Rabarbersirup


Jeg er ellevild med vores rabarber i haven, de fine røde stilke giver os virkelig mange lækkerier i køkkenet. Jeg lavede forleden dag en pink rabarbersaft med vanilje og stjerneanis, en smule af saften kogte jeg videre ind til en lækker rabarbersirup. Siruppen har vi de sidste par dage nydt på ymer og skyr.
Det kan varmt anbefales! En koncentreret smag af rabarber og sødme, prikket med sorte vaniljekorn. Det kan man da kun blive glad af.
Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbersirup
- 3 dl vand
- 200 g rabarber
- 100 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom rabarber og vand i en gryde og kog op med låg. Lad det simre i ca 20 minutter, hvorefter saften sigtes.
Kom rabarbersaften tilbage i en ren gryde sammen med sukker og vanilje.
Lad rabarbersiruppen koge i 20 minutter uden låg, det skal ikke blive tykt i gryden, da det tykner når det køler af. Tag eventuelt en skefuld op og sæt i køleskabet i et par minutter, så kan du vurdere konsistensen.
Hæld derefter på en rengjort skoldet flaske.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Tak for mange gode opskrifter og flotte fotos. Har lige lavet rabarbersirup, og på trods af den halve mængde vand, og meget indkogning , blev det på ingen måde til sirup, men til en dejlig saft. Skal der ikke nedjusteres i vandmængden i din opskrift ?
Hej Dorthe
Opskriften passer som jeg laver den, fordampningen kommer også an på overflademålet af gryden/panden.
Jeg koger ind til en sirup der er i konsistens som ahornsirup, – efter det er kølet af.
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan man fortynde størknet sirup? Tror den fik for lang tid på blusset :-/
Du kan prøve at komme passende mængde kogende vand i og derefter lune siruppen langsomt op igen. Er det helt størknet i glasset, så sæt glasset i et vandbad først.
Kh Ann-Christine
Gid duften også kunne komme på flasker 🥰
Uhm ja ♡