Rabarberlemonade
Hjemmelavet rabarberlemonade er læskende og skønt!
Lemonade er traditionelt lavet på citroner – herfra navnet fra det engelske lemon – og den klassiske lemonade gør sig strålende i selskab med rabarber.
Den færdige rabarberlemonade nydes afkølet med masser isterninger, blandet op med vand, danskvand eller mouserende vin efter smag. Jeg synes det passer godt med 1:1 vand og lemonade.
Prøv også: min skønne opskrift på Sangria >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1.5 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarberlemonade
- 1 kg rabarber, renset og skåret i tern
- 2 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 tsk vaniljesukker
- 500 g sukker
- 1 liter vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom rabarber, fintrevet citronskal, mynteblade, sukker, vaniljesukker og vand i en gryde.
Kog op og lad det simrekoge ved middelvarme i 10 minutter.
Tag gryden af varmen, hæld citronsaft i og lad saften køle helt af i gryden
Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en rengjort skoldet ren flaske.
Helt fantastisk opskrift
Tilstår var noget skeptisk men tænkte det skal prøves.
Mynten gør noget godt ved den skarpe rabarber smag.
I morgen skal der bages tærte med rabarber massen.
Næste gang vil jeg dog ikke have mynteblade i. Der vil jeg bruge hele stængler så de er lette er fjerne.
For mynte bladene bliver seje når de koges.
Hvor er det dejligt at høre at det overraskede positivt :)
Tak for din søde hilsen og rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Nu er jeg diabetiker med en seriøst kærlighedsaffære med rabarberlemonade 😊 Har du erfaring med sødestoffer? Måske bare erstatte noget af sukkeret, så den ikke er helt så uartig for mig 😁
Ægte Stevia er et helt naturligt alternativ som ikke påvirker blodsukkeret det mindste :)
Dog skal du finde det rette mærke, og alle har forskellig sødme, alt fra 300 gange så meget som ren sukker, nogle 600 gange osv, så der må du bare læse vejledningen, da der altid står hvor meget det søder, så du ved hvor meget eller lidt du skal bruge :)
Hej Lene
Jeg bruger ikke selv sødestoffer, så jeg ved ikke hvilke der smager godt og egner sig godt til hvad, samt hvilke mål man skal bruge osv – men jeg ved der er stor forskel på sødemidler, både i smag og sundhed.
Jeg vil næsten anbefale at du begiver dig ud på den rejse som det er at eksperimentere med de forskellige varianter, undersøger hvad de indeholder, hvordan de smager og hvad forskellen er på dem hver især. Du kan finde masser af god inspiration og hjælp i gode artikler online, i bøger og måske hos diabetesforeningen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvilken alkohol kan man blande den med ?
Rom, vodka, gin vil være godt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvad er grunden til at du ikke koger citronsaften med?
Det ser jeg ingen grund til at gøre, men gør endelig som du finder bedst :)
Kh Ann-Christine
Blandet med isterninger, Pernod og dansk vand ..uhm❤️ Min nye sommerdrik
Det lyder virkelig også skønt!
Kh AC