvad med sovsen, skal der ikke vand/bouillon i fadet….?.
Mvh Grethe
Havde ikke held med denne opskrift. Fulgte stegetiderne og fik da også perfekt sprøde svær. Til gengæld var stegen langt fra gennemstegt. Selv efter en halv time ekstra var kødet sejt og dårligt stegt. Er ellers stor fan af Valdemarsro, men den her opskrift var ingen succes.
Jakob, at kødet er sejt er nok i sig selv kvaliteten af den gris du har ribbensteg en fra (en gris der har været stresset) og at det er dårligt stegt kan du rette op på med et stegetermometer
Hej har købt en uden ben. Vil det stadig være samme stege tid? Elsker dine opskrifter :)
Hejsa
Er det ikke forkerte stegetider? Det giver kun 1 1/2 time og øverst skriver du 3 timer.
Det var en tastefejl øverst, er rettet nu :)
Hej Ann-Christine – Tak for alle de fantastiske opskrifter. Valdemarsro er blevet mit “first stop” for inspiration.
Et enkelt tip til at skære sværen på ribbenssteg, i særdeleshed hvis den er udbenet. Læg den op over en kagerulle, så er det langt lettere at styre den og få skåret helt ud til kanterne, uden at skære for dybt.
Står lige og vil lave denne ribbensteg ;-) skal ovenen være varmluft eller alm ?
PS er kæmpe fan af dine opskrifter, de bruges tit og ofte!
Tusind tak, Jeanette – det er jeg glad for at høre ♡
Det er varmluft og er rettet til nu :)
Endnu en virkelig lækker opskrift. Tak.
Tusind tak :)
Uhmm! Måske skal jeg lave ribbenssteg til Kaptajnen når han returnerer fra Vietnam på lørdag….??
Lyder som en pragtfuld ide :)