Ramsløgssnurrer


Smukke grønne ramsløgssnurrer – perfekte til madbrød, tilbehør til salater, aftensmad, supper og til madpakken.
Ramsløg har en mild lækker smag af hvidløg og en flot grøn farve, der er utrolig lækker i madlavning. Jeg bruger ramsløg til ramsløgspesto, til salat, ramsløgssmør, bagværk og meget andet godt.
Fra marts måned kan man finde de grønne hvidløgsduftende ramsløgsblade i blandt andet Riis Skov her i Aarhus, hvor der er rigeligt at plukke af.
Prøv også: flere opskrifter med ramsløg >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ramsløgssnurrer
- Pesto af ramsløg
- 50 g ramsløg
- 2 spsk pinjekerner
- 40 g parmesan
- 0,50 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Snurrer
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl yoghurt naturel
- 0,50 dl olivenolie
- 1 æg
- 300 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 æg, sammenpisket, til at pensle med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pesto
Kom alle ingredienserne til ramsløgspesto i en minihakker eller foodprocessor og kør til pestoen har en god konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber
Dejen
Lun mælken til den er omkring 27 grader varm. Rør gær ud i en skål med mælk. Tilsæt yoghurt, olie, honning, fuldkornshvedemel, salt og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med.
Kom dejen i en ren skål og lad den hæve på køkkenbordet med et klæde over i cirka 2 timer.
Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør dejen med ramsløgspesto og fold den ene halvdel over den anden. Skær strimler ud i 1-1 ½ cm bredde og sno dem til snurrer.
Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Pensl med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Har du erfaringer med at lave en koldhævet dej i stedet for? Mindre gær og mere hævetid på køl?
Vh Ditte
Hej Ditte
Det kan du sagtens. Jeg bruger 15 g gær og lader den hæve først en time på køkkenbordet, så gæren lige aktiveres – og derefter på køl.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man godt bruge tørgær i stedet for frisk gær? Og hvis det er, hvornår skal det så tilsættes?
Ja, det kan du godt. Tørgær tilsættes altid i melet i stedet for i vandet.
Kh Ann-Christine
Ramsløg vokser vildt i mange skovområder. Bare til hende der spurgte hvor man køber dem – jeg henter mine i skoven, vi har altid haft dem i massevis 😀