Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersnitter/ Kager Kager og søde sager

Rabarbersnitter

Rabarbersnitter er en herlig spise og super skøn måde at bruge rabarber på.

Udover rabarber, så kommer jeg også nogle friske jordbær i marmeladen. Det giver en dejlig smag, for jordbær og rabarber fremhæver hinandens smag på fineste vis. Du kan bruge andre varianter af marmelade, fx min hjemmelavede rabarbermarmelade med chili, det smager også dejligt til de søde kager.

De lækre sommersnitter er virkelige dejlige at servere ♡

Prøv også: opskrift på rabarbertærte >>

Rabarbersnitter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT45M10
Ingredienser
  • Rabarber og jordbær marmelade
  • 200 g rabarber, skåret i tern
  • 100 g jordbær, skåret i kvarte
  • 0,50 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • Kagedej
  • 250 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 125 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 180 g smør, koldt
  • 1 æg
  • Derudover
  • 1 æg, til pensling
  • 30 g mandler, smuttede og i flager
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rabarbermarmelade med jordbær
Kom sukker, vaniljekorn, vaniljestang, jordbær og rabarber i en gryde. Kog det op og lad det simre ved lav varme i 20 minutter. Sæt marmeladen i køleskab, så den kan køle helt af inden den skal smøres på kagebunden.

Kagedejen
Rør hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og vanilje godt sammen og smuldr smør i blandingen til det er helt ensartet.

Saml hurtigt dejen med æg, start med blot at bruge halvdelen af ægget og tilføj mere til dejen kan samles uden at smuldre for meget. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er cirka 3 mm tyk. Skær i passende dejstrimler og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl den ene halvdel af dejen med æg og drys med mandelflager.

Bag i en forvarmet ovn i cirka 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med dem, og vent eventuelt bagepladen undervejs. Lad kagestrimlerne køle lidt af.

Smør afkølet rabarbermarmelade på halvdelen af dejstrimlerne og læg den anden halvdel med mandelflager oven på. Skær rabarbersnitter ud i den størrelse du ønsker.