Rabarbertærte
Her får du min opskrift på en dejlig og velsmagende rabarbertærte med fint flettet låg, som gør tærten ekstra hyggelig og sommerfin.
Mine børn har læst mange Anders And blade de seneste år og vi er ganske enige om, at dette er en vaskeægte Bedstemor And tærte. En af dem, som hun ville nikke anerkendende til, både hvad gælder smag og udseende – og som vi under ingen omstændigheder ville kunne kunne have for os selv, hvis slikmunden Fætter Guf fangede duften af den ;)
Prøv også: min opskrift på rabarbercrumble >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbertærte
- Dej
- 350 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 180 g smør
- 2 æg
- Fyld til rabarbertærte
- 100 g sukker
- 25 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 450 g rabarber, i tern på ca 1 cm
- 1 dl piskefløde
- Derudover
- 1 æg, til pensling
- 1 spsk perlesukker, til at drysse med
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør lynhurtigt i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt.
Del den samlede mørdej i to portioner med 1/3 til det flettede låg og 2/3 til bunden af tærten. Rul dem ud hver for sig.
Læg bunden i et smurt tærtefad på 24 cm i diameter og prik huller i dejen med en gaffel. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld den med bagekugler, tørrede bønner eller lign. Blindbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Fyld til rabarbertærte
Lav fyldet til rabarbertærten, mens tærtebunden er i ovnen. Bland sukker, hvedemel og vaniljesukker sammen og vend rabarberne godt rundt i blandingen. Lad det trække lidt.
Tag tærtebunden ud af ovnen, lad den køle lidt af, fjern bagekugler eller bønner og bagepapir. Vend piskefløden i skålen med rabarber og fordel derefter rabarberfyldet på den forbagte tærtedej.
Skær låget til tærten i 1 cm tynde strimler. Flet tærtestrimlerne til låget hen over fyldet.
Pensl tærtens låg med sammenpisket æg og drys med lidt perlesukker. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 35 minutter. Server den lune tærte med flødeskum eller vaniljeis.
Hej :)
Jeg skal prøve mig med denne tærte i weekenden. Jeg har en masse fløde i fryseren, tænker du det gaar at bruge det? Eller vil det mon skille…
Tusind tak for den bedste hjemmeside, naar jeg skal have madinspiration. Det er ALTID her jeg ender :)
Mvh Pia
Hej Pia
Du kan fint bruge optøet fløde, det egner sig ikke til at blive pisket til flødeskum – men kan sagtens bruges i denne kage og i fx gryderetter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der står man skal bruge en foodprocessor, sådan en har jeg ikke, er det så helt vildt besværligt at lave den?
Du kan fint lave tærte bunden ved at smuldre smør i melet med hænderne. Det er intet problem, tager bare et par minutter mere end ved foodprocessor.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mmm det lyder godt det skal testes. Men hvad mener du med blindbagning kh selma og hav en god weekendt
Hej Selma
BLindbagning er når man bager tærten dækket med bagepapir og et fyld af fx bagekugler eller tørrede bønner. Ved blindbagning forbages tærten uden kagefyld, så den bliver sprødere når den i anden omgang bages med tærtefyldet.
God fornøjelse og rigtig dejlig dag til dig :)
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Jeg har før lavet denne tærte – den er virkelig lækker og er altid et hit!
Men er der ikke lavet om i selve fremgangsmåden ved mørdejen? Jeg har nemlig tidligere brugt den opskriften, hvor der ikke skal bruges en foodprocessor – jeg har nemlig ikke en. Mindes heller ikke at skulle bruge bagekugler/bønner inden :-)
Hej Rikke
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg har blot ensartet selve tærtedejen, i forbindelse med min kagebog, hvor opskriften også er med.
Du kan sagtens smuldre smørret i melblandingen, som du plejer. Tidligere forbagte jeg også tærtedejen med bønner eller bagekugler, det sikre en sprød bund og at bunden ikke hæver op under forbagningen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
hej jeg er 10 år og elsker at prøve jeres opskrifter kagen er helt vildt god og passer bare til sommer Kh Dicte
Hej Dicte
Hvor er det dejligt du er glad for at lave mad og bage.
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig sommer til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann -Christine
Jeg bliver i tvivl om størrelsen på tærteformen til opskriften. Du skriver i fremgangsmåden, at du bruger en form på 24 cm i diameter. Længere nede i spørgmål / svar rækken svarer du, at du bruger en form på 26 cm….. jeg synes også, at det er en temmelig stor portion dej til min 24 cm på trods af at der også skal være til fletværket.
Kh
Anna
Hej Anna
Jeg bruger godt nok 24 cm her ( har rettet opskriften til i forbindelse med jeg lavede kagebogen, så de 26 cm i kommentarfeltet er inden da) Til denne tærte er der lidt overskuds tærtedej, for at lave flettet pænt. Det kan du fryse ned og bruge igen senere. Har du en tærteform eller ovnfast/fryseegnet form der passer, så kan du rulle det ud og komme det i form, som kan fryses, så kan du blindbage den direkte fra frost.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg er netop ved at lave denne. Mangler der ikke en fremgangsmåde på tærtedejen i teksten?
Vh Nanna
Forsvundet på mystisk vis – det er fluks opdateret igen. Tak for at gøre mig opmærksom på det
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hejsa
Jeg skal prøve din rabarbertærte for første gang. Fletter man låget på bordet eller direkte på kagen ?
Mvh. Camilla
Hej Camilla,
Jeg synes det er nemmest at flette det på kagen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har du ændret i din opskrift? Jeg synes ikke jeg plejer at forbage, og mindes også der var lidt kanel i før?
Har bagt den så mange gange med stor succes, så er da lidt skræmt over at der nu er ændret i den.. – den var for mig perfekt før. :)
Kan desværre ikke finde mit gamle udprint af den.
Ja, den er blevet gennemtestet fornyeligt :)
Det var en af mine ældre opskrifter og bunden bliver bedre og sprødere af at blive forbagt+ jeg synes den er en my bedre uden kanel end med. Det er dog de eneste to ting der er ændret og ellers er den helt som du kender den
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor meget kanel kom du i førhen – står midt i bagningen i samme krise
Se tip under opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for opskrift på den smukke tærte. Tror du man kan lægge marcipan i bunden efter den er forbagt?
Hej Hanne
Tak for din søde hilsen.
Ja, det tror jeg kunne være lækkert.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg ELSKER dine opskrifter. Det er altid dem jeg benytter mig af og det er til stor ros fra mig og hele min familie🥰
Jeg vil høre om du havde en god teknik til at flette låget? Kan læse i kommentarerne at du var på video. Men denne kan jeg ikke finde?
Jeg bed mærke i kommentarfeltet, at du ikke vil anbefale at bage tærten dagen inden og opbevare på køl, da bunden så vil blive blød. Bliver det bedre af at fryse den med det samme så?
Jeg glæder mig til at bage den i weekenden og forkæle mine gæster.
Kh Sara
Hej Sara
Jeg har netop bagt kagen igen og opadteret med nye billeder – og da bunden er forbagt kan du sagtens lave den dagen før og opbevare på køl.
Ja, bunden bliver en anelse blødere end når friskbagt, men den er stadig skøn! Mht at flette, så start på midten og læg en strimmel skiftevis på tværs og langs, så løfter du strimlerne undervejs, som de skal “under og over” efterhånden som du arbejder dig ud mod kanterne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
God tærte
Mums en fantastisk rabarber tærte ,tak for opskriften vh.Gitte Nielsen
Så dejligt at høre!
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej
Din opskrift er vildt god! Jeg vil gerne lave den til en større forsamling, så derfor vil jeg høre om man kan fryse tærterne inden bagningen, fryse dem og derefter bage dem eller giver rabarberne får meget væske til dette?
Hej Amalie,
Det vil jeg tro du fint kan.
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
det er virkelig en lækker kage! Jeg elsker dejen, som jeg også har brugt til bærtærter, og andre ting. Super lækkert!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Super dejlige opskrifter, du har.
Hvor lang tid vil du give rabarbertærten, når den bliver sat på en rist over gløderne, når vi laver bål?
Hilsen Lone
Gud hvor er den nem at lave og hvor smager den altså fantastisk! Har aldrig lavet en god tærte før, så havde meget lave forventninger til mine egne egenskaber, men hold nu op er helt blæst over! Tusind tak for opskriften!
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fineste tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tak for mange lækre opskrifter.
Er denne tærte bedst lun eller kold?
Kh. Sheila
Hej Sheila
Mange tak for din søde hilsen
Den kan sagtens begge dele lige fint :)
Kh AC
Hej
Jeg har en del hjemmelavet marmelade, som snart skal bruges. Kan jeg bruge det i stedet for rabarber/? Er i øvrigt vild med dine opskrifter- især valnøddeboller – ja, og mange flere.
Kh Heidi
Tusind tak for din søde hilsen og ja, det kan du helt sikkert rigtig fint gøre :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej!
Jeg har lavet denne med stor fornøjelse i sommer. Tror du, jeg her til efteråret kan udskifte rabarber med æble?
Vh Elisabeth
ja, det vil helt sikkert være virkelig lækkert :)
Hej Ann-Christine, nyder at få inspiration fra dit køkken:)
Jeg tænkte, om ikke man kan lave rabarbertærten helt klar inden bagning, fryse den ned hel og så bage den efter optøning til gæster?
Det har jeg set med en lign. opskrift.
Mvh. Annette
Hej Annette og Ann-Christine
Vi har lige lavet 6 tærter og lagt i fryseren – min søn har fødselsdag her i påsken og i disse tider må man jo ikke ses, så familien kommer og henter en tærte hver, så bager de den derhjemme, og så mødes vi online og spiser den samme kage ☺️
De er frosset før bagning – hvordan gik det Annette – og puttede du dem direkte i ovnen eller tøede dem op først? Eller har du Ann-Christine prøvet det efterfølgende eller har et godt råd? Vi bagte den friskt forleden og SÅ god den er, kan det kun gå godt lige meget hvad, så bare hvis I havde et godt råd.
Og til dig Ann-Christine, tak for en FANTASTISK blog, alt vi laver af dine ting bliver helt vildt gode!
God påske!
Hilsen Maja
Hej Maja,
Sikke en skøn ide! – og mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Jeg ville lade dem tø først, men har ikke testet det.
Rigtig god fornøjelse og skøn påske til jer.
Jeg håber I får den dejligste kaffe/kage onlinehyggestund – sikke skønt at man kan ‘ses’ på den måde
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Jeg tænker på at lave denne tærte, som bare ser så god ud :-)
Hvilken diameter har dit tærtefad hertil? Så kan jeg finde ud af, om mit tærtefad passer til opskriften.
Kh. Merete
Det er på 26 cm :) Rigtig god fornøjelse med kagebagningen og god weekend snart
Kh AC
Tak :-)
God påske.
Kh. Merete
Hej,
Tak for opskriften på rabarbertærte. Den har jeg lavet en gang (i ovnen) og det var en succes! Jeg vil blot høre om tærten kan fryses efter bagning?? Det er nemlig rart at have nogle søde sager i fryseren når man få uforventede gæster ?
Ja, det kan den godt
Tak for din fine hilsen :)
Kh AC
Tak for svaret. Nu ligger der to lækre tærter i fryseren. Så må vi se om det går :)
Hilsner, Burcu
Hej Ann-Christine
Tak for dejlig inspiration ;) jeg vil høre om man evt kan lave kagen dagen for og sætte i køleskabet og bage den dagen efter. Håber du forstår hvad jeg mener :-)
Mvh Betina
Du kan sagtens gøre bunden klar og stille den på køl og lige sådan med strimlerne til låget, som kan foldes ind i bagepapir og lægges på køl. Rabarberen kan renses og skæres ud, så er det lidt nemmere at samle den og bage den dagen efter.
– men hvis du samler den og lader den stå, så risikere du desværre at bunden bliver blød af væden fra fyldet.
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan man også lave den med andre frosne bær?
Ja, det kan du sagtens :)
Jeg har grillet rugbrød, pizzaer og bagte rabarber. Sidstnævnte flækkede dog fadet, og rugbrødet overhævede, fordi grillen var for længe om at blive varm, så jeg har ikke bagt så meget siden. Men det kan helt klart anbefales i solidt stentøj? God sommer.
Kh.
Anne-Marie
Uh ja, det har også været min tanke, hvordan med temperaturstyring i grillen – men det har vi fået helt godt styr på efterhånden.
Har dog ikke prøvet at bage rugbrød, men det må jeg da få prøvet af :)
God sommer :)
Kh AC
Jeg har brugt grillen sådan i mange år. Kan godt huske de første gange- bange for at fad eller skål gik itu- og endnu værre, at maden så ikke kunne spises! Vi laver blomkålsgratin på grill- det er godt. Sidste år prøvede vi gammeldags indbagt is. Det blev et hit!
Fortsat god sommer!
Mvh. Else
Hvor lyder det skønt med både blomkålsgratin og indbagt is – der er jo virkelig så mange muligheder med grill, der har åbnet sig for mig den sidste tid :)
Rigtig dejlig sommer :)
Kh AC
Den ser vildt ud – og lyder åndssvagt lækker. Har slet ikke fået rabarber i år. Det er egentlig lidt for dårligt af mig (;
– K
Den er også virkelig skøn – også med æbler, pære eller andet godt i ;)
dejlig dag til dig
Kh AC
Rart at du er tilbage efter ferien. Er blevet helt afhængig af din blog. Dejlige feriebilleder. Holder også af dine små indslag på video. Jeg nyder selv La Gaude i Sydfrankrig p.t.
Fortsat god sommer
Kh Ulla
Skal man piske fløden inden den blandes med rabarberne ☺️
Nej, det skal den ikke :)
God fornøjelse med kagen
Kh Ann-Christine
Hvor er det dejligt at høre. Tusind tak for den skønne og søde velkommen hjem fra ferie hilsen.
Lyder noget så lækkert med Sydfrankrig – rigtig dejlig ferie og skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Du er altså så sød på video (sikkert også i virkeligheden – misforstå mig ikke)
Kram C
Hej Ann-Christine
Tak for alle dine dejlige opskrifter. De er altid en succes 😋❤
Jeg vil lave minitærter med opskriften . De vil få en diameter= 10 cm. Skal bagetiden reduceres? .. og i så fald hvor længe skal de forbages? og bages med fyldet?
Kh Helle
Hej Helle
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for! ♡
jeg ville nok forbage dem i 7-8 minutter og forkorte bagetiden med fyld i omkring 17-25 minutter.
Hold godt øje med dem efter 15 minutter – de er klar når de er smukt gyldne.
Kh Ann-Christine
Tusind tak for dit svar Ann-Christine.
Og undskyld fejlen, at jeg kom til at skrive under Catrines opslag
Kh Helle
Hvor er du sød! Tusind tak :) Det er jo lidt en ny verden jeg har kastet mig ud i, med dette videoformat – så det kræver både tilvænning og øvelse, men er virkelig sjovt at arbejde med :)
Hej.
Tak for dine gode opskrifter.
Jeg skal lave rababertærten til en fest.
Kan den fryses med fyld?
Og et lidt dumt spørgsmål😬
Passer det godt nok at der skal fløde i fyldet?
Hej Laila
Tusind tak for din søde hilsen :)
Ja, den kan fint fryses med fyld når den er færdigbagt. Se også tip under opskriften.
– og den er god nok med piskefløden i fyldet, det gør den virkelig lækker :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine