Ramsløgssnurrer
Smukke grønne ramsløgssnurrer – perfekte til madbrød, tilbehør til salater, aftensmad, supper og til madpakken.
Ramsløg har en mild lækker smag af hvidløg og en flot grøn farve. Ramsløg er helt perfekt til ramsløgspesto – find min opskrift her – og til at strimle og komme i salater og andet godt. Vi har plantet ramsløg i haven, samme sted som vi har rabarber og de to skønne forårslækkerier ser så pæne ud i bedet sammen på denne årstid.
Jeg har også testet den skønne ramsløgspesto i mine hvidløgsflutes og det kan virkelig varmt anbefales. Evt rørt med lidt smeltet smør og ekstra hvidløg – smager de fantastisk!
Resten af året – når det ikke er sæson for ramsløg – så kan man naturligvis bruge alm pesto eller grønkålspesto.
Arbejdstid 30 min.
Antal 14 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ramsløgssnurrer
- Pesto af ramsløg
- 20 ramsløg, blade
- 2 spsk pinjekerner
- 40 g parmesan
- 0,50 dl olivenolie
- sort peber
- Snurrer
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl ymer, eller lign.
- 0,50 dl olivenolie
- 1 æg
- 300 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1 tsk salt
- 1 spsk honning
- 1 æg, sammenpisket, til at pensle med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pesto
Lav først en ramsløgspesto. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor og kør til pestoen har en god konsistens. Smag til.
Dejen
Lun mælken til den er omkring 30 grader varm.
Rør gær ud i en skål med mælk
Tilsæt ymer, olie, honning, grahamsmel, salt og æg. Rør det godt rundt og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt.
Ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med.
Lad den hæve i en skål med et klæde over, på køkkenbordet i cirka 2 timer.
Rul dejen ud til en stor firkant i cirka 1 cm tykkelse. Smør dejen med ramsløgspesto og fold den ene halvdel over den anden. Skær strimler ud, som foldes sammen til en snurrer.
Lad ramsløgssnurrerne hæve i 30 minutter på to bageplader med bagepapir.
Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-17 minutter.
Hej Ann-Christine
Har du erfaringer med at lave en koldhævet dej i stedet for? Mindre gær og mere hævetid på køl?
Vh Ditte
Hej Ditte
Det kan du sagtens. Jeg bruger 15 g gær og lader den hæve først en time på køkkenbordet, så gæren lige aktiveres – og derefter på køl.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Kan man godt helt undlade ymer punktet eller er det nødvendigt?
Hej Sofie
Du kan erstatte det med yoghurt naturel, kærnemælk eller vand.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man godt bruge tørgær i stedet for frisk gær? Og hvis det er, hvornår skal det så tilsættes?
Ja, det kan du godt. Tørgær tilsættes altid i melet i stedet for i vandet.
Kh Ann-Christine
Kan man godt bruge den anden opskrift på ramsløgpesto, du har, med cashewnødder? :-)
Ja, sagtens.
God fornøjelse
Kh AC
Ramsløg vokser vildt i mange skovområder. Bare til hende der spurgte hvor man køber dem – jeg henter mine i skoven, vi har altid haft dem i massevis 😀
Hej AC
Dem har jeg lige bagt, og hold da op, hvor er de gode. Dem bliver jeg nød til at rose og anbefale andre at prøve.
Selv ungerne spiste 2 hver sammen med suppen hertil aften.
Kh Kirsten
Hej Kirsten
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til jer
Kh Ann-Christine
De ser lækre ud! Kan man bruge 2 dl havremælk istedet for alm mælk og ymer? Hvis ikke, kan man bruge 1 dl græsk yoghurt istedet for ymer? :-)
Mvh Helene (der netop lige har lavet sin egen ramsløg pesto med hasselnødder! så lækkert ;-)))
ja, til begge dele :) – selv ville jeg vælge at bruge vand + græsk yoghurt i stedet for mælk og ymer, hvis det var det jeg havde som alternativ.
Tak for din søde hilsen og hvor lækkert med pestoen :)
Kh AC
Hej. De ser super lækre ud!
Kan mælken undlades, udskiftes med ekstra yoghurt eller vand? ☺️
Ja, det kan du fint – evt 50/50
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine. Jeg ved godt, at det her spørgsmål ikke lige har noget, og gøre med denne opskrift, men et altså lidt nysgerrig: Når du bruger kød er det så økologisk?
Kh Smilla
Hej Smilla,
Helt fint du spørger :)
Ja, nok cirka 98 % af alle de animalske produkter (inkl. kød, men også mælk, ost, smør mv) vi køber og bruger er økologiske.
– og omkring 80-90% af alle fødevarer vi bruger er ligeledes økologiske.
Kh Ann-Christine
Hej AC. Er det fra frø el. plante i haven? Og hvor købes det?
Kh Grethe.
Mine ramsløg er købt som plante og de kommer igen år efter år og vil brede sig langsomt
Kh AC
Uhm, hvor ser de gode ud.
Ved du mon om de kan fryses, eller om de bliver kedelige efter optøning?
Jeg har haft held med at fryse dine gulerodssnurrer, og de fejler intet efter optøning :-)
Så det er måske mest et spørgsmål om pestoen..
Kh
Du kan fint fryse disse brød ned også – det vil der ikke være problemer med :)