Råkost med rødbede


Som en del andre børnefamilier spiser vi jævnligt råkostsalat herhjemme.
Vi elsker den klassiske råkost med gulerødder, friskpresset appelsinsaft, rosiner og nødder og den lækre råkost er akkurat lige så lækker med rødbeder og æbler. Herlig frisk og en favorit hos børnene.
Jeg kommer gerne lidt mandler i, men det er helt valgfrit. Hvis man har lyst kan man alternativt bruge solsikkekerner, sesamfrø eller helt undlade.
Prøv også: min opskrift på lækre saftige græskarboller >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rødbede råkost salat med æbler
- 3 rødbeder, skrællede og groftrevet
- 2 æble, skåret i tern
- 1 håndfuld mandler, ristede og grofthakkede
- 3 spsk ribssaft, eller anden rød saft
- 1 nip salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Vend det hele sammen og smag til med salt og peber
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor mange personer vil du sige opskriften er til hvis det er som tilbehør?
Vi er vilde med den – så herhjemme passer den til 4 personer :)
Hej
har fået købt mig en MEEGA lækker Kenwood køkken maskine, og vil gerne bruge den foodprocessor der hørte med der til, til at rive rødbederne. Men tør ikke helt, da jeg er bange for om farven fra rødbederne måske smitter af på den plastik skål de bliver revet i, og evt ikke kan vaskes af igen.
Har du nogle erfaringer med sådan noget?
Hej Sarah,
Jeg har også en snittefunktion til min køkkenmaskine, den er i hvid plast og den tager en smule farve fra rødbeder. Det er ikke meget og hvis jeg vasker den med det samme, så er det nogenlunde til at få helt af.
Jeg plejer at bruge en skål til at rive i, som er i porcelæn – den hører ikke til maskinen dog.
Kh AC
Lyder lækkert. Den røde saft? Er det fra rødbedden du mener?
Det er sød saft, ofte har jeg om efteråret lidt hjemmelavet ribs, solbær eller anden saft til at stå. Hvis du ikke har rød saft, så kom måske en lille klat honning i, æblejuice eller undlad det helt. Det smager dejligt uanset.