Rabarbersorbet


Lækker rabarbersorbet til dessert og festlige isvafler.
Farven på den lækre sorbet med rabarber vil variere, alt efter hvor meget lyserød farve der er i de fine rabarberstængler. Mine favoritter er jordbær- og vinrabarber, både for smagen og for den pink farve. Jeg har selv begge sorter i min have og bruger dem til alt fra saft til desserter og kompot. Men alle rabarbersorter kan bruges.
Den lækre sorbet er skøn at servere som tilbehør til en tung chokoladekage eller at nyde som den er.
Se mange flere opskrifter med rabarber her >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbersorbet
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
- 700 g rabarber, skåret i tern
- 5 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab vaniljekornene ud med en kniv og vend dem i sukkeret.
Kom sukker, vanilje, den tomme vaniljestang, rabarber og vand i en gryde og kog op. Læg låg på gryden og lad det simrekoge i 20 minutter.
Tag gryden af varmen, og sigt saften ned i en skål. Brug bagsiden af en spiseske til at presse al saften ud af rabarbermassen.
Stil saften på køl i 1 time eller til næste dag.
Kom rabarbersaften i en ismaskine og kør, til det er en luftig og lækker sorbet. Kom i en beholder og stil den i fryseren i min. 2 timer inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis den kun skal bruges som tilbehør til kage, kan opskriften til 4 så række dobbelt?
Kan ikke helt vurdere, hvor meget der bliver, når først den er frossen :D
Den kan måske række til 6 personer, så jeg vil nok lave opskriften til x 1,5 minimum
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Super lækker opskrift. Og nye rabarber er bare fantastiske.
Jeg kørte min sorbet i ismaskine, og da den var begyndt at hænge sammen/på vej til at være færdig adderede jeg en æggehvide, og kørte så isen helt færdig. Det er den bedste sorbet jeg nogensinde har lavet. Blød og lækker. Så jeg kan helt klart anbefale at addere et 1bæger pasteuriseret æggehvide til en portion til 4 personer. Jeg kørte det af 2 gange, så der var god plads i min maskine til at massen kunne bliver dejlig luftig.
Skønt at høre! Tak for din søde hilsen og fine tip
Kh Ann-Christine
Nogle tips til hvad man kan servere sammen med denne skønne sorbet? :)