Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarberkompot/ Brunch Forår, Smørbart og Syltetøj, Sommer, Tapas, Tilbehør Aftensmad

Rabarberkompot

I min opskrift på rabarberkompot møder smagen af sødt og syrligt den skønne aromatiske vanilje, som virkelig er så fin sammen med rabarber.

Rabarberkompot er vidunderlig smuk med den flotte røde farve og de sorte vaniljekorn – og så smager rabarberkompot perfekt til morgenmadsbordet, grydestegt kylling og til mange andre dejligt.

Det er supernemt at lave og i mit køkken uundværligt i rabarbersæsonen.

Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>

Rabarberkompot
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT10M8
Ingredienser
  • 200 g rabarber, skåret i stykker af ca 1 cm
  • 1 tsk vaniljepulver, eller vaniljesukker
  • 60 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen. Lad det stå og trække saft i en halv time uden varme.

Tænd for varmen og varm op til kogepunktet under omrøring.

Lad det simre i 5-10 minutter. Hold øje med det og tag af varmen, så snart rabarberen er blød. Det skal endelig ikke være overkogt.

Kom på rengjorte skoldede glas.