Red Thai Curry


Red Thai Curry er en skøn klassiker fra thai køkkenet, som smager fabelagtigt.
Det er en herlig ret, som her er lavet i en grøn version, og hvis man har lyst, så kan man snildt tilsætte kyllingefilet – se tips til dette under opskriften. Hvor meget rød karrypasta der skal i retten kan variere en del alt efter mærke, smag endelig til, så retten får den helt rigtige smag.
Prøv også: mange flere skønne asiatiske opskrifter her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Red thai curry
- 2 løg, skåret i både
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk ingefær, frisk og fintrevet
- 1,50 tsk mediumstærk karry
- 1 spsk rød karrypasta
- 800 ml kokosmælk
- 2 spsk fishsauce, eller soja
- 1 spsk brun farin
- 2 gulerødder, skåret i tynde stave
- 2 kartofler, skåret i tern
- 1 broccoli, skåret i buketter
- 1 squash, skåret i tern
- 100 g blomkål, skåret i buketter
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk sesamolie
- Til servering
- 3 dl basmati ris
- 1 dl saltede peanuts, grofthakkede
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sæt risene til at koge efter anvisning på emballagen.
Sauter løg og hvidløg i olie i en gryde, ved middelvarme under omrøring, til de er bløde.
Kom ingefær, karry og rød karrypasta i gryden og rør det godt sammen i et minuts tid. Kom kokosmælk, fishsauce eller soya, brun farin, gulerødder og kartofler i gryden. Kog op, sæt låg på og skrue derefter ned for varmen til det blot simre sagte.
Lad det simre i 15 minutter.
Tilsæt broccoli, squash og blomkål i gryden, og lad dem koge med i 5 minutter. Smag retten til med limesaft, limeskal, friskkværnet peber eller mere fishsauce, rød karry og brun farin – alt efter smag og behag
Server retten i skåle med ris, et drys peanuts og koriander.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Den er også virkelig god med en frisk chili og med porre i stedet for blomkål og brocoli :) Helt bestemt en af favoritterne herhjemme
Hej Rikke
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Nu har jeg lavet den her opskrift et par gange, men det er blevet meget grynet hvad gør jeg forkert.
Hej Jesper
jeg synes ikke det plejer at blive grynet med kokosmælk, lige som fx græsk yoghurt kan blive, hvis man er uheldig eller bruger en yoghurt med lav fedtprocent – så jeg spekulere på om det kan være ‘smuldr´fra kartoflerne’ giver en fornemmelse af grynet konsistens i suppen? Vil det give mening?
Kh Ann-Christine
Hej! Vil den være god at fryse ned?:)
Hej Cilia
Ja, det kan den fint. Fryseegnethed kan du se på mine opskrifter øverst, sammen med mængde, tid mv
Kh Ann-Christine