Remoulade
Hjemmelavet remoulade er lækkert som tilbehør til mange retter og jeg laver den især gerne til både fiskefrikadeller og fiskefilet.
Når man laver remoulade selv, så kan man selv justere op og ned for grøntsager helt som man vil, så jeg skruer gerne godt op for både det grønne og for krydderierne, og dermed bliver remouladen ekstra lækker og en skøn kold sauce, at bruge til aftensmaden.
På billedet her er den knap så gul, som den købte version, men det kan man blot regulere med mere gurkemeje, hvis man synes.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavet ketchup >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Remoulade
- 1 dl syltede agurker, finthakket
- 1 æble, groftrevet
- 1 gulerødder, fint
- 2 dl cremefraiche 38%
- 2 spsk mayonnaise
- 25 g kapers, finthakket
- 1 tsk sukker
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 knivspids mediumstærk karry
- 1 knivspids stødt spidskommen
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom syltede agurker, æble og gulerod i en foodprocessor og kør, til det er finthakket. Kom de hakkede ingredienser i en skål sammen med cremefraiche og mayonnaise. Rør godt rundt og smag til sidst til med krydderierne.
Opskriften giver ca. 3 dl
Dejlig remoulade *****
Kan man fryse noget af den ned ?
Mange tak :)
Jeg tror du vil opleve den bliver lidt grynet og vandet ved optøning, men jeg har ikke forsøgt mig med det, så måske …
Kh AC
Hej,
Jeg er en glad bruger af dine mange lækre opskrifter, og får masser af god inspiration.
Men, Jeg bliver nogle gange forundret over dine tidsestimater? I denne tænker jeg at bare det at hakke de forskellige ting tager 15-20 min.
Jeg synes ofte, jeg løber ind i opskrifter, hvor dine tidsestimater er meget optimistiske. Det ser jeg dog også hos mange andre madbloggere.
Måske der er noget jeg ikke har forstået ?
Hej Mikael
Mange tak for din hilsen, det er dejligt at høre!
Jeg kan af gode grunde ikke svarer for hvad andre gør ;) – men mine opskrifter tidsberegner jeg ud fra, at jeg river, hakker og snitter på min minihakker eller foodprocessor. Derfor kan det meste jo godt klares med et rivejern eller en køkkenkniv.
Kh Ann-Christine
Som udlands dansker, der ikke har adgang til gråsten remulade, er dette en rigtig god løsning, dog findes der her i Venezuela ikke cremefraise, derfor bruger jeg græsk 50/50 græsk yoghurt/Mayonnaise.
ellers bliver den lige vandet nok, vi blander alt i foodprocesor
super opskrift
Skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding og håber I har det godt i Venezuela i disse mærkelige corona tider.
Kh AC
Smagte ikke som remoulade… super træls og ærgerligt..
Det synes jeg bestemt det gør! Som en dejlig hjemmelavet remoulade
– men uden at sammenligne med de købte supermarkedsvarianter :)
Hej.
Kommes grøntsagerne i rå?
Ja, det gør jeg – men du kan give dem et lynopkog, hvis du ikke ønsker den friske sprødhed
Hvor længe kan remouladen holde?
2-4 dage på køl
Tak smager helt fantastisk ligesom mange af dine andre opskrifter
Så dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Ville lidt eddike og evt. en anelse sukker løfte smagen yderligere ?
Der er lidt rørsukker i opskriften, men jo du har helt ret! :) Jeg kommer faktisk også indimellem æblecidereddike i, det er fluks tilføjet i opskriften her.