Ravioli med svampe, hasselnødder og rosmarinsauce
Hjemmelavet ravioli er toplækker forkælelse og denne gang har jeg lavet den med skøn svampefyld med hasselnødder og serveret raviolien på en uimodståelig smørsauce med rosmarin – perfekt krydret og stjernelækker.
Det er ikke spor svært at lave ravioli og selv om det måske ikke lige er verdens hurtigste hverdagsret – så er den heller ikke super tidskrævende. Jeg satser på, at man kan lave den på under 40 minutter – og i hvertfald under en time, hvis man tilmed sætter god musik på, nyder et glas vin imens og giver sig god tid til at hygge med det.
Prøv også: opskrift på melonsalat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ravioli med svampe, hasselnødder og rosmarinsmørsauce
- Raviolipasta
- 450 g durummel
- 5 æg
- 1 spsk olivenolie
- 1 knivspids salt
- Svampefyld
- 4 spsk hasselnødder
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 250 g champignon, finthakkede
- 1 dl ricotta
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- 1 spsk smør
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Rosmarin smørsauce
- 50 g smør
- 2 fed hvidløg, knust
- 3 stængler frisk rosmarin, hakkede
- 1 dl grøntsagsbouillon
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 50 g parmesan
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Raviolipasta
Sigt mel og salt i en skål, lav en fordybning i melet og kom æg og olie heri.
Rør rundt i æggene med en gaffel og tilføj melet lidt efter lidt, til det hele er samlet til en smidig dej. Ælt dejen grundigt og sæt den på køl i en halv time.
Drys lidt mel på bordet og rul dejen tyndt ud med en kagerulle. Brug et glas eller en udstikker til at stikke dejen ud i cirkler.
Svampefyld
Rist hasselnødderne på en varm pande under omrøring, til hinderne revner og løsner sig. Gnid hinderne af i et viskestykke og hak hasselnødderne fint.
Tør panden af og sauter løg, hvidløg og svampe i smør, til løgene er bløde. Rør finthakkede hasselnødder i og smag til med salt og peber.
Tag 1⁄2 dl fyld fra til saucen og kom ricotta i resten.
Kom 1 tsk fyld på halvdelen af cirklerne af raviolidejen og læg derefter den anden halvdel af cirklerne over.
Pensl kanten med sammenpisket æg og luk dem hele vejen rundt ved at trykke dem sammen med en gaffel.
Rosmarin-smørsauce
Smelt smør langsomt i en pande og kom knust hvidløg, rosmarin og grøntsagsbouillon i smørret.
Lad det stå og trække smag ved helt lav varme i cirka 15 minutter.
Tilsæt det resterende svampefyld fra raviolien og kog det hurtigt igennem. Smag til med salt og peber.
Kog raviolien og anret
Kom pastaen i en stor gryde med spilkogende vand med lidt salt og olie. Kog cirka 3-4 minutter, til raviolien flyder op til overfladen.
Anret raviolien i dybe tallerkener med sauce, basilikum, friskrevet parmesan samt lidt friskkværnet peber.
Dét skal jeg lave med min søster, når hun kommer på besøg i weekenden :) Ser SÅ lækkert ud. Hvad vil du eventuelt anbefale at servere ved siden af, hvis man gerne vil have lidt grønt til?
Hej Kirsten,
Hvor lyder det dejligt.
Jeg plejer at dele retten op, så jeg serverer salaten som forret og ikke til selve pastaen.
Fx denne salad Chevre Chaud er perfekt til en god fyldig forret, så er bunden lagt. Alternativt, så ville jeg blot lave en helt simpel grøn salat med vinaigrette som tilbehør til selve raviolien.
Kh AC
Jeg har lavet det her til aften og det smagte fantastisk. Dog med et par kommentarer.
Du skriver ikke noget om salt og peber i fyldet. Jeg tilsatte noget og synes stadig det kunne have brugt mere så salaten ikke primært var i saucen.
Skal hvidløgen bare knuses og derefter tages op? Jeg tilbud fra rosmarinen skulle tages op. Jeg valgte at finthakke hvidløg fremfor at knuse for ikke at skulle pille det fra senere.
Jeg lavede pasta af 400 gr mel og havde omtrent dobbelt så meget pasta som fyld. Passede ca til tre voksne. 1 dl af svampemidler svarede til lidt over en tredjedel af samlede portion, er det korrekt?
Der står i opskriften at kyllingefond skal tilsættes to gange. Først så det står 15 min og derefter tilsæt fond og kog hurtigt op.
Hej Nikoline
Tak for til tilbagemelding og hvor er det dejligt at høre at I var vilde med det :)
det er gået en smule hurtigt med at skrive denne opskrift fra køkkenbordsnoter til computer. De manglende ting er rettet til nu :)
Hvidløg lader jeg blot være i saucen, men det er selvfølgelig smag og behag om man vil spise det. Jeg ønsker ikke en stærk hvidløgssmag, men blot en mild anelse af hvidløg og det får jeg frem på denne måde.
Mht fyldet, så er det lige skrevet hurtigt nok ned, for du har ret. Jeg tager blot en halv dl fra. Mængden passede ellers ret fint her. Når jeg skriver 4 pers, så er det testet af på min familie med 2 voksne og to børn :)
Dejlig aften til dig
Kh AC
Hej. Jeg kan se du også har fået lavet overskrifter, det glemte jeg igår?
Godt at det er blevet rettet, det smagte virkelig godt og efter en lang pause fra frisk pasta er lysten til at lave og spise det vedr tilbage?
Ja, det spottede jeg lige samtidig. Der må jo være gået helt feriemodus i den her ;)
Hvor dejligt at du har fået helt lyst til mere frisk pasta igen – det er også en ret der kommer også går lidt herhjemme. Det er meget i perioder og så kommer vi indimellem helt fra det igen :)
Hej.. helt andet spørgsmål, hvor er dine fine tallerkner fra? ?
Jeg mener disse er fra Bloomingville :)
Hej Ann-Christine!
Jeg er så glad for, at jeg har fundet dig og dine skønne opskrifter på Pinterest. Nu slår jeg direkte op på Valdemarsro.dk, når jeg synes, vi skal have noget ordentlig god mad.
Tak fordi du gider!
Bedste hilsner,
Patricia
Det lyder mega lækkert! Har aldrig lavet pasta før, men vil begive mig ud i det.
Kan man lave dem klar 1-2 timer før man koger dem?
Hvor er det bare skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen, Patricia ♡ Jeg er også glad for at du har fundet vej herind.
Kh AC
Hej
Kan de laves dagen? Hvis de skal bruges til forret til nytårsaften og der er meget andet som skal tilberedes på dagen.
Mvh Britt
Jeg har ikke prøvet at lave dem i så god tid, så jeg ved ikke med sikkerhed om pastadejen mon ikke bliver for blød og fugtig af at stå med fyldet i.
Kh AC
Ville portionen går fint som en forret til 4 voksne mennesker
Hej Mette
Vi plejer at spise den som hovedret til 4 personer, men alt afhængig af hvad du ellers har på menuen, så tror jeg fint du kan skrue lidt ned til fx 2-3 personer i opskriften og bruge den til forret.
Kh AC
Hejsa
Kan man lave disse på forhånd og fryse ned, eller bliver det ikke godt? :)
Mvh. Yasmin
Jeg tror ikke det fungere at fryse dem, men har ikke testet det
Kh Ann-Christine