Rejecocktail
Forårsfin og lækker rejecocktail med skaldyrsdressing er perfekt til servering på fx. påskebordet eller til andre festlige lejligheder.
Sådan en rejecocktail er jo virkelig en klassiker fra 80´erne, og det er ikke blevet en klassiker uden grund – for det smager jo vildt lækkert!
Sprød salat, lækre rejer og cremet skaldyrsdressing serveret med citron og lidt urter. Her får du min version af den lækre forret.
Prøv også: min opskrift på luksus stjerneskud >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rejecocktail
- Thousand Island dressing
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 spsk mayonnaise
- 2 spsk ketchup
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk sød paprika
- 0,50 tsk sukker
- 1 tsk worcestershire sauce
- 1 tsk koncentreret tomatpuré
- 1 spsk citronsaft
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Avocadocreme
- 1 avocado, moden
- 1 spsk citronsaft
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 8 grønne asparges
- 1 tsk smør
- 100 g grøn salat, fx. feldsalat, iceberg og rucola
- 250 g rejer
- 2 spsk karse
- 2 spsk frisk dild, grofthakket
- 0,50 øko citron, skåret i både
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Thousand Island dressing
Rør cremefraiche, mayo, tomatpure, ketchup, fintrevet hvidløg og sød paprika godt sammen i en skål. Smag til med sukker, worcestershiresauce, tomatpure, citronsaft, salt og peber til smagen er perfekt.
Avocadocreme
Blend avocado og citronsaft til en glat avocadocreme og smag godt til med salt og peber
Servering
Knæk den træede ende af asparges og rist asparges på en varm pande med smør i 1 minut, blot til de er varme og ekstra sprøde.
Fordel salaten i glas, anret med rejer, avocadocreme, ristede lune asparges og Thousand Island dressing. Server med en citronskive og et drys karse og dild.
Hvilken ketchup kan du anbefale?
Hvad stiller man op med resten af den koncentrerede tomat?
Hej Helle
Min favorit ketchup i øjeblikket er den økologiske fra Heinz, men det er helt sikkert en smagssag :)
Tomatpuré er blot til at smage til med til sidst
Kh Ann-Christine
Hov – jeg mener jeg så en opskrift hos dig med en rejecocktail med stenbidderrogn og en dressing lavet med bagte peberfrugter (og jeg mener uden ketchup) nu kan jeg kun finde den på et billede på Pinterest og når jeg klikker ind på den er der kun denne opskrift uden rogn og peberfrugt og med ketchup i dressingen. Tager jeg fejl? Eller hvad er der sket?
Hej Bina
Se tip under opskriften til peberfrugt i thousand islanddressingen som alternativ til ketchup.
Man kan fint tilføje rogn, pt vil jeg anbefale ørredrogn fremfor stenbiderrogn.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg er ved at lave din rejecocktail her til nytårsaften.. rigtig 80ér men meget smukkere end jeg husker fra dengang.
Thousand Island dressing smager rigtig dejlig (kan ikke lide dem man køber) år det er ren optur. Men har brug for hjælp for dressingen skiller, når jeg blender den med de afkølede bagte røde peberfrugter… har du et råd til hvordan jeg kan fixe den… kan man evt. varme den op. Har brugt creme frariche 38%.
Tak for mange gode opskrifter og Godt Nytår til dig og din familie.
Hilsen Christina
Hej Christina
Jeg kan ikke lige greje hvorfor den skulle skille … Skiller den på den måde at den gryner eller blot så der er væde ved?
Prøv evt at lade den køle helt af og sætte sig. Rør derefter med en spsk mayo, eller lidt ekstra cremefraiche, hvis du ikke har.
jeg krydser fingre for det lykkedes :)
Mange tak for din søde hilsen og rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Den skilte på den grynede måde, hvor cremefraichen lå i små bitte strimler. Prøvede at varme den op, ved meget svag varme. Det hjalp og den er nu blevet fin.. gik vist lidt i panik.
Tak for hurtig svar og rigtig festlig aften :-)
Kh Christina
Hej Christina
Så dejligt det lykkedes! Det er jeg glad for :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Kan man godt lave avocadocremen en dag inden den skal spises eller bliver den brun? Og hvad ville du anbefale til en vegansk udgave
Hej Maria
Det kan den godt, hvis du kommer avocadostenen ned i skålen til cremen, drypper den med et par dråber citronsaft og dækker overfladen helt lufttæt.
Vegansk … så ville jeg nok blot lave en lækker salat med masser af asparges, grønt, avocadocreme og dressingen til :)
Kh Ann-Christine
Hej
Har ikke prøvet opskriften endnu – ser lækkert ud.
Er lidt usikker på om de grønne asparges skal være lune?
Kh Inger
Hej Inger
det er helt sikkert en smagssag. Jeg kan godt lide at de er sprøde, og blot lige ristet i lidt smør på panden, da de fremmer smagen og sødmen i aspargesen, og jeg servere dem gerne lune i rejecocktailen, så det er det sidste jeg laver lige inden servering.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Hej det er en super god opskrift på thousand Island dressingen, dog laver jeg gerne dobbelt eller mere da det smager super 😋 og vi elsker avokado cremen i bunden, den burde være obligatorisk alle steder 👍
Og tak for alle de andre gode opskrifter..👌
jeg prøvede denne fantastiske rejecocktail i går, anrettet i en dyb elegant tallerken blev det til en super flot forret, gæsterne fik lyst til at fotografere, og smagen var fantastisk
Hej Karin
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Nu hoppede jeg lige ind på dit stjerneskud, og for faen AC, du har fisme gjort det igen! Over halvdelen af min Pinterest er fyldt med opskrifter fra dig, og de er bare vindere hver gang – du er sgu for sej! God påske:-)
Årh, hvor er du sød ♡ Tusind tak for din fine hilsen
Rigtig god påske!
Kh AC