Rabarbersorbet
Lækker rabarbersorbet til dessert og festlige isvafler.
Farven på den lækre sorbet med rabarber vil variere, alt efter hvor meget lyserød farve der er i de fine rabarberstængler. Mine favoritter er jordbær- og vinrabarber, både for smagen og for den pink farve. Jeg har selv begge sorter i min have og bruger dem til alt fra saft til desserter og kompot. Men alle rabarbersorter kan bruges.
Den lækre sorbet er skøn at servere som tilbehør til en tung chokoladekage eller at nyde som den er.
Se mange flere opskrifter med rabarber her >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbersorbet
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 700 g rabarber, skåret i tern
- 5 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab vaniljekornene ud med en kniv og vend dem i sukkeret.
Kom sukker, vanilje, den tomme vaniljestang, rabarber og vand i en gryde og kog op. Læg låg på gryden og lad det simrekoge i 20 minutter.
Tag gryden af varmen, og sigt saften ned i en skål. Brug bagsiden af en spiseske til at presse al saften ud af rabarbermassen.
Stil saften på køl i 1 time eller til næste dag.
Kom rabarbersaften i en ismaskine og kør, til det er en luftig og lækker sorbet. Kom i en beholder og stil den i fryseren i min. 2 timer inden servering.
Hvis den kun skal bruges som tilbehør til kage, kan opskriften til 4 så række dobbelt?
Kan ikke helt vurdere, hvor meget der bliver, når først den er frossen :D
Den kan måske række til 6 personer, så jeg vil nok lave opskriften til x 1,5 minimum
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super lækker opskrift. Og nye rabarber er bare fantastiske.
Jeg kørte min sorbet i ismaskine, og da den var begyndt at hænge sammen/på vej til at være færdig adderede jeg en æggehvide, og kørte så isen helt færdig. Det er den bedste sorbet jeg nogensinde har lavet. Blød og lækker. Så jeg kan helt klart anbefale at addere et 1bæger pasteuriseret æggehvide til en portion til 4 personer. Jeg kørte det af 2 gange, så der var god plads i min maskine til at massen kunne bliver dejlig luftig.
Skønt at høre! Tak for din søde hilsen og fine tip
Kh Ann-Christine
Nogle tips til hvad man kan servere sammen med denne skønne sorbet? :)
Hej, vi lavede din lækre rabarbersorbet i går og den var super lækker og luftig efter at have været i ismaskiner. Men efter frysning så var den lidt rimet i det som slushice…. Har du en ide om, hvad det kan skyldes?
Dejligt at høre den blev skøn, mht at den bliver lidt rimet så tænker jeg om fryseren have stået lidt åbne / eller ikke sluttet helt tæt, så den er tøet en smule?
Kh Ann-Christine
Det har den umiddelbart ikke, Men den var virkelig lækker lige at have været på ismaskinen… Så næste gang må jeg bare spise den med det samme☺️
Kan rabarber sorbet kørt på ismaskine opbevares i fryseren i flere dage før brug?
Er den til at bruge straks den tages ud eller skal den stå lidt
Ja, den kan holde sig en måned i fryseren (det står i opskriften sammen med mængde, tid mv)
Jeg tager gerne is ud af fryseren 10-15 minutter inden servering, så den er til at lave kugler af.
Kh Ann-Christine
Hej!
Kan man godt lade rabarber massen blive sammen med saften?
Det vil give en helt helt anden konsistens, men prøv det og se hvad du synes om det :)
Kh AC
Hej hej
Lækker rabarberisopskrift. MEN jeg kvier mig ved at smide den frasiede rabarbermasse væk. Har du en god idé til, hvad man kunne bruge den til? :-)
Kh Helle
Hej Helle
Dejligt at høre!
jeg plejer at blende det og bruge det som en kompot til fx yoghurt, is eller på grød
Kh AC
Kære Anne-Christine!
Måske har jeg sagt det før, men jeg siger det igen. Denne opskrift er genial. Som tilbehør til en (tung) chokoladekage er den uovertruffen.
Tak også for din side og al den inspiration du giver os!
Hans
Kære Hans,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din skønne positive hilsen, det er jeg glad for
Kh AC
Har du prøvet at lave den med rabarber der har været frosne? Vi har nemlig flere kg i fryseren hvert år – ville være lækkert med rabarber sorbet gele året.
Det kan du fint gøre :)
Kh AC
Hvor lang tid kan det være i fryseren bagefter? Har ikke forsøgt mig med sorbet før, så er lidt i tvivl om det bliver bedst lige efter man har lavet det?
Det kan sagtens holde sig i fryseren i 1-2 måneder, men tag det gerne ud af fryseren 20 minutter inden servering.
Kh AC
Har lige fået en leverance fra min faste rabarberleverandør ?
Plejer at kvittere med en portion sorbet – hvilket gør at det er mig der får den hver år ?
Har prøvet al lave denne opskrift med nektarin i stedet for rabarber.. Det kan bestemt også anbefales ?
Sikke en fin byttehandel ♡ – og virkelig et skønt tip med nektarinsorbet. Det må prøves!
Hvor lang tid skal den egentligt køre på ismaskinen – altså hvor frossen/tyk skal massen blive? Er altid i tvivl.
ja – det gav jo ligesom sig selv:-) Super lækker og farven blev mere lyserød efter den frøs!
Godt at høre, håber det blev en virkelig lækker is ♡
Lækkert!
Kan det laves uden ismaskine?
Jeg har nogle flasker rababersaft og kunne godt tænke mig, at bruge lidt af det i en flødeis. Tror du jeg kan det og har du evt en opskrift jeg kan bruge?
Jeg elsker din blog, som jeg bruger flittigt❤️
Winnie
Det kan du sagtens – det bliver dog lidt ala granita og ikke en cremet sorbet. Men stadig lækkert.
Som flødeis med rabarber vil jeg anbefale denne opskrift på jordbæris og blot bruge rabarbersaft i stedet.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for ♡
Kh AC
Ser dejligt ud. Må jeg spørge hvilken ismaskine du har – og om du vil anbefale den?
Det er en Delonghi ICK5000, jeg har haft den i omkring 3 år nu og er stadig meget glad for den, så den kan varmt anbefales.
Muligvis er lige præcis den model udgået, og jeg er ikke helt opdateret på hvad der erstatter den – men det er ihvertfald en god og solid maskine
Kh AC
Uhm det ser lækkert ud og er en god måde at benytte rabarber på og sikkert frisk i smagen ovenpå grillmad og lignende.
Ønsker jer en dejlig Sankt Hans aften:-)
Tusind tak ♡ Håber også du havde en dejlig sankthans :)