Rabarbersuppe med jordbær
Rabarbersuppe en stjerneskøn dessert.
Den kan tilberedes både udelukkende med rabarber eller med rabarber og jordbær, som jeg gør her. Det er en skøn og enkel sommerdessert, som er nem at lave, kan tilberedes i forvejen og som smager vidunderligt dejligt og let kølende, serveret iskold på en sommeraften, efter en god middag.
Jeg servere den med en skøn vanilje is til.
Prøv også: Min opskrift på hjemmelavet koldskål >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbersuppe med jordbær
- Rabarbersuppe
- 250 g rabarber, skåret i tern
- 300 g jordbær, skåret i tern
- 0,50 vaniljestang
- 150 g sukker
- 6 dl vand
- 1 håndfuld frisk mynte, blade
- Til servering
- 100 g jordbær
- 1 håndfuld frisk mynte
- 0,40 liter vaniljeis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom rabarber og jordbær i en gryde. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab vaniljekornene ud. Rør vaniljekorn ud i sukkeret, så vaniljekornene skilles fra hinanden. Kom vanilje og sukker samt vand og mynteblade i gryden med jordbær og rabarber. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter. Lad det køle lidt af i gryden.
Sigt suppen, så de udkogte bær, rabarber og mynteblade sies fra. Brug bagsiden af en spiseske til at presse al saften ud med og sæt den lyserøde suppe i fryseren, til den er iskold. Suppen kan også afkøle i køleskabet og stå i op til 3 dage og så derefter sættes i fryseren, så den er iskold ved servering.
Server rabarbersuppen i dybe tallerkener med friske jordbær, mynteblade og en kugle vaniljeis.
Tak for en super opskrift. Har lavet en variant af denne opskrift, hvor jeg erstattede jordbær med hindbær. Da hindbær kommer med mere syre end jordbær, skruede jeg op for sukkeret til 180 g. Resultatet var en virkelig lækker, dybrød suppe, der var fantastisk med vanilleis. Det kan anbefales at prøve. :)
Uhm! Hvor lyder det virkelig lækkert! Tak for din fine hilsen og gode tips – det må prøves :)
Kh Ann-Christine
Kold rabarbersuppe med is er sååå lækkert. Plejer dog at lave den uden jordbær, men til gengæld koger jeg et lille stykke ingefær sammen med rabarberen.
Må prøve denne lækre opskrift en dag 🍓🌸
Ingefær og rabarber er så dejligt et makkerpar ♡
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hold nu op hvor er jeg ærgerlig over ikke selv at have jordbær og rabarber i haven, (må jeg vist få gjort noget ved) for er KÆMPE fan af denne lækre dessert.. ❤️🥰 Både pga den vildt lækre smag af sommer, men også fordi den både er let at lave OG kan forberedes i meget god tid (hvilket jeg er STOR-fan af). Serverede den for gæster til Sct Hans, som alle var vilde med den (lavede 8 portioner og det passede perfekt) og er nu igang med en KÆMPE portion (til 16) men deler den i 2 til fryseren, så der er lækker og nem dessert når vi skal have gæster her til sommer 🤩☀️🙏🏻 Dine opskrifter slår bare ALDRIG fejl.. tak!!! ❤️
Det er også dejligt at have både rabarber og jordbær, særligt rabarber er meget taknemmeligt og meget nemt at dyrke selv. Det kan varmt anbefales.
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for at den blev et hit.
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Hej AC!
Har lige lavet en ekstra portion rabarbersuppe.
Jeg forstår ikke det med 3 dage i køleskab inden frysning.
Mvh Johs Ch
PS har stor glæde af dine opskrifter.
Hej Johs
Mange tak for din hilsen, håber det blev dejligt!
Du kan fryse den ned med det samme eller lade den stå i køleskab i op til 3 dage og evt fryse den i mellemtiden, hvis du ikke får det spist.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Et godt tip, er at putte en smule prosecco i. Det giver en boblende fornemmelse i desserten.
Man kan evt. vente med at putte det i, til gæsterne har fået serveret sin dessert, så ser det super fedt ud overfor sine gæster.
uhmm, ja! Det er så lækkert ♡
Rabarbersuppe er smagen af lykkelige barndomsminder. Min mor serverede den med iskolde flødeskumstoppe og mandelsmåkager. MUMS
Uhmm, hvor lækkert med mandelsmåkager og flødeskumstoppe til – det må jeg prøve :)
Så dejligt med retter der giver skønne minder ♡
Årh det lyder mega lækkert!
Har tænkt på at lave det til en 30 års fødselsdag i slutningen af august – men der er jo ikke danske jordbær eller rabarber mere
Ved du om man kan lave det af frosne bær eller om man kan fryse det og tø det op igen inden det skal serveres?
Hej Elisabeth,
Du kan sagtens lave den af frosne bær og jeg vil også fint tro det går glimrende at fryse suppen ned og tø den op igen.
Rigtig god fornøjelse og skøn sommer til dig
Kh AC
Kan bruge frosen jordbær i eller skal det være friske? ?
Det kan også fint være frosne jordbær
Kh AC
Har netop lavet min andet portion rabarbersuppe – er super begejstret over denne. Tak.
Jeg gemte pulpen sidst og brugte den på min A38 om morgenen med mysli. Farven er IKKE flot, men smagen er fantastisk. Og..så smider jeg ikke gode sager ud.
Tak for et hav af lækre opskrifter :-)
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre!
Det er så lækkert med pulpen til yoghurt :)
Rigtig skøn weekend
Kh AC
Skal helt sikkert prøves. Vil dog lige høre om mynte kan erstattes med noget andet, da jeg ikke er så vild med smages?
Du kan blot undlade det og smage til med evt ekstra vanilje
Kh AC
Kan den frugt, der sies fra, bruges til noget?
Ja, til marmelade, kompot eller lign
Kh AC
Det lyder så lækkert.
Nogen erfaring med at bruge frosne rabarber og jordbær?
Jeg har nemlig et dejligt forråd i fryseren. :)
Der kan sagtens bruges frosne jordbær og rabarber til denne ret
God fornøjelse
Kh AC
Det her er måske et dumt spørgsmål.. Men jeg ville lave denne som dessert til i aften når der kommer gæster.. Men Rabarber er jo uden for sæson åbenbart. Det eneste jeg har kunne finde er Rabarber sirup. Kan det mon lade sig gøre at bruge denne i stedet for friske rabarber og evt bruge lidt mindre sukker da der jo er masser af sukker i sirup?
Jeg vil anbefale at vælge en anden dessert, hvis du ikke har friske rabarber … rabarber er i sæson i det sene forår og de tidlige sommermåneder, og jeg tror ikke det vil blive godt med sirup.
Hvad med en lækker æbledessert i stedet, fx denne æbletrifli
Kh AC
Tak for svar, jeg må prøve noget andet. Nu har jeg fået købt jordbær, så skal finde på en dessert med jordbær.. Men man kan selvfølgelig sige at man kan lave den bare uden rabarber?
Først tusinde tak for alle dine fantastiske opskrifter. Jeg havde bestemt mig for at lave den “rene” rabarbersuppe som du linker til i din tekst her i weekenden, men pludselig er det som om siden solbloggen.dk er lukket ned. Kommer hvertfald ikke videre via linket længere. Du har vel ikke opskriften i gemmerne på gammeldags papir? ?
Tusind tak for din søde hilsen♡
Det ser ud til at den er midlertidigt nede siden … men du kan fint lave denne med rabarber i stedet for jordbær og så blot smage til med ekstra sukker hvis rabarberne har meget syre.
Kh AC
Perfekt – tusinde tak for svaret ?
Den smager bare så skønt?Tak for endnu en dejlig opskrift.
Dejligt at høre! ♡ Tak for din søde hilsen
Skal man hakke mynten inden den koges med jordbær og Rabarber?
Det behøver du ikke, men der sker bestemt ikke noget ved at hakke dem groft
SUPER lækker suppe. Min datter som lige er fyldt 3 år, sluprede den i sig.
Ej, hvor er det skønt at høre. Den skal vi lave i løbet af pinsen herhjemme :)
Hej Ann-Christine.
Jeg har gennem et langt stykke tid “luret” på din flotte blog og har også afprøvet nogle af dine dejlige opskrifter :) Til stor glæde for min ellers kræsne datter ;)
Har stor lyst til af afprøve denne også, men kunne du fortælle mig hvor mange portioner/personer opskriften er til?
Mange hilsner
Susanne
Hej Susanne,
Det er dejligt at høre :) Jeg vil tro at den rækker til omkring 2 voksne og 2 børn – det gjorde den hjemme hos os.
Kh Ann-Christine
Hvor lyder det bare lækkert, jeg skal også nå at have gang i rabarbersuppe inden det er for sent :-)
Jeg håber du når det :) Ellers er der noget at glæde sig til næste år
Det ser da godt nok lækkert ud! :)
//Emilie
Det kan varmt anbefales :)
Mmm… elsker rabarber! Skal helt sikkert prøve begge versioner. Har lige lavet rabarber/jordbær/hyldeblomstsaft og det er virkelig også super lækkert. Nam nam.
Uhm, det lyder også som en virkelig lækker kombi.
Smukt er det;o)
dejlige sommerfarver :)
Åh, det ser så lækkert ud at jeg næsten ikke kan vente med at komme hjem fra arbejde og plukke rabarber. Nu ved jeg så ikke om jeg skal lave den med eller uden jordbær. Det er virkelig store i-landsproblemer jeg er ude i her ;-)
Ha ha, ja -det er lidt et dilemma :)