Ravioli af fuldkornsdurum med laks og spinat
I går aftes lavede jeg ravioli til vores aftensmad. Det er ikke første gang jeg laver det og jeg ville variere retten lidt denne gang. Jeg prøvede med fuldkornsmel og med lækkert cremet fyld af laks, spinat og ricotta. Det smagte fantastisk, fuldkornsmel bliver det fremover. Hjemmelavet ravioli er ikke spor svært men det tager lige lidt tid at samle dem. Et hyggeligt lille projekt som større børn sagtens kan være med til.
Sidst jeg lavede ravioli her på bloggen, var det med Karl Johan svampe og kantareller som fyld, det var nu altså også virkelig godt!
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ravioli med fuldkorn
- Pasta
- 150 g durummel
- 150 g groft durum mel
- 3 æg
- 1 spsk olivenolie
- 0,33 tsk salt
- Fyld
- 250 g ricotta
- 100 g koldrøget laks
- 1 håndfuld baby spinat
- 1 fed hvidløg, presset
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pasta
Rør mel og salt sammen i en skål.
Lav en fordybning i melet og slå æggene ud i fordybningen. Pisk æggene forsigtigt med en gaffel. Når de begynder at suge melet til sig, tilsættes olivenolie og der piskes videre. Når du ikke kan piske mere, så æltes dejen glat og fin. Kom den i en skål og sæt i køleskabet i en times tid.
Fyld
Hak laksen og spinat fint og rør sammen med ricotta, et presset fed hvidløg, salt og peber.
Ravioli
Rul dejen tyndt ud på køkkenbordet med en kagerulle. Stik cirkler med et glas og kom en smule fyld i midten. Luk cirklen og pres en gaffel langs kanten.
De færdige raviolier koges i vand tilsat lidt olie og salt. Kogetid omkring 3-3 1/2 minut
Hvor meget er 1 bæger ricotta?
250 gram
Hej.
Du har vist glemt at skrive hvor mange æg der skal bruges i Ravioli til selve pastaen.
Når de er kogt, skal de så spises lige med det samme eller kan de varmes op senere?
Vh. Rita
Hej Rita,
Tusind tak – den er opdateret med æg nu :)
Vi har altid spist dem med det samme, og jeg tror de bliver overkogt at at blive genopvarmet. Men du kan evt samle dem og så opbevarer dem på køl til de skal koges og serveres
Kh AC
Hejsa. :)
Vi skal have ravioli imorgen, som en af de ti retter. Der er derfor ikke meget tid til at stå og samle dem samme dag. Hvordan ville du opbevare dem, hvis man laver dem dagen før? Jeg er bange for at de klistrer sammen, eller bliver tørre. Mvh Heidi.
Jeg har ikke prøvet at lade dem opbevarer til dagen efter de er tilberedt, men tænker at jeg vil lade dem ligge i et lag på et stort fad. Måske du kan lægge dem mellem to bradepander beklædt med bagepapir og så sætte dem udenfor i kulden pakket godt ind. Jeg tænker næsten at det godt kan gå, men det er ikke testet herfra :)
Kh AC
Jeg mener inden de er tilberedt. Altså når de er lagt sammen, men inden man koger dem. Jeg må prøve med to lag, og en lillelillebitte smule mel. :)
Hej, jeg skal forsøge mig med din opskrift i aften :O) Jeg læste i en af kommentarerne at en havde købt en dims i Tyrkiet.. Jeg kan ikke åbne hendes link, men er meget interesseret i at se hvad sådan en hedder, da jeg har ledt efter en i Danmark.. Kan du mon hjælpe? Tak for en fab blog som jeg altid går på for inspiration!
Tusind tak, Stine og ikke mindst tusind tak til dig Xanita, for hurtig support :)
Og hold nu op det så nemt ud når man bruger den ravioli maker ;-) (der er en video)
Hej! :)
Super flot hjemmeside, har været igang med flere af dine opskrifter. Idag prøvede jeg så disse! Jeg fik rullet dem tyndt ud og pakket fint ind, men de ville bare ikke koges ordentligt.. Jeg prøvede at lade nogle koge i 30min og først der er de begyndene bløde/pastaagtige- men så virker de kedelige og udkogte.
Nogen ide om hvad der kan være galt?
Hej Anne,
Jeg ved det sørme ikke. Disse friske pastaraviolier er lidt anderledes i konsistensen og smag end dem man køber, for de er ikke hårde inden i, og kan derfor ikke koges al dente med bid i midten, på samme måde som normalt.
De skal endelig ikke have ret meget, for så bliver de nemlig kedelige … jeg har ellers ikke noget bud på hvad der evt gik galt …
Kh AC
Hej Ann-Christine
Hvor er du bare fantastisk dygtig til at tage madbilleder. Det er nogle af de bedste på nettet :-)
Mange tusind tak! Det er jeg godt nok glad for at du synes :)
Mums de ser lækre ud, det må jeg helt sikkert forsøge mig med!
Tusind tak for inspiration endnu en gang!
Selv tak, Pernille :)
Lækker blanding – laks, ricotta og spinat. Jeg har lidt svært ved at få underne til at spise spinat, hvis den ikke er “blandet op med” noget andet. Men forsøgte så din ravioli med laks og spinat her i weekenden. Det eneste problem – jeg havde ikke lavet nok (grine). Tak for en dejlig opskrift!
Hej Ann-Christine
Rigtig spændende blog du har.
Skønt, at se hjemmelavet ravioli, som godt kan være en udfordring at lave. Men når de er der, er det arbejdet værd.
Ps. Flere af dine billeder i opskriften er ikke til at se og siden loader langsomt.
/Søren
Hej Søren,
Tak for at du gjorde mig opmærksom på det :) Nu er de sidste billeder lagt på igen.
Rart at høre at siden også kører langsomt hos dig … eller du ved hvad jeg mener, det er slet ikke godt, men alligevel fint at vide at det er et mere generelt problem pt. Jeg har lige skiftet host på bloggen og vi arbejder på sagen. Håber den kører optimalt igen i morgen.
Jeg synes faktisk, at ravioli er overraskende nemt at lave, måske fordi den bare sad lige i skabet første gang jeg prøvede det. Det tager lidt tid dog, og jeg er helt enig med dig i at det er al arbejdet værd.
Kh Ann-Christine
Jeg kan ikke få dejen til at samle sig med den mængde
“Vådt” – mangler der noget? Det smuldrer helt vildt
og har nu proppet vand i
Hej Camilla, Der kan være lidt forskel på størrelsen af de æg vi bruger. Hellere ekstra æg eller olie fremfor vand i – vil jeg anbefale. Nu godt nok lidt sent, men jeg er selv først online på bloggen igen nu. Hvordan gik det mon?
Kh Ann-Christine
Hej AC
Jeg kom lidt mere olie i, og lidt mere, og lidt mere. Så blev jeg sur og kom vand i ;-)
Da den så lidt våd i det kom ind i køleskabet, blev den faktisk perfekt. Så næste gang bliver det øko æg str L. Top fyld!. Vi lavede kun den halve portion og stegte laks til. Yderst lækkert
Manden er også helt solgt :-)
Tak for opskriften!;-)
Ser super lækkert ud. Dem vil jeg prøve at lave enten i morgen eller på lørdag. Jeg har fået nogle forme, som kan bruges til at lægge raviolierne sammen og samtidig presse kanten, super smart , og har dem i 6 forskellige størrelser, så der burde være én i ravioli-størrelse. :-)
Super fed opskrift :)
Fed italiensk inspireret opskrift ;) Du er super god til at få alt mad til at se godt ud på billeder :)
De ser super lækre ud! :)
Hvor har du købt fuldkornsdurummelet?
Jeg har brugt den fra Urtekram
Åh, så lækkert, Valdemarsro … også billedpræsentationen :-) Jeg elsker når mad, f.eks. som her efter italiensk inspiration, så tydeligt står og falder aldeles med råvarernes kvalitet – og det illustreres så godt herinde hos dig!
Tusind tak, Et Cetera :) Jeg elsker også det italienske køkken for al dens enkelthed.
Ih, mundvandet løber :-p Det er noget jeg helt sikkert vil prøve inden for nærmeste fremtid. Tænker man kan snyde lidt og opbevare de færdigt formede ravioli i køleskabet indtil de skal koges? Så man er sikker på at det ikke kommer til at tage hele aftenen, hvis man f.eks. skal have gæster. (jeg prøvede at lave kartoffel-gnocchi for ikke så længe siden, og det tog altså noget længere end jeg lige havde regnet med – dog var det heldigvis ikke til gæster ;-) )
Jeg ved ikke om de vil danne for meget væde. Du kan sagtens lave pastaen i god tid, men jeg ville nok ikke lade de færdige raviolier ligge mere end en times tid inden de koges. Beregn omkring 40-45 minutter til at samle dem
Kh AC
Mange tak for svaret :-D
Hej igen
Jeg har for nylig været i Tjekkiet hvor jeg købte sådan én
Den skal prøves til at lave ravioli en dag :-)
Hvor er det smart. Så tager det jo ingen tid at lave raviolier. Lad mig endelig høre om den virker godt :)
Den virkede faktisk udmærket. Nu har jeg jo ikke prøvet på den mere manuelle måde, men tror godt man ville kunne spare lidt tid ved at bruge den lille gadget. Især hvis man bruger nok mel til at rulle ud med, for min ravioli havde tendens til at være klistret fast både på bordet og senere også i den lille gadget.
Jeg havde også lidt svært ved at rulle pastaen tynd på midten, men øvelse gør mester :-)
Jeg lavede versionen med svampe og gorgonzola og det var et klart hit – også hos manden ;-) Så mange tak for en fin opskrift :-)
Tak for tips :) Ja, det er lidt en øvelse at pastaen ikke klistre til bordet, men jeg synes at det hjælper med lidt ekstra durummel til at drysse på bordpladen.
Fedt at I kunne lide opskriften :)