Rabarbersuppe med jordbær


Rabarbersuppe en stjerneskøn dessert.
Den kan tilberedes både udelukkende med rabarber eller med rabarber og jordbær, som jeg gør her. Det er en skøn og enkel sommerdessert, som er nem at lave, kan tilberedes i forvejen og som smager vidunderligt dejligt og let kølende, serveret iskold på en sommeraften, efter en god middag.
Jeg servere den med en skøn vanilje is til.
Prøv også: Min opskrift på hjemmelavet koldskål >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbersuppe med jordbær
- Rabarbersuppe
- 250 g rabarber, skåret i tern
- 300 g jordbær, skåret i tern
- 0,50 vaniljestang
- 150 g sukker
- 6 dl vand
- 1 håndfuld frisk mynte, blade
- Til servering
- 100 g jordbær
- 1 håndfuld frisk mynte
- 0,40 liter vaniljeis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom rabarber og jordbær i en gryde. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab vaniljekornene ud. Rør vaniljekorn ud i sukkeret, så vaniljekornene skilles fra hinanden. Kom vanilje og sukker samt vand og mynteblade i gryden med jordbær og rabarber. Kog op og lad det simre under låg i 15 minutter. Lad det køle lidt af i gryden.
Sigt suppen, så de udkogte bær, rabarber og mynteblade sies fra. Brug bagsiden af en spiseske til at presse al saften ud med og sæt den lyserøde suppe i fryseren, til den er iskold. Suppen kan også afkøle i køleskabet og stå i op til 3 dage og så derefter sættes i fryseren, så den er iskold ved servering.
Server rabarbersuppen i dybe tallerkener med friske jordbær, mynteblade og en kugle vaniljeis.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for en super opskrift. Har lavet en variant af denne opskrift, hvor jeg erstattede jordbær med hindbær. Da hindbær kommer med mere syre end jordbær, skruede jeg op for sukkeret til 180 g. Resultatet var en virkelig lækker, dybrød suppe, der var fantastisk med vanilleis. Det kan anbefales at prøve. :)
Uhm! Hvor lyder det virkelig lækkert! Tak for din fine hilsen og gode tips – det må prøves :)
Kh Ann-Christine
Kold rabarbersuppe med is er sååå lækkert. Plejer dog at lave den uden jordbær, men til gengæld koger jeg et lille stykke ingefær sammen med rabarberen.
Må prøve denne lækre opskrift en dag 🍓🌸
Ingefær og rabarber er så dejligt et makkerpar ♡
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hold nu op hvor er jeg ærgerlig over ikke selv at have jordbær og rabarber i haven, (må jeg vist få gjort noget ved) for er KÆMPE fan af denne lækre dessert.. ❤️🥰 Både pga den vildt lækre smag af sommer, men også fordi den både er let at lave OG kan forberedes i meget god tid (hvilket jeg er STOR-fan af). Serverede den for gæster til Sct Hans, som alle var vilde med den (lavede 8 portioner og det passede perfekt) og er nu igang med en KÆMPE portion (til 16) men deler den i 2 til fryseren, så der er lækker og nem dessert når vi skal have gæster her til sommer 🤩☀️🙏🏻 Dine opskrifter slår bare ALDRIG fejl.. tak!!! ❤️
Det er også dejligt at have både rabarber og jordbær, særligt rabarber er meget taknemmeligt og meget nemt at dyrke selv. Det kan varmt anbefales.
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for at den blev et hit.
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine