Ravioli med gorgonzolasauce
Hjemmelavede ravioli med gorgonzolasauce er så lækkert og en fantastisk ret fra det italienske køkken. Her laver jeg mine ravioli med fyld af svampe og ricotta, og servere de dampende varme ravioli med en cremet gorgonzola sauce og lidt rucola. Smagen af den varme fyldte pasta, den cremede krydrede sauce og den lidt bitre og pebrede rucola er simpelthen så god! Det er en virkelig dejlig forret, men også som hovedret til fx et stykke godt stegt kyllingebryst eller blot med en god salat til.
Det er slet ikke så svært at lave ravioli selv og man kan variere fyldet lige som man har lyst til – et rigtigt hyggeprojekt en weekend eftermiddag.
Prøv også: opskrift på pasta med græskar >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ravioli med gorgonzolasauce
- Ravioli pasta
- 400 g durummel
- 4 æg
- 1 spsk olivenolie
- 1 nip salt
- Svampe og Ricottafyld
- 150 g kantareller, eller andre svampe
- 250 g ricotta
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 fed hvidløg, presset
- 40 g valnødder, finthakkede
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- 15 g smør, til stegning
- Gorgonzolasauce
- 170 g gorgonzola
- 0,50 løg, finthakket
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 75 g rucola
- 1 spsk bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Ravioli pasta
Vend durummel og salt sammen og saml det på bordet med en fordybning i midten af melblandingen. Kom æg og olivenolie i fordybningen. Pisk nænsomt æggene med en gaffel, så æggene langsomt blandes med melet og bliver til en smidig dej, som kan æltes, til den er helt glat og smidig.
Kom dejen i en lufttæt beholder og sæt dejen på køl i en time eller til dagen efter, så den kan sætte sig.
Svampe og ricottafyld
Rist kantarellerne i smør på en varm pande, gem et par stykker til servering og hak resten fint. Rør ricotta med kantareller, persille, hvidløg, valnødder, salt og friskkværnet peber til det er helt ensartet.
Fyld raviolierne
Rul dejen tyndt ud, gerne med en pastarulle, eller med en kagerulle på et meldrysset bord.
Udstik cirkler eller firkanter med en udstikker. Kom en tsk fyld på til hver ravioli dejcirkel, læg en udstukket dejcirkel ovenpå og luk rundt langs kanten. Enten med en ravioli udstikker eller med en gaffel.
Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt salt og kog ravioli i 3 1/2 minut. Tag dem op med en hulske, så vandet kan dryppe af.
Gorgonzolasauce
Sauter løg i en gryde med olie, til løgene er bløde. Kom fløde og gorgonzola i gryden og rør til osten smelter. Smag til med friskkværnet peber.
Servering
Server de friskkogte dampende varme ravioli på tallerkener med gorgonzolasauce og et drys rucola.
kan man med fordel lave dem dagen – hvis: skal de så koges og lægges på køl – eller kan de samles og lægges på køl og koge dem inden servering
jeg synes det fungere bedst at tilberede dem lige inden servering
Kh AC
Min pastadej vil slet ikke hænge sammen, hvad kan være grunden? Og kan det reddes med et æg, eller er det for sent?
Kan du have brugt fuldkornsdurum eller meget små æg?
Du kan prøve at komme 1-2 spsk olivenolie i
Kh AC
Ikke en kommentar, men et spørgsmål.
Hvis man ikke gider lave sin raviolidej selv, kan man så ikke bruge de bløde lasagne plader og fylde dem? Hilsen
Jeg ved ikke hvor nemme de er at samle, så skal ikke helt kunne sige om det vil fungere at samle dem med vand eller penslet æggehvide … måske, du må prøve det af :)
Kh AC
kan de udstikkes om morgenen og ligges i en bøtte med papir imellem?
skal først bruge dem til aften i en 4 retters menu, hvor de er hovedretten. det vil gøre det nemmere tidsmæssigt.:-)
Har ikke prøvet det, men lad mig endelig høre om det går hvis du prøver det af :)
Kh AC
Hej
Hvordan er smagen af ricotta?
Kan læse at den er sødlig?
Mvh Sofia ?
Hejsa
Er der noget man kan bruge i stedet for ricotta?
Mvh Sofia
Taj, jeg ville nok vælge hytteost, som lige skulle røres og moses med en gaffel, derefter er det et udemærket alternativ til ricotta.
Kh AC
Tak for svaret
Hvordan er smagen af ricotta?
Mvh Sofia ?
Hej!
Jeg vil forsøge mig med ravioli til forret til nytårsaften. Har lige et par spørgsmål. 1: hvor mange stk bliver der af din portion? Hvor stor diameter har cirklerne? Koger du dem lige inden servering og er det bare alle i en gryde på én gang? Og serverer man til, eks kæmperejer, muslinger, kammuslinger? Mvh Nana
Jeg kan desværre ikke huske antal styk – men mener der er omkring 3 store til hver i en forretsportion.
Cirklerne er på størrelse ala hvis du udstikker dem med et alm drikkeglas.
Jeg koger dem alle på en gang i en stor gryde og serverer ikke noget til, men nyder dem helt enkelt som de er – prøv også at se denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/ravioli-med-svampe-hasselnoedder-og-rosmarinsauce/
Kh AC
Mange tak for svar :) Jeg prøver mig frem. Godt nytår!
Hej, hvad betyder det helt præcis, når du skriver, at svampene skal udvandes? :)
Vh Ditte
Det er fordi det var tørrede svampe jeg brugte og de skulle lægge i blød først – har du friske svampe skal de blot ristes på panden :)
Okay, tak!
Og tak for alle de lækre tipd og meget dygtige skrive måde! Hver gang jeg skal finde en opskrift, søger jeg altid først på din side. Dine opskrifter virker nemlig hver gang ??
Ihh, det er da helt fantastisk dejligt at høre ♡Tusind tak, det var en skøn kompliment at gå på weekend på :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Lav ravioli når du har tid og lyst. Løsfrys dem på en plade, inden de kommes i en pose.
Kommes frosne i kogende vand tilsat lidt olie og salt. Lad dem koge ca. 10 min. (det passer fint til os – bruger tykkelse 6 på pastamaskinen)
Serveres med salviesmør, sprødstegt serranoskinke, som plukkes i stykker og til sidst en god håndfuld parmesan og et herligt drys ristede pinjekerner.
Salviesmør: 150 g smør smeltes – ikke brunes. Heri kommes ca. 20 blade. De bliver helt mørke og sprøde, men hold øje med panden og vend lidt rundt. Lige pludselig kan du mærke at bladene bliver sprøde, og så er de klar.
Hvor er det en god ide!
Tusind tak for tippet :)
Det ser virkelig lækkert ud…overvejer at lave ravioli som forret nytårsaften, men kan man mon lave dem dagen før eller om formiddagen, så de bare lige skal koges eller måske man kan koge dem om formiddagen, så de bare lige skal steges af i noget smør lige inden vi sætter os til bords…
Har du nogen erfaringer med det?
Lyder som en dejlig forret!
Jeg har for længe siden prøvet at lave for mange og haft dem på køl til dagen efter hvor de lige blev lunet i lidt smør på panden – det gik fint :) Men jeg tror alternativt, at jeg blot ville lave dem et par timer eller dagen før og så vente med at koge dem.
Hej :)
Hvor ser det lækkert ud. Kan de fryses ned?
Jeg har ikke prøvet … så det må komme an på en test :)
Mm, ser lækkert ud :) Skal helt sikkert prøves.
Hvis “pastadejen” laves til lasagneplader, skal de så koges inden man lægger lasagnen sammen, eller bliver de tilberedt tilstrækkeligt direkte i ovnen?
Så skal de ikke koges inden. Uhmm, det lyder som om der er en god lasagne på vej til at blive lavet :)
Selv tak, Johanne. Jeg har også selv lyst til at prøve flere pastavarianter af. Lyder også vildt lækkert med spinat og ricotta og uhmm fettucini, love it
og god søndag til dig
Så er der blevet lavet ravioli….tusind tak for inspiration og opskrift. Det skal vist snart laves igen. Det blev også til lidt fettucini, som børnene fik som carbonara. Dog umuligt at få fat i karl johan…plejer ellers selv at have dem på lager, men købte noget blandet svampe halløj istedet og det var fint. Tænker at forsøge med spinat og ricotta næste gang. Go´søndag : )
Tulip, Mmmm gad godt lige komme forbi så :)
Line, Det er nemlig meget nemmere end man lige umiddelbart tror. Jeg tager mig snart sammen og får flere opskrifter på. Glæd dig til Tiramisu :)
Louise, det er en aftale og det vil være en fornøjelse at have dig til middag :)
Bliver vist nødt til at hyre dig til lidt madlavning snart. Sådan noget med mad og godt selskab i én pakke :-P. Det ser pisse lækkert ud. Knus
Uhm hvor lyder det godt, hvem der bare havde været gæst den aften :-) Vil glæde mig til opskrifterne! Har allerede brugt din ravioli-opskrift og den var rigtig, rigtig god – iøvrigt første gang jeg forsøgte mig med hjemmelavet pasta, men det var jo faktisk helt nemt og ligetil.
Tak for inspirationen :-)
Så er der handlet ind til at vi skal have det i aften, uhm glæder mig
Therese, uhmm det lyder også lækkert :)
Line, Ja selvfølgelig :) Ville egentlig have skrevet et indlæg om det, men så kom jeg aldrig videre… Hovedretten var en culottesteg, tyndskåret og rosa. En rødbede/gulerødssalat med olie/eddikedressing og en salat med speltkerner, granatæble og appelsin. Desserten var tiramisu.
Jeg lægger opskrifterne på snart :)
Foodies, Jeres side er meget inspirerende :)
Johanne, Jeg tror du bliver vild med det. Lad mig endelig høre hvordan det gik :)
Er virkelig blevet inspireret….den opskrift vil jeg begive mig ud i i weekenden. Elsker ravioli, men aldrig lavet det selv : )
Altid rart at se vi kan inspirere og den Gorgonzolasauce ser lækker ud – den vil vi prøve ved lejlighed ;)
Ja, de ser virkelig gode ud!! Må man spørge hvad resten af aftenens menu lød på? :-)
Oh my God AC, hvor ser de lækre ud. Det skal prøves. Vi er i øvrigt store fans af hjemmelavet pasta. Det er kjærsten der står for at lave det, og vi eeelsker det.
Prøv de dér basser dér, med et let fyld, evt hvidløg/ricotta og så server dem kun med lidt smeltet smør med frisk salvie. Du blir lykkelig ;-)