Ratatouille


Ratatouille er en virkelig skøn og ret enkel grøntsagsret, som gør sig helt eminent som tilbehør til rigtig mange retter.
Tomater, aubergine, squash og rødløg anrettes oven på en krydrede tomatsauce, som derefter bages i ovnen til grøntsagerne er møre og fyldt af sødme og god smag.
Jeg anretter ratatouille med grøntsagerne skiftevis, så de danner et pænt og indbydende mønster i det ovnfaste fad. Det tager kun lige et par minutter ekstra, men får retten til at se ekstra lækker ud – og det er et hyggelig projekt for mange børn at hjælpe med …
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ratatouille
- Tomatsauce
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 4 tomat, grofthakkede
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
- 1 tsk tørret timian, eller frisk timian
- 1 tsk tørret oregano
- 1 spsk æblecidereddike
- 0,50 tsk sukker
- 1 spsk smør, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Grøntsager
- 1 squash, skåret i skiver
- 1 rød peberfrugt, skåret i skiver
- 1 aubergine, skåret i skiver
- 2 rødløg, skåret i skiver
- 3 tomat, skåret i skiver
- Derudover
- 1 spsk smør, til fadet
- 1 håndfuld frisk basilikum, til anretning og servering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tomatsauce
Varm smørret op i en gryde ved middelvarme og sauter løg og hvidløg, til løgene er bløde.
Tilsæt alle tomater, puré og krydderier samt salt og peber og lad det simre i 20 minutter.
Smag til med æblecidereddike og lidt sukker, som fremhæver tomatsmagen, samt salt og peber
Ratatouille
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smør et ovnfast fad grundigt med smør og fordel tomatsaucen i bunden af fadet.
Anret grøntsagerne på skift – enten i en cirkel ved runde fade eller på langs i firkantede fade. Bag i ovnen i 30-40 minutter og drys med basilikum inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lavede denne ratatouille med min niece for første gang sidste uge og vi havde det så sjovt med at placere alle grøntsagerne og hun var så stolt af sig selv da hun præsenterede hvad vi skulle spise til aftensmad. 10/10 skal vi prøve igen.
Hej Lærke
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet Ratatouille flere gange og følger altid denne opskrift, det bliver fantastisk hver gang. Jeg tilføjer dog altid lidt røde linser i tomatsaucen inden jeg blender og ligger den ned i fadet.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for
Kh Ann-Christine
Hej
Det ser rigtigt lækkert ud, men er det ikke egentlig en provencalsk tian, du har lavet. Ratatouille er vel nærmere en sammenkogt ret?