Rabarbermuffins
Saftige lækre rabarbermuffins med rabarber fra haven.
Jeg har plukket et par af de syrlige stængler og skåret dem i små stykker, som er rørt ind i den skønneste kagedej til muffins. Det giver en saftig og lækker muffins som er helt uimodståelig og lækker.
Man kan også komme lidt hvide stykker chokolade i og skære tilsvarende lidt ned på sukkeret – da den hvide chokolade er ret sød.
Prøv også: Flere af mine skønne rabarber opskrifter >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbermuffins
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 150 g marcipan, revet
- 160 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 180 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 125 g rabarber, skåret i tern
- Pynt
- 150 g smør, blødt
- 175 g flormelis
- 150 g naturel flødeost
- 1 knivspids farvepasta
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, marcipan, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.
Rør hvedemel, bagepulver og salt sammen og vend rabarberstykkerne i blandingen. Rør det i dejen.
Fyld dejen i muffinforme. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Frostning og pynt
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Kom farvepasta i og rør derefter flødeosten i. Fyld frostingen i en sprøjtepose med fx en stor stjernetylle på og pynt kagerne
Jeg prøvede disse forleden og de er super lækre! Jeg skal bage en masse til en fødselsdag om 2 dage, kan de mon bages allerede idag? Og i så fald så bare opbevares lufttæt og ved stuetemperatur? 😍
Hej Alberte
Det kan de godt, jeg oplever at de holder sig dejligt saftige i nogle dage.
Rigtig god fornøjelse med kagerne
Kh Ann-Christine
Kan man bytte flødeost ud med mascarpone?
Ja, det kan du fint gøre :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan man evt. erstatte noget af marzipan med æblemos? Kh. Karen
Jeg har ikke prøvet af om du 1:1 kan erstatte marcipanen med æblemos, men prøv det endelig af :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg elsker dine rabarbermuffins 😋
Men mine børnebørn tåler ikke marcipan😩
Hvad kan jeg erstatte det med🤔
Hej Annette
Mange tak for din søde hilsen. Jeg ville selv ty til min sandkage opskrift og komme stykker af rabarber i den, det smager også så dejligt!
Rigtig god fornøjelse med bagningen :)
Kh Ann-Christine
Kan man skifte marcipanen ud med noget andet? Kan ikke tåle det, men har sådan lyst til at se hvordan de smager.
Så vil jeg anbefale en anden opskrift – denne muffins – og tilføje rabarber i den i stedet :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave dem med optøede rabarber?
Ja, sagtens
Kh Ann-Christine
Hejsa superlækre muffins
De skal dog først spises imorgen. Hvordan opbevares de bedst?
Tænker den lækre sprøde top bliver blød, hvis jeg putter dem i en pose. Planen er at komme frosting på imorgen☺️
Hej Lene
Mange tak for din søde hilsen
Den sprøde top vil blive blød efter lidt tid uanset opbevaring, da fugten fra kagekrummen vil gøre den blød.
jeg opbevarer dem lufttæt ved stuetemperatur – fx i en beholder med låg.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg skal lave dine skønne rabarbermuffins til mine fødselsdagsgæster og vil prøve med frysetørret hindbærstøv i frostingen, som du foreslår i kommentarerne, men hvor meget putter du cirka i? Sidst lavede jeg dem med lidt rød frugtfarve i, men denne gang må det gerne være lidt ekstra lækkert ;-)
Tusind tak for en fed blog fyldt med lækkerier i alle afskygninger!
Vh, Camilla
Hej Camilla
Tusind tusind tak for din søde hilsen :)
Jeg har taget det lidt på slump med hindbærstøv og har ikke kunnet finde det der hvor jeg plejer at købe det i noget tid. Men måske omkring 1 – 1 1/2 tsk, smag endelig til
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for fantastisk blog og inspiration!
Jeg står med en masse rabarberpulp (efter at have lavet rabarberlemonade) smagt til med sukker, citron, citronskal og vanilje.
Ville jeg kunne bruge pulpen som erstatning for stykker af rabarber i din opskrift?
Kunne evt tilsætte lidt ekstra mel så det ikke bliver for vådt og lidt mindre sukker da pulpen er ret sød i forvejen?
Er spændt på hvad du siger, for vil virkelig gerne bruge pulpen i stedet for bare at smide den ud…
Hilsen Marie
Hej Marie
Det er da helt sikkert forsøget værd. Du kan evt prøve at skære ned på sukker med 30 % og op for mel med omkring 20-25 %
– det er kun et bud, så prøv dig endelig lidt frem :)
Jeg hepper på det bliver godt
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Jeg har desværre ikke kunne skaffe rabarber. Kan de mon erstattes med frosne blåbær / hindbær?
Kh Nanna
Ja, det kan du godt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine , hvor længe kan frostingen holde sig, hvis man lader den blive i sprøjteposen og først sprøjter den på, når man skal spise kagen? Bh. Christine
Ja, den kan sagtens holde sig en dags tid i sprøjteposen.
Kh Ann-Christine
Hej. DIn rabarbermuffin opskrift er super lækker. Jeg har lige bagt dem med pistaciemarcipan, det smager også virkelig godt sammen med den lidt syrlige smag fra rabarber? Jeg har frosset dem og hvis de bliver optøet i microovn bliver de dejlig “ svampede” og virker nybagte?
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
God weekend
Kh Ann-Christine
Hej med dig,
min datter har lige været i DK, hvor hun fik dine helt fantastiske rabarber cupcakes. Nu vil jeg overraske hende imorgen til hendes fødselsdag, men jeg kan desværre ikke få rabarber her hvor vi bor i Spanien, lyder utroligt, men nu har jeg været i 4 supermarkder.
Kan man putte andet i som rarbarber.
Fik forøvrigt din bog til jul og hold da op, det er den bedste kogebog jeg nogensiden har haft ?
Hej Dorte
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre du er glad for min kogebog!
Du kan fint lave de lækre rabarbermuffins med fx hindbær, ribs eller andre lidt friske syrlige bær. Æbler vil også være skønt!
Rigtig god fornøjelse og tillykke med din datters fødselsdag
Kh AC
Hej Ann-Christine
Dine opskrifter er altid så skønne og jeg må vist prøve denne også. Jeg tænker at lave dem til vores datters dåb på søndag sammen med en anden (større) kage.
Jeg er dog nødt til at bage dem dagen forinden, men hvordan holder de sig mon bedst? Bør de fryses eller kan de holde sig fine på køl til dagen efter uden at blive kedelige?
Med venlig hilsen Michelle
Hej Michelle
De kan sagtens bages dagen før og holder sig bedst opbevaret ved 18-19 grader hvis muligt.
God fornøjelse og tillykke med din datters dåb på søndag
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Hvis man tilsætter hvid chokolade som du skriver, hvor meget sukker og hvid chokolade vil du så anbefale at man bruger? Glæder mig til at afprøve din opskrift ?
Vi har bagt et par gange med 50 g mandelmel og 50 g hvid chokolade i stedet for marcipan, da vi sjældent har marcipan på lager, hvis det ikke er jul. Det er også et hit til rabarberne!
Uhm, det lyder virkelig lækkert med hvid chokolade og mandelmel.
Mange tak for din søde hilsen og fine twist på opskriften
Kh AC
Kan marcipanen evt. erstattes med noget andet?
Så vil jeg hellere anbefale at bage sandkage, komme rabarber i og fylde dejen i muffinsforme
Kh AC
Hej
Har lige læst din opskrift på rababermuffins. Kan man ikke bruge andet end ostecreme til frosting?
Regnvejrs hilsen Karin
Du kan også sagtens bruge alm glasur eller lign, alt efter hvad du foretrækker :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tusind tak for en herlig mad-inspirations-side!
Kan jeg erstatte marcipanen med andet? Den nære familie bryder sig desværre ikke om det.
Kærlig hilsen Sanne
Så ville jeg lave dem som en sandkage i muffinsform med rabarberstykker
Kh AC
Så blev det min tur til at kaste mig ud i rabarber-verdenen ☺️
Min mand kom for første gang hjem med et bundt rabarber på 1000 g i går. Jeg ville prøve kræfter med en crumble på grillen pakket i staniol, men det blev desværre ikke nogen succes. Crumblen blev brændt og rabarberne var for sure ?
Så i nat læste jeg en masse dessert-opskrifter igennem på nettet, og har nu kastet mig ud i rabarber-sorbet og dine rabarber-muffins.
Ingen i familen ved, hvad jeg laver i køkkenet, så jeg håber det bliver en positiv overraskelse og en succes!
Af 500 g kogte rabarber til sorbetis fik jeg ca 300 g rabarberkompot, og brugte al komposten i opskriften på muffins. Jeg brugte fuldkornshvedemel og halverede sukkeret, da rabarberne var godt med rigeligt rørsukker og vaniljestang.
Der blev 12 stk. i alt og halvdelen med hvid Toplerone, da jeg ikke havde andet hvid chokolade. Jeg er så spændt, som et lille barn juleaften, når de kommer ud af ovnen ???
Uhmm, hvor lyder det som herlige køkkenprojekter med rabarber ♡
Jeg håber det blev lækkert og familien blev glædeligt overrasket.
Skøn dag til dig
Kh AC
Hej
Tak for gode opskrifter :) ved du hvordan de er efter de har været frosset? Ville gerne lave en stor portion og kunne tø op før et arrangement
Mvh Maria
De kan sagtens fryses og er saftige og lækre efter optøning :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Rabarberne vælter op i haven, så disse må prøves! Kan de bages aftenen inden de skal spises?
Tak for en absolut favorit madblog :-)
Hej Celina
Ja, det kan de sagtens, de holder sig lækre og saftige.
Skøn dag til og tusind tak for din søde hilsen – det er så dejligt du synes det ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine. Tak for en hjemmeside med en masse dejlige opskrifter. Disse lækre rababermuffins kan de tåle at komme i fryseren?
Det kan de sagtens :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hvis jeg nu vil vage denne opskrift som en bradepande kage, hvor længe tror du så den skal bages?
Vh.
Mette
Jeg vil tro omkring 35-45 minutter, men hold gerne godt øje med den og test med fx et trægrill spyd om den er færdigbagt
Kh AC
Kan man erstatte marcipanen med noget andet/undlade den og stadig få et godt resultat? Jeg arbejder med SU-venligt budget :-D
Hej Signe
Marcipanen gør dem ekstra skønne og saftige. Det kan du evt erstatte med mandelmel (som dog heller ikke er budgetvenlig) – men ellers kan du evt komme lidt revet squash i sammen med lidt ekstra mel 50/50 af hver
Kh AC
De er så skønne, men foretrækker at andel af rabarber fordobles, da de ellers mest smager af marcipan
Mums…
Jeg elsker at bruge din hjemmeside til inspiration. Jeg forsøger nogen at finde inspiration andre steder, men vender altid tilbage til Valdemarsro.
De her muffins er GODKENDTE af alle fem testpersoner herhjemme – 3 børn og 2 voksne. tak
Ej, hvor fantastisk! Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Hej! Super lækker opskrift – lavede dem til min søns fødselsdag, og de var et kæmpe hit.
Tror du, at det kan laves som kage – altså bradepandekage? I så fald, hvor mange portioner skal der mon laves, og hvor længe skal den bages. Skal have kage med til Skt. Hans festen i aften og tænkte, at det ville være et hit :-)
Hvor dejligt at høre!
Det tror jeg sagtens du kan, gang måske opskriften op med 3 eller 4 – lidt afhængigt af størrelsen på bradepanden og så bag kagen i omkring 25-35 minutter. Men hold endelig øje med den, måske skal den have lidt længere eller kortere tid.
Rigtig god Skt Hans
Kh AC
Dejlig kage, – og de kan sagtens fryses! Jeg tog dem ud af fryseren 6 timer inden jeg kom frosting på, gæsterne var vilde med kagen:-)
Da jeg lavede dejen kom jeg frosne rabarber i, det fungerede helt fint….
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for at dele tippet med at fryse kagen
De ser rigtig gode ud. Tænker at jeg vil lave dem til min søna fødselsdag på søndag, også selv om det er uden for rabarber sæsonen :-) Mon man kan bruge frossen rabarber ?
Dejlig plan og ja, det kan du sagtens :)
God fornøjelse med dem og tillykke med ham
Kh AC
Er det afprøvet om de er gode efter frysning? Jeg har aldrig prøvet at fryse en cupcake før, men tænker måske at man kunne med disse, uden at de vil blive tørre, pga. indholdet af rabarber og marcipan.
Jeg har ikke testet det, så det må blive et forsøg værd ;)
Kan man bruge frosne rabarber?
Sagtens
Umm de skal bages til min søns fødselsdag:-) Hvad putter du i frostingen for at få den farve??
Frysetørret hindbær knust til fint pulver, det smager fantastisk godt
Mmmmm hvor ser de bare fantastisk lækre ud, jeg er også i fuld sving med rabarberne i disse dage, men disse kunne være et oplagt bud på næste eksperiment :-)
Og sikke en fin blog i øvrigt, jeg har først lige fundet den :-)
Mange tak, jeg elsker denne rabarbersæson, de kan virkelig bruges til mange lækre retter
Godmorgen – det er en super fin blog du har…vi afprøver konstant dine opskrifter og med en familie på 5 finder vi stor inspiration i dine madplaner.
De her muffins kan de fryses?
Kh Monica
Hej Monica,
Det er dejligt at høre. Tusind tak :)
Jeg har ikke testet om de kan fryses, men mon ikke de kan. Jeg tror det.
Kh AC
Uhhh hvor ser de lækre ud, er da helt ærgerlig over at jeg ikke har flere rabarber. Fik for 2 uger siden en kæmpe pose vinrabarber af en veninde, da vi ikke har nogle selv, på trods af en kæmpe have. De er blevet til rabarber marmelade, jordbær/rabarber marmelade, rabarber kompot og så den fineste lyserøde rabarber saft, det var sååååååå nemt og blev såååå flot, tror Julie ville elske farven. Kan lige prøve at sende dig et billed, hvis det er ok ?
Kh Sarah
Tak for det fine billede, Sarah. Lækkert med sådanne flasker lækker smuk saft! Det er virkelig den fineste lyserøde farve – og du har helt ret ;) jeg viste det til Julie og hun var helt med på at vi skulle lave rabarbersaft i næste uge
Kh Ann-Christine
Jeg har seks vin- og jordbær-rabarberplanter i alt. De vokser jo år for år; man holder inde med at trække til Sankt Hans. Først omkring september kan man trække igen. De er de bedste sorter, og man får helt ondt af de grønne stakler i supermarkederne – eller rettere af dem, som ikke kan købe andre.
Er dine planter blevet store med årene?
Jeg synes også det er luksus med rabarber i haven! -og stikkelsbær, ribs og solbær :)
Mmm, hvor ser de lækre og fine ud :-) Og super god ide at bruge frysetørrede bær til at give frostingen farve og smag, så man slipper for E-numre :-) Hvor køber du hindbærstøv?
Hej Marianne,
Jeg blev også så glad da jeg tilfældigvis kom til at forsøge mig frem med det en dag – og det blev bare så lækkert :)
Jeg har købt dette hos Mill&Mortar, men har også set det hos specialkøbmanden, i Magasin og hos enkelte andre specialbutikker.
Kh Ann-Christine
Kunne man evt blende frysetørrede hindbær og lave pulver på den måde?
Jeg tror godt man kan, men også at det kræver en større mængde tørrede frysetørrede hindbær for at blenderen kan klare det. Hvis man fx har en dehydrater og selv laver frysetørrede bær, så vil det være rigtig sjovt at eksperimentere med.
Kh AC
Mums de ser lækre ud :)
:)
Det ser nu meget lækre ud og kunne godt tænke mig at prøve de dersens jordbær rabarber engang når man får plads i en have :)
Hvis du har altan, så tror jeg muligvis de kan trives i en stor potte – men jeg har dog ikke testet det.
Hvordan laver man frostigen? Har aldrig prøvet at lave det før :)
Det er meget forskelligt hvordan jeg laver det, for det kan varieres på mange dejlige måder.
Her har jeg rørt philidelphia neutral (den fuldfede version, endelig ikke light!) op med flormelis og frysetørret hindbærstøv. Du kan evt røre lidt citronsaft i også, det tager lidt flødeost smagen.
Mmm de ser virkelig lækre ud! De må prøves!
Jeg har en lille bøn til dig.. Jeg læser for det meste altid blogs på min telefon, og det ville være SÅ rart hvis man ikke altid skulle trykke “læs mere” for at læse hele dit indlæg.
Kunne du måske ændre det?:)
De er også gode :) God fornøjelse med dem, hvis du kaster dig ud i cupcakesbagning
Det kan jeg desværre ikke, håber det går alligevel :)
Mums hvor ser de bare gode ud! :)
//Emilie
Det var de også :)
Sikkert dumt spørgsmål, men synes ikke at jeg kan læse mig frem til hvornår du kommer rabarberne i dejen..? Er det til allersidst?
Mine små papirsnoter var blevet lidt rodet sammen der under fødselsdagsplanlægningen ;) Godt du lige lagde mærke til det, det er rettet nu.
Lækkert! Hvor mange kommer der ud af sådan en portion?
Kan de fryses?
Ja, det kan du også se øverst i opskriften sammen med info om mængde, tid mv. :)
Hov, jeg har lige opdateret opskriften ;) tak!