Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ragu/ Aftensmad Efterår, Forår, Italiensk, Simremad, Sommer, Vinter

Ragu

Langtidssimret ragu ala bolognese er en vidunderlig simreret, som giver det mest smørmøre kød man kan tænke sig.

Man skal ikke bruge lang tid i køkkenet, for så snart alt er i gryden, så kan man lave en masse andet mens gryden står og småsimrer på komfuret og spreder hygge og lækre dufte i køkkenet.

Når retten er færdig og klar til servering, så er det blot at koge pastaen perfekt al dente og servere hele herligheden med friskrevet parmesan.

Prøv også: opskrift på tacos med torsk  >>

Ragu
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT45M4
Ingredienser
  • 1 kg oksebov
  • 80 g bacon
  • 2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 stængler bladselleri, i små tern
  • 3 gulerødder, i små tern
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl oksefond
  • 50 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 dåse hakkede tomater
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk olivenolie
  • Tilbehør til servering
  • 350 g pappardelle
  • 75 g parmesan, friskrevet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær kødet i tykke skiver (jeg deler en oksebov på 800 g i 3-4 skiver).

Varm en støbejernsgryde op med olie ved høj varme og brun kødet godt på alle sider.

Tag kødet op af gryden, sæt det til side på en tallerken og skrue ned for varmen på gryden.

Steg bacon sprødt i gryden, tag op og sæt tilside.

Sauter løg i den samme gryde ved middelvarme, til løgene er bløde.

Tilsæt hvidløg, bladselleri, gulerod og sauter i yderligere et minut.

Kom det brunede kød, finthakket sprødstegt bacon, bladselleri, gulerødder, rødvin, oksefond, soltørrede tomater, hakkede tomater, laurbærblade og timian i gryden.

Læg låg op og kog langsomt op til kogepunktet og juster derefter temperaturen, så retten blot simrer svagt. Lad det simre i cirka 3-4 timer til kødet er mørt som smør og falder fra hinanden.

Tag laurbærblade og kødet op og træk kødet fra hinanden i trævler. Kasser laurbærbladene.

Kom kødet tilbage i gryden og smag godt til med salt og peber. Læg låg på for at holde den serveringsklare ragu varm, og kog imens pastaen al dente.

Server papardelle med ragu og friskrevet parmesan.