Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ramsloegssnurre/ Boller Brød og Boller, Forår, Madbrød, Tilbehør Aftensmad

Ramsløgssnurrer

Smukke grønne ramsløgssnurrer – perfekte til madbrød, tilbehør til salater, aftensmad, supper og til madpakken.

Ramsløg har en mild lækker smag af hvidløg og en flot grøn farve, der er utrolig lækker i madlavning. Jeg bruger ramsløg til ramsløgspesto, til salat, ramsløgssmør, bagværk og meget andet godt.

Fra marts måned kan man finde de grønne hvidløgsduftende ramsløgsblade i blandt andet Riis Skov her i Aarhus, hvor der er rigeligt at plukke af.

Prøv også: flere opskrifter med ramsløg >>

Ramsløgssnurrer
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT30M12
Ingredienser
  • Pesto af ramsløg
  • 50 g ramsløg
  • 2 spsk pinjekerner
  • 40 g parmesan
  • 0,50 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Snurrer
  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 0,50 dl olivenolie
  • 1 æg
  • 300 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 æg, sammenpisket, til at pensle med
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pesto
Kom alle ingredienserne til ramsløgspesto i en minihakker eller foodprocessor og kør til pestoen har en god konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber

Dejen
Lun mælken til den er omkring 27 grader varm. Rør gær ud i en skål med mælk. Tilsæt yoghurt, olie, honning, fuldkornshvedemel, salt og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med.

Kom dejen i en ren skål og lad den hæve på køkkenbordet med et klæde over i cirka 2 timer.

Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør dejen med ramsløgspesto og fold den ene halvdel over den anden. Skær strimler ud i 1-1 ½ cm bredde og sno dem til snurrer.

Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Pensl med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter til de er gyldne og gennembagte. Lad dem køle lidt af på en rist inden servering.