Rabarberkompot
I min opskrift på rabarberkompot møder smagen af sødt og syrligt den skønne aromatiske vanilje, som virkelig er så fin sammen med rabarber.
Rabarberkompot er vidunderlig smuk med den flotte røde farve og de sorte vaniljekorn – og så smager rabarberkompot perfekt til morgenmadsbordet, grydestegt kylling og til mange andre dejligt.
Det er supernemt at lave og i mit køkken uundværligt i rabarbersæsonen.
Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarberkompot
- 200 g rabarber, skåret i stykker af ca 1 cm
- 1 tsk vaniljepulver, eller vaniljesukker
- 60 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en gryde og rør det godt sammen. Lad det stå og trække saft i en halv time uden varme.
Tænd for varmen og varm op til kogepunktet under omrøring.
Lad det simre i 5-10 minutter. Hold øje med det og tag af varmen, så snart rabarberen er blød. Det skal endelig ikke være overkogt.
Kom på rengjorte skoldede glas.
Hej Ann-Christine.
Først tusinde tak for alle de skønne opskrifter.
Jeg har en rabarberkompot som jeg lavede i august, nedfrosset.
Kan jeg bare tø den op og bruge den?
Eller skal den genopvarmet?
Hey Charlotte.
Hej Charlotte
Mange tak for din søde hilsen. Du kan prøve at røre den igennem og smage på den, vurder om den lige skal varmes igennem for at samle sig efter frost og optøning.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Har lige lavet dobbeltportion så der var noget til fryseren også, men det når vist ikke så langt, for hold op hvor smager det fantastisk. Heldigvis er der flere rabarber i haven :)
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Skøn fornøjelse med alle rabarberlækkerierne :)
Kh Ann-Christine
Tusind tak for nogle super gode opskrifter 🙏 og at de er godt formuleret, så selv sådan en som jeg kan være med😂
Hej Camilla,
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Den lyder spændende, den opskrift <3 Bare ét spørgsmål – kan jeg bruge 1/1 vaniliestang istedet for vaniliesukker ? Og i så fald – skal der ekstra sukker i – udover det, jeg trækker kornene med ?
Ja, det kan du sagtens. Sukkermængden er mest afhængig af hvor syrlige rabarberne er, så du behøver ikke justere pga vaniljestang i stedet for sukker. Men smag gerne til om du synes den skal have lidt ekstra sødme.
Kh Ann-Christine
Bruger altid denne opskrift, kompotten bruges eks på havregrøden, eller som tilbehør til kødretter 😋
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Først og fremmest tusind tak for ALLE de gode opskrifter!
Jeg har fået en pose frosne rabarber med hjem. Bør de tø først inden jeg går i gang med opskriften, eller kan jeg bare tage dem ud og gå i gang med det samme?
Hej Trine,
Tusind tak for din søde hilsen.
Du kan fint bruge frosne rabarber. Rør det sammen i gryden og lad det stå til rabarberne er tøet op, derefter vil jeg sætte varmen på.
God fornøjelse og rigtig skøn sommer
Kh Ann-Christine
Elsker dine opskrifter, har både en kogebog fra dig, men bruger også utrolig meget din blog. Hvis jeg søger på en opskrift på Google, og ser at du har den, så er det altid den jeg går med.
Nårh til spørgsmålet.
Jeg har lavet din rabarber sirup ret mange gange her i løbet af foråret og sommeren, og vil så lave kompot ud af resterne.
Når rabarberne er sigtet fra, er de så “kompot” eller vil du starte fra toppen af denne opskrift med resterne? 🙂
Hvor er det dejligt at du har glæde af mine opskrifter! Tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Jeg bruger den frasigtede rabarber som en kompot – den holder sig i nogle dage i køleskab
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for altid god inspiration på din blog. Har købt 2 af dine bøger og bruger dem ofte ;-).
Kan man lave rabarberkompot (som skal bruges til gammeldags rabarberkage (altså som æblekage blot med rabarber) til min mors fødselsdag. Hun lavede det altid men er desværre dement, så nu må jeg tage over :-). Har altid lavet crumble lige af rabarber. MEN mit spørgsmål er kan man lave kompot til rabarberkage og så fryse det?
Ja, det kan du sagtens gøre og denne opskrift vil også være super lækker til det :)
Sikke en fin ide og rigtig god fødselsdag til din mor.
Kh Ann-Christine
Nemlig – helt perfekt – har toppet min skyr her til morgen med den. SÅ herligt.
Saften er bare den bedste nogensinde … mange tak.
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
Har netop været i haven og høste nogle af mine rabarber og prøver for første gang at lave saft. Vil gerne bruge resterne til kompot, som du foreslår. Skal man stadig koge kompotten, når rabarberne har været kogt til saft ?
Hvor lækkert!
Nej, den rest rabarber der er tilbage når du laver saft, kan bruges som den er og skal ikke koges igen.
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Tusind tak for en meget nem og utrolig lækker opskrift på rabarberkompot – den har fået mig til at bruge mine rabarber, som elles flere somre mest har fungeret som prydplanter.
Jeg serverer kompotten som dessert med sukkerristede havregryn og flødeskum, og det har været en stor succes her i sommer!
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Det lyder så lækkert med din sommerdessert :)
Kh AC
For mig er det sommer, når jeg serverer grydestegt kylling med skilt sovs, rabarberkompot og agurkesalat.
Uhmm ♡ Det er også sommermad for mig
Hold fast hvor det smager godt. Jeg elsker dine opskrifter.
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Vi er også vilde med rabarberkompot – prøv også at bruge den som tilbehør til fynsk rygeost – en perfekt kombination.
Uhmm, det lyder virkelig som en lækker kombination! Det må prøves, tak for tip
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift
Har aldrig lavet sådan en kompot før, det ser lækkert ud. Skal ha gæster lørdag og tænker om man man godt kan bruge det til gammeldags grydestegt kylling. Tak for nogen super gode og nemmer opskrifter.
Ja, det kan man ihvertfald. Det er virkelig lækkert til kylling.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Bedste rabarberkompot ever
Tusind tak, det er skønt at høre :)
Kh AC
Fantastik kompot.
Denne er ikke tynd som andres og har en vidunderlig smag af rabarber – hverken for sur eller sød.
Da jeg fik en vareprøve med Mørk Muscovado Rørsukker – tænkte jeg hvorfor ikke prøve.
Tilsatte en ½ tsk til opskriften med et godt resultat. Husk at fordele det grundigt.
Det smager af mørk farin tilsat lakrids.
Prøv det !
Dejligt at høre og det lyder virkelig lækkert med den krydrede muscovadosukker i.
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Lækkert med en god rabarberkompot – da jeg var barn lavede mine forældre det ofte, og vi fik det til al slags mad; også dessert selvfølgelig.
Siden gik kompotten lidt i glemmebogen. Som voksen har jeg nu fået et kæmpe rabarberbed, så nu kan jeg faktisk ikke finde på nok at bruge al den gode rabarber til ;0) Jeg er helt vild med de mange gode opskrifter på “Valdemarsro”, og kigger ofte ind på siden, også bare for at finde inspiration…
I stedet for sukker i opskriften bruger jeg HONNING, og det bliver simpelthen vildt lækkert – Der skal til denne opskrift bruges ca. 0,4 dl.
Nu skal jeg igang med 1,5 Kg rabarber, og så skal jeg bagefter besøge mine gamle forældre, og have et glas med rabarberkompot med under armen.
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din fine hilsen :)
– det lyder rigtig lækkert med honning til rabarberkompotten, det skal jeg helt sikkert prøve af snart
Kh Ann-Christine
Tak for altid gode opskrifter :) lavede det igår og det smager himmelsk :D jeg prøver dog at undgå sukker i hverdagene. Kan man erstatte rørsukkeret med Sukrin Gold i stedet? :)
Ps vi bruger altid din pizzadej opskrift. Den er så lækker!
Det er da forsøget værd :) jeg har ikke smagt sukrin gold, så kan desværre ikke sige om det vil virke :)
Tak for din søde hilsen, Emilie – det er dejligt at høre
Kh AC
Hej. Jeg har forsøgt mig med frosne rabarber….. det smager skønt, men der en ingen rød farve?
Det bliver mere brunt
Hej Julie,
Det kommer meget an på farvemængden i rabarberne. Nogle er meget røde og andre mere brunlige i farven. Jeg har jordbær- og vinrabarber herhjemme og de levere fine tynde meget røde rabarberstilke :)
Uanset, så fejler det intet fordi farven bliver mere brunlig.
Kh AC
Lægger kompotten sig ikke ubehageligt på tænderne, når du ikke kommer Nonoxal i?
Det kommer an på hvornår jeg plukker rabarberen og hvilken sort det er. Jeg bruger jordbær- og vinrabarber, hvor mængden af oxalsyre er mindre, specielt når de plukkes før sankthans.
Men kom det endelig i, hvis det passer bedre til dine rabarbere.
Kan man bruge frosne rabarber? :-)
Ja, det kan du sagtens :)
Kan rabarber kompotten fryses
Vh Sanne
Ja, sagtens :)
Hej :) Kan man spise kompotten som grød med fløde på?
Ja, det kan du sagtens. Juster måske bare til med mængden af sukker, hvis du ønsker den lidt mindre sød, når det er som en grød :)
Halløj :-)
Jeg vil egentlig bare høre om man kan fryser rabarber rå eller om de skal forarbejdes til f.eks kompot ?
Fed blog :-)
Mvh Klaus
Hej Klaus,
Tusind tak, og det kan du sagtens. Bare rens dem, skær dem i passende stykker og så på frys – så er de lige til at tage op og tilberede i løbet af efteråret og vinteren :)
Kh AC
Hej, hvor længe kan den holde sig?
Hej Mie,
Omkring en lille uges tid på køl
Kh AC
Tak for opskrift. Det smager skønt!
Jeg har lavet ekstra så min søster og min veninde kan forkæles med et glas :)
De er heldige :)
Og tusind tak, hvor er det rart at høre
Ha´ en skøn weekend
Kh AC
En rigtig blondine- kommentar. Skal der ikke vand til kogningen? Har søgt flere steder og kan ikke finde svar! Uha føler mig lidt dum.
PS. Elsker din fine side
Hej Stinna,
Tusind tak og det er ikke spor dumt :) Jeg bruger ikke vand til den, for sukkeret smelter og blander sig med rabarbersaften og det er faktisk nok væske. Du kan tilsætte en spsk eller mere, hvis du synes – men det er ikke et must
Kh AC
Hvis man skal fryse rabarber… Fryser du så hele stængler eller laver det til kompot også fryser det??
Du kan sagtens fryse de hele stængler. Jeg plejer at skære dem i mindre stykker a et par cm.
– Den færdige kompot kan også fryses
Mums! Tak for denne opskrift. Jeg har lavet denne kompot og den smagte virkelig godt. Jeg tilføjede lidt citronskal som et ekstra pift. Jeg kan stærkt anbefale kompotten til bl.a. Baked Alaska (indbagt is) hvor man blander den med isen :-)
Nøj, det lyder altså også godt! Jeg får vildt meget lyst til is nu :) Mums!
Ser lækkert ud. Har frosne rababer i fryseren fra sidste år jeg skal have lavet noget af inden der kommer nye. Dette kunne være en mulighed. Hvor længe holder det sig når det er lavet og heldt på skoldede glas?
Jeg vil tro at hvis man skruer lidt op for sukkermængden, så vil det kunne holde sig i måske op til 2 måneder. Men har aldrig gjort forsøget ;) Vi spiser det altid inden for en uges tid.
Prøv måske også denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/rabarbersirup/ Den er også super lækker
Lækkert med rabarber i fryseren! Her er rabarberen allerede godt på vej op af jorden og jeg glæder mig til at hive de første stængler.
-Ville lige sige, at også jeg, er stor fan af rabarber… :-) Jeg er opvokset i Thy og der fik vi altid kompot til frikadellerne, stegen, som dessert, you name it! I dag bor jeg i lejlighed og minsandten om ikke jeg har fået plads til en rabarberplante på min altan.. Jow jow, -og i dag ville jeg “høste”, og lave din skønne, lette opskrift..
1000 tak for en superskøn blog, som jeg følger med stor glæde… :-)
GOD SOMMER, derude… :-)
Kh Duddi.
Mange tak :)
Hvor fint at du har fået plads til en rabarber på altanen, jeg har først fået øjnene op for dens skønne kvaliteter for et par år siden, nu er rabarber noget at det jeg glæder mig mest til efter vinteren.
Ha´ en skøn sommer
Kh Ann-Christine
Det må jeg sige: aldrig har jeg smagt så dejlig en rabarberkompot.
Nu skal vi bare have den hele tiden, til alt hvad vi spiser.
Lis Frederiksen
Hvor er det dog dejligt at høre, vi er også vilde med den herhjemme
FANTASTIK BLOG.. :-)
Tjekker den stort set hverdag og finder faktisk altid stor inspiration her…
:-) Go´ weekend.. Pernille
Hej Pernille.
Det er jeg super glad for at høre :)
God weekend
Kh AC
P.S er bare nødt til at sige, at jeg ELSKER din blog og får så meget inspiration herinde. Du er super skøn sådan at dele ud af gode opskrifter og små tips på at gøre det hele lidt nemmere ind imellem :-) Keep on going søde…..
Tusind tak, søde Conny! Det gør mig rigtig glad :)
Jeg elsker også rabarber; vi har en vinrabarber og en af de “almindelige” som er lidt mere sur i haven og de to planter giver bare så meget rabarber. Jeg har desværre en lille have og har egentlig ikke plads til det, men faktisk er rabarber planten temmelig dekorativ og i særdeles hed blomsten er super flot, hvis man da nænner at lade den gå i stok :-).
Jeg har vokset op med meget selvforsynende forældre og er vant til at man henter det i haven, som man skal bruge, så uanset plads eller ej, så har jeg valgt at prioritere at jeg bare VIL have lov til at nyde at kunne hente lidt fra min egen have ind, så jeg har efterhånden fået lavet plads til rabarber, solbær, stikkelsbær, blåbær, hindbær, jordbær. store tornefri brombær, ribs og espalier træer i æbler og pærer :-).
– og jeg ELSKER det, elsker at kunne gå ud og hente en portion til en kage, lidt kompot eller min favorit : en crumble kage med sure grønne æbler samt med en blanding af bær og en kokos dej henover – ind i ovnen og nydes med en GOD vanilie is. MUMS….
Det er skønt at høre. For mig er det også en stor rigdom at kunne hente mad og lækkerier ude i sin egen have. Det er også en god måde at lære hvad der hører til årstiden. Vi får en minihave, men en spisehave – det skal det være :) Og der er både æbletræer og stikkelsbærbuske :) Jubii
Uhh, rabarber er også en af mine yndlings. Måske fordi det er noget af det første, der dukker op af jorden.
Ja, måske derfor. Det smager vidunderligt, syrligt og så matcher det vanilje og sukker på bedste vis. Et skønt forårstegn
:-) Jeg tager et dejligt bundt rabarber med til dig næste gang vi ses!
Søde, søde mor! Det glæder jeg mig til, så skal I få rabarberkompot :)
Mmm, hvor ser det lækkert ud! Det er altid så delikat med de små vanillekorn.
Det lyder hyggeligt med sommerhusophold. Tillykke med salg og det hele. Jeg er rigtig spændt på at høre hvad du nu kommer til at kaste dig over :)
Og velkommen til Jylland da ;)
Mange, mange tak, Mette. Det er skønt at være her :)
De vaniljekorn kan jeg heller ikke stå for, de smager fantastisk og så er de visuelt bare så smukke midt i alt det røde rabarber. Vanilje er jo egentlig smuk i det meste.
Mmmhh, det ser godt ud! Vi har fyldt fryseren med rabarber, som skal bruges til rabarber-trifli til navnefest på søndag. Det smager bare så godt af sommer og sol…
Uhm, hvor dejligt!
Rabarber er absolut det nemmeste man kan have i en have, tænk hvis man kunne klone den egenskab til andre grønsager 🥴
Mums, rabarberkompot er bare en forsommer yndling.
Rabarber, står nummer 1, på listen over hvad jeg gerne vil plante i vores have.
Det er virkelig også en vidunderlig anvendelig og nem plante at dyrke selv.