Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/red-thai-curry/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Mad på budget, Nem Hverdagsmad, Sommer, Vegetar, Vinter

Red Thai Curry

Red Thai Curry er en skøn klassiker fra thai køkkenet, som smager fabelagtigt.

Det er en herlig ret, som her er lavet i en grøn version, og hvis man har lyst, så kan man snildt tilsætte kyllingefilet – se tips til dette under opskriften. Hvor meget rød karrypasta der skal i retten kan variere en del alt efter mærke, smag endelig til, så retten får den helt rigtige smag.

Prøv også: mange flere skønne asiatiske opskrifter her >>

Red thai curry
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT20M4
Ingredienser
  • 2 løg, skåret i både
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 1 spsk ingefær, frisk og fintrevet
  • 1,50 tsk mediumstærk karry
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 800 ml kokosmælk
  • 2 spsk fishsauce, eller soja
  • 1 spsk brun farin
  • 2 gulerødder, skåret i tynde stave
  • 2 kartofler, skåret i tern
  • 1 broccoli, skåret i buketter
  • 1 squash, skåret i tern
  • 100 g blomkål, skåret i buketter
  • 1 øko lime, saft og fintrevet skal
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk sesamolie
  • Til servering
  • 3 dl basmati ris
  • 1 dl saltede peanuts, grofthakkede
  • 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sæt risene til at koge efter anvisning på emballagen.

Sauter løg og hvidløg i olie i en gryde, ved middelvarme under omrøring, til de er bløde.

Kom ingefær, karry og rød karrypasta i gryden og rør det godt sammen i et minuts tid. Kom kokosmælk, fishsauce eller soya, brun farin, gulerødder og kartofler i gryden. Kog op, sæt låg på og skrue derefter ned for varmen til det blot simre sagte.

Lad det simre i 15 minutter.

Tilsæt broccoli, squash og blomkål i gryden, og lad dem koge med i 5 minutter. Smag retten til med limesaft, limeskal, friskkværnet peber eller mere fishsauce, rød karry og brun farin – alt efter smag og behag

Server retten i skåle med ris, et drys peanuts og koriander.