Rabarbertrifli
Rabarbertrifli er en himmelsk og nem sommerdessert, som smager helt forrygende.
Den søde og syrlige rabarber, med luftig vaniljecreme og sprødt crumble knas er virkelig lækker.
Det er en dejlig dessert at servere for søde gæster og en skøn afslutning på en sommermiddag. Både rabarberkompot og havregrynscrumble kan forberedes nogle timer i forvejen eller dagen før, og så tager det ikke længe lige at samle en rabarbertrifli efter middagen.
Prøv også: Find alle mine rabarber opskrifter her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbertrifli
- Rabarberkompot
- 0,50 vaniljestang, kornene herfra
- 100 g sukker
- 500 g rabarber, i tern
- 1 spsk vand
- Crumble
- 100 g finvalset havregryn
- 50 g mandler, smuttede og finthakkede
- 50 g sukker
- 50 g smør
- Vaniljecreme
- 2 æggeblomme
- 0,50 vaniljestang
- 30 g sukker
- 1,50 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rabarberkompot
Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom rabarbertern, sukker og vanilje samt vaniljestangen i en gryde med vand og kog det op.
Rør det godt igennem og lad det simre svagt i 10 minutter. Lad det køle helt af.
Crumble
Kom havregryn og mandler på en pande og rist det ved middel varme under omrøring, til det dufter, men uden at det tager farve. Tilsæt smør og sukker og rør det godt sammen i ca. 5 minutter ved middelvarme, til smør og sukker er smeltet, og det er sprødt og let gyldent.
Lad det køle helt af på et stykke bagepapir.
Vaniljeråcreme
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Pisk derefter fløden til en luftig skum og vend flødeskummen sammen med æggesnapsen til en lækker vaniljeråcreme.
Saml rabarbertriflien
Anret i glas skiftevis med rabarber, sprød havregrynscrumble og vaniljeråcreme. Server straks.
Super fin opskrift.
Hvorfor skal crumblen kommes på et stykke bagepapir, og skal der være noget under bagepapirstykket?
Crumblen i denne opskrift er at riste den i ovnen ala granola – derfor bagepapir og der skal ikke noget under
Kh Ann-Christine
Hejsa. Jeg har læst de forskellige spørgsmål og svar igennem for at finde ud af hvordan din crumble skal opbevares hvis den laves i forvejen og du har både skrevet i køleskabet og i en lufttæt beholder på køkkenbordet så vil lige tjekke hvad der er bedst at gå med?
Kommer an på sommervarmen og hvor varmt man har det i køkkenet – i øjeblikket vil jeg helt sikkert komme den i køleskabet og tage den ud omkring 45 min inden servering
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg har med altid stor fornøjelse lavet mange ad dine opskrifter.
Nu er jeg i gang med denne,, men synes rabarber stykker er lidt store🥹 ( skåret i 3/4-1 cm’s tykke skiver.
Kan jeg blende det hele eller hvad vil du foreslå.
Mange hilsner Emma
Hej Emma
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre!
Det kan godt være de skal være lidt mindre, hvis din rabarber er meget tyk i stænglerne, dem jeg bruger er fingerstørrelse, så der synes jeg gerne de må være den størrelsen.
Hvis rabarberen er færdigtilberedt, så vil jeg forslå at tage de groveste rabarberstykker op på et rent skærebræt og hakke dem groft med en skarp kniv – så er der stadig hele stykker rabarber og det bliver ikke blot en blendet kompot. Du kan også køre en stavblender hurtigt igennem, uden at blende det hele, men blot lige give den 3-5 sekunder hurtigt.
Kh Ann-Christine
Jeg har med succes lavet rabarbertrifli efter din opskrift med rabarber fra fryseren.
I denne weekend har jeg brugt opskriften på crumble til kold æblekage- også med succes.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Ville man kunne lave kompot med lidt ribs i også og så fryse den ned?
Ja, lækkert med ribs også. Du kan sagtens fryse kompotten ned.
Hej
Du skriver, hvis man vil lave en morgenmads version, skal man komme mindre honning i havregryn, men du skriver ved crumble til triflien, at der skal smør i. Bruger du smør eller honning i crumblen
Jeg har skrevet det tydeligere i tipsene nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Hvor meget sukker skal der i vaniljecremen ? Der står 30 spsk
Og tak for så mange gode opskrifter
Mvh Lene
Det var en hurtig tastefejl og er rettet for en times tid siden ;)
Tak 😁
Hvordan opbevares crumblen, så den bevarer sprødheden?
Mvh Jeanette
Lufttæt beholder ved stuetemperatur – som ved småkager.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil rigtig gerne lave din opskrift på rabarbertrifli, men jeg bliver lidt forvirret.
Der står at man skal komme sukker i havregrynscrumble, og længere nede står der at der er honning i.
Så jeg er i tvivl om hvad jeg skal.
Hilsen Helle
Hejsa
Er det mon rigtigt, at der står 30 spk sukker under vaniljecremen? Eller er det kun 3 spk?
Tak!
Ahh, det er gram og er rettet nu.
God fornøjelse
Kh AC
Det var en tastefejl og er rettet nu.
Du kan uanset både bruge honning og sukker, begge dele smager dejligt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :)
Tak for dine fantastiske opskrifter! Jeg bruger din hjemmeside og kogebogen næsten dagligt.
Ville det mon fungere at erstatte vaniljecremen med hvid chokoladecreme (hvid choko smeltet med fløde, kølet og pisket let)? Måske med lidt vaniljepulver i?
Tænker så at pynte med mynteblade og lidt hakket hvid chokolade.
Hilsen Maria.
Hej Maria,
Det lyder lækkert og vil sikkert smage skønt til den lidt syrlige rabarber.
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Bliver den mon for sød med makroner istedet for havregrynsblandingen? Måske en kombi?
Det kan du sagtens gøre :) Den bliver også super skøn med makroner eller med et miks af de to
Tak for dine fine opskrifter på lækker mad!
Er vanillepulver det samme som vanillesukker?
Hilsen Lene
Hej Lene,
Mange tak for din søde hilsen :)
Vaniljepulver er rent og usødet vanilje, lavet af en pulveriseret vaniljestang. Du kan læse mere om vanilje og mængder her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh AC
Jeg har lavet denne opskrift til min familie, og det var en succes! Men er det meningen at det ikke er pasteuriserede æggeblommer? :)
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg bruger aldrig selv pasteuriserede æg, men altid danske økologiske friske æg – det kan du læse lidt mere om her
Kh AC
Hej
jeg har med stor fornøjelse brugt flere opskrifter fra Valdemarsro.
jeg vil høre om man kan blande rababer og jordbær og skifte cremen ud med creme fraice eller skyr. evt pynte med blåbær
vh
Elisabeth
Hvor er det dejligt at høre.
Du vil med fin succes kunne blande rabarber og jordbær. Selv om jeg rigtig godt kan lide cremefraiche og skyr vil jeg personligt synes at cremefraiche bliver en anelse for syrligt og skyr mere en ‘morgenmadsret’, hvilket bestemt også er lækkert!.
Kh AC
Tak for svar. Jeg havde nemlig tænkt at bruge den som tilbehør til brunch :)
Hvordan skal det opbevares hvis man laver rabarberkompot og crumble nogle dage I forvejen?
Begge dele opbevares på køl :)
Hej
Er det muligt at lave rabarber trifilien i en stor skål istedet for små.
Tak for en fantastisk blog
Ja, det kan du sagtens – og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Mange tak for dit svar.
Da det jeg havde lavet var blevet helt koldt, fik det en tur med kagerullen, så skilte det ad. Så jeg håber det går sådan. (Selvom det nok er lidt sødt)
Endnu engang tak for dit svar.
Hejsa, jeg havde 40 gæster til housewarming igår og havde lavet Rabarber-trifli efter din opskrift, og det blev en kæmpe succes! Meget nem at lave og den smagte himmelsk. Tusind tak. Mvh Rikke
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen og stort tillykke med dit nye hjem :)
Kh AC
Hvor mange rabarber skal der til 400g?
Det er meget, meget forskelligt, alt efter tykkelsen på rabarberstænglerne
denne ser mega lækker ud den skal prøves, ligesom jeg har prøvet mange af dine opskrifter, har selv dejlige jordbær rabarber i min have ;-)
hilsen Jette
Hvor dejligt – det er virkelig en rabarbersort, som jeg er særligt glad for :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tak for en super fin blog, du skriver fra hjertet og lige ud af landevejen, så der er ikke noget, der kan misforstås.
Jeg vil lige hilse ordentligt på dig :-) , jeg hedder Tina og er 49 år, uddannet socialpædagog, førtidpensioneret (længere historie), ingen biologiske børn selv, men har masser af børn i mit liv heldigvis plejebørn, venner og families børn), er gift med min bedste halvdel Leif og har det skønneste liv, fyldt med kærlighed .
Jeg elsker selv, at lave mad og eksperimentere i mit køkken, om end det er blevet lidt småt, efter vi er flyttet permanent ud i vores sommerhus, men hvor der er husrum er der hjerterum ;-). Efter et flåtbid har jeg fået kødallergi ( må kun spise fisk og kylling og har diabetes 2 ), men som du ved, fantasien kender ingen grænser i et køkken.
Vi rejser meget med vores campingvogn og deraf interessen om andre madkulturer og mennesker som helhed.
Din blog får altid et smil frem hos mig og derfor havde jeg lyst til lige, at sige hej.
Tak endnu engang og god sommer
Tina
Hej Tina,
Mange tak for din søde hilsen ♡ Det er altid mægtig hyggeligt at lære jer på den anden side af skærmen lidt at kende også!
Rigtig skøn sommer og solskinsdag til dig
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvor længe i forvejen kan man lave de forskellige ting, uden at lægge dem sammen
Rabarberkompotten kan fint laves 2-3 dage før og det samme med den ristede havregryn.
Vaniljecremen kan laves 1-2 timer før servering, men bliver luftigst og mest lækker når den laves lige inden.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC