Red Thai Curry
Red Thai Curry er en skøn klassiker fra thai køkkenet, som smager fabelagtigt.
Det er en herlig ret, som her er lavet i en grøn version, og hvis man har lyst, så kan man snildt tilsætte kyllingefilet – se tips til dette under opskriften. Hvor meget rød karrypasta der skal i retten kan variere en del alt efter mærke, smag endelig til, så retten får den helt rigtige smag.
Prøv også: mange flere skønne asiatiske opskrifter her >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Red thai curry
- 2 løg, skåret i både
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk ingefær, frisk og fintrevet
- 1,50 tsk mediumstærk karry
- 1 spsk rød karrypasta
- 800 ml kokosmælk
- 2 spsk fishsauce, eller soja
- 1 spsk brun farin
- 2 gulerødder, skåret i tynde stave
- 2 kartofler, skåret i tern
- 1 broccoli, skåret i buketter
- 1 squash, skåret i tern
- 100 g blomkål, skåret i buketter
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk sesamolie
- Til servering
- 3 dl basmati ris
- 1 dl saltede peanuts, grofthakkede
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sæt risene til at koge efter anvisning på emballagen.
Sauter løg og hvidløg i olie i en gryde, ved middelvarme under omrøring, til de er bløde.
Kom ingefær, karry og rød karrypasta i gryden og rør det godt sammen i et minuts tid. Kom kokosmælk, fishsauce eller soya, brun farin, gulerødder og kartofler i gryden. Kog op, sæt låg på og skrue derefter ned for varmen til det blot simre sagte.
Lad det simre i 15 minutter.
Tilsæt broccoli, squash og blomkål i gryden, og lad dem koge med i 5 minutter. Smag retten til med limesaft, limeskal, friskkværnet peber eller mere fishsauce, rød karry og brun farin – alt efter smag og behag
Server retten i skåle med ris, et drys peanuts og koriander.
Nu har jeg lavet den her opskrift et par gange, men det er blevet meget grynet hvad gør jeg forkert.
Hej Jesper
jeg synes ikke det plejer at blive grynet med kokosmælk, lige som fx græsk yoghurt kan blive, hvis man er uheldig eller bruger en yoghurt med lav fedtprocent – så jeg spekulere på om det kan være ‘smuldr´fra kartoflerne’ giver en fornemmelse af grynet konsistens i suppen? Vil det give mening?
Kh Ann-Christine
Hej! Vil den være god at fryse ned?:)
Hej Cilia
Ja, det kan den fint. Fryseegnethed kan du se på mine opskrifter øverst, sammen med mængde, tid mv
Kh Ann-Christine
Hvordan skal hvidløgene håndteres?
Hov, det var forsvundet – og er nu fluks opdateret og med igen :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvor meget er en dåse kokosmælk? Jeg har dem i flere størrelser. Fra en anden opskrift: Hvor meget er to søde kartofler? De fås i mange størrelser. Nogen gange skriver du gram og deciliter.
Det er altid 400 ml pr dåse i mine opskrifter.
Når jeg skriver fx sød kartoffel i stk og ikke i gram, så er det ved en opskrift, hvor præcis mængde ikke er afgørende. Du kan altid gå ud fra gns økologisk supermarkedsstørrelse i mine opskrifter.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine
Jeg har gurkemejerod liggende fra en af dine andre skønne opskrifter.
Kan jeg bruge den istedet for galangarod?
Kh
Anna
Hej Anna
Det kan du fint gøre. Smagen er helt anderledes, men jeg tror det kan fungere rigtig godt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker ret! Jeg lavede den i går aftes, og det var en stor succes. Dog tog den mig lidt over en time at lave, de 30 minutter var et lidt optimistisk skøn synes jeg :)
Hej, kan man bruge wannamei rejer i stedet for kylling, og skal de så også brunes på panden, ligesom kylling? for en skøn og inspirerende blog 😊
MVH Susanne
Hej Susanne
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg ville lige riste dem hurtigt på panden og så tage dem fra indtil du kommer broccoli og blomkål mv i retten
God weekend og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad er kalorieindholdet pr portion?
Har købt kogebogen, men der står det heller ikke.
Er ellers meget glad for dine opskrifter.
Med Valdemarsro Premium: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/ har vi netop lanceret energiberegning på alle oopskrifter, hvis man logger ind her på web – så kan du klikke på bjælken under den lyserøde opskriftsboks og energiberegningen vil folde sig ud.
Kh Ann-Christine
Elsker denne opskrift! Vender tilbage igen og igen :)
Elsker et spark i min curry, så benytter dobbelt ingefær og hvidløg. Samt tilføjer jeg min bedste ven Sambal Oelek😍
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hvilke krydderier skal kyllingen steges med? Og hvornår blandes den med resten af ingredienserne? Tak for alle dine lækre opskrifter!
Du kan brune den af sammen med løg, hvidløg, karry, ingefær og karrypasta
Mange tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Har nu lavet din ret til 14 personer. Men min familie synes den er for sød. vi skal bruge den iaften som en ret til en fest. tænker at smage til med masser af ingefør, citrongræs evt spidskommen samt lime . Har du andre ideer ?
vh linda
Hej Linda
Udover de ingredienser du nævner, så kan du evt også give den lidt ekstra fishsauce + chili eller cayennepeber, ikke så meget.
Kh AC
har researchet mig til mere citron og fishsauce….. det gør jeg .-)
God dag
Jeg afprøvede denne ret i aftes og nøj, hvor var den lækker. Overvejer at lave retten til en sammenkomst med vennerne. Kan retten mon fryses?
Hej Lisbet
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
retten kan fryses, det står angivet i opskriften under opskriften overskrift (der hvor der også står mængde, tid mv. )
Skøn dag til dig
Kh AC
Ser rigtig lækkert ud. Kommer der en video?
Mange tak – ja, på et tidspunkt håber jeg vi får god tid til at lave videoer igen, inkl en videoopskrift på denne ♡
Kh AC
Jeg prøvede denne ret i går, og jeg kan allerede konkludere, at det bliver min nye livret! Øj hvor er den lækker og der er så meget smag i den.
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Er det muligt at erstatte eller bare udelade kokosmælken?
Du kan evt bruge grøntsagsboullion i stedet
Kh AC
Hej
Hvilken currypaste, bruger du? Jeg har endnu til gode at finde en ordentlig currypaste (rød såvel som grøn) herhjemme. De indeholder primært chili og hvidløg og aldrig rejepasta, galanga og kaffir lime, som ellers er hovedbestanddelen i en RIGTIG currypasta. Jeg husker drømmende tilbage på currypaste fra Charmain Solomon, som man kunne få i Australien og en overgang også i England (da jeg boede der).
Det er svært og dyrt at finde de rigtige ingredienser herhjemme :(
kh Marie
Hej Marie
De seneste gange har jeg købt en økologisk variant i føtex – den er ikke sååå autentisk, men går gerne lidt på kompromis der for en økovariant.
Skal jeg finde de mere autentiske tager jeg hen til en asiatisk købmand, de har ofte et ret stort udvalg – præcise mærker og brands, har jeg dog ikke lige et godt bud på.
Kh AC
Hej igen
Jeg synes bare også, at dem hos de asiatiske købmænd er ren chili -stærke og uden smagsnuancer. Curryen får slet ikke den smag, som hvis man køber en ret på en thairestaurant. Nå, jeg må holde øje med nye produkter på markedet – ellers kan du jo lave en produktlinie ;)
Hah, ja det må jeg da gøre ;)
God jagt – og ellers så kan både kaffir, og galanga sagtens fryses, så du kan evt købe og fryse det ned til brug for supplement og dermed lave dit eget miks
Kh AC
Er kartoflerne rå? Har nemlig for en gang skyld en masse kogte.
Ja, det er de. Men du kan sagtens bruge kogte kartofler, så kommer du dem blot først i til allersidst, så de kun lige bliver varmet igennem
Kh AC
Tusind tak for denne opskrift. Er blevet absolut favorit! Har lavet den et par gange nu. Selv ungerne er vilde med den.
hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Ved du, om man udskifte rød curry med grøn uden ellers at ændre opskriften? :-)
Ja, det vil jeg sagens tro at du kan med succes :)
Sørg dog for at smage godt til, for måske skal der lidt mere eller lidt mindre grøn karry i retten.
Kh AC
Jeg kan simpelthen ikke se i opskriften hvor de grønne bønner kommer ind henne…? Ej heller synes jeg de er at spotte på billedet af retten…
Du har ret, jeg fjernede dem igen, men de kan nu sagtens komme i hvis man har :)
Hvis man er vegetar må man så bruge fishsauce ?
Hvad kan bruges i stedet for ?
Ser lækkert ud ?
Du har ret, det er på grænsen – jeg kender et par vegetarer, som gerne spiser lidt fishsauce i retter, men som ellers ikke spiser kød.
Du kan fint bruge soya som erstatning.
Kh AC
Jeg vil som vegetar gerne have mig fishsauce frabedt!! Ellers er man pescetar!
Hej Marianne,
Så bruger du selvfølgelig endelig bare soja i stedet :)
Kh Ann-Christine