Rabarbergrød
Hjemmelavet rabarbergrød er fantastisk og tilmed en dejlig nem dessert, som kan tilberedes i forvejen, da den gerne skal stå nogle timer på køl og serveres, når den er iskold.
En dejlig sommerdessert, som kan fryses ned og give glæde i de kolde efterår- og vintermåneder.
Vi nyder gerne rabarbergrød med vaniljeis, piskefløde eller flødeskum, og man kan også servere lidt marengstoppe, nøddedrys eller lign mv, hvis det skal være lidt ekstra fint.
Prøv også: flere skønne opskrifter med rabarber her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarbergrød
- 1 vaniljestang
- 700 g rabarber, skåret i tern a 1 cm
- 1 dl vand
- 175 g sukker
- 1,50 spsk kartoffelmel
- 0,50 dl koldt vand til at røre kartoffelmel i
- 50 g sukker, til at drysse over grøden, inden afkøling.
- Til servering
- 2 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukker. Kom rabarber i en gryde med vand, sukker, vaniljekorn samt den flækkede vaniljestang. Lad det koge op og lad derefter grøden simre under låg i ca. 20 minutter.
Smag grøden til. Hvis den skal være sødere, så tilføj sukker, til smagen er perfekt. Vær dog opmærksom på, at der også skal drysses sukker over grøden, når den skal køle af. Tag gryden af varmen og tag vaniljestangen op.
Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og tilsæt det i en tynd stråle i den varme grød under omrøring. Rør, til grøden er lidt jævnet. Den sætter sig yderligere, når den køler af, så pas på ikke at jævne den for meget.
Hæld rabarbergrøden i en stor skål og drys overfladen godt med sukker. Stil grøden i køleskabet i min. 3 timer, eller til den skal serveres.
Server rabarbergrøden kold med piskefløde eller lidt luftig flødeskum.
Hejsa jeg skal til at lave denne igen men vil gerne komme jordbær i også. Putter jeg dem bare i fra start med rabarber?
Ja, det kan du fint gøre :)
Kh Ann-Christine
Så mange år siden jeg som barn fik rabarbergrød.
Forrige år satte jeg 2 planter, og nu simre det på komfuret til dagens dessert.
Og der er lavet en rababercrumble, jeg har henkogt, og frosset rabarber ned. Den skønneste måde at bruge dagen.
Tusind tak for din opskrift, den er nu brugt flere gange henover den sidste måned, og vil blive brugt så længe jeg har rabarber i haven og fryseren.
Tusind tak for din søde hilsen :) Det er bare så skønt at have rabarber i haven og jo flere man trækker op jo flere kommer der. Stor bonus :)
Kh Ann-Christine
Kan man evt. putte Atamon i resterne af grøden og gemme den i glas som marmelade? Den må gerne være flydende.
Jeg har ikke testet det, så det må komme an på en prøve.
Jeg undgår selv at anvende atamon i mad, men ville i stedet skolde glasset og bruge ekstra sukker og ingen vand for at lave en mere holdbar marmelade.
Kh Ann-Christine
Kan man stadig fryse det ned hvis man har jævnet det?
jeg har skrevet om det i tip under opskriften :)
Kh Ann-Christine
Ja, det har jeg set 😊 Er bare i tvivl om hvad der sker hvis den alligevel bliver frosset ned efter jævning? Bliver den ikke god nok igen hvis jeg bare lader den tø op i køleskab og ikke varmer den op igen?
Jeg er i tvivl om hvordan kartoffelmelet vil ændre konsistensen i grøden efter optøning, så det må komme an på en prøve :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine.
Jeg har i dag kogt rabarbergrød efter din opskrift….så lækkert.
Jeg vil gerne bruge grøden til en gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum, når vi får gæster St. Bededag. Kommer så til at tænke på, om jeg skulle have ventet med at koge grøden. Kan den holde sig i en lufttæt beholder i køleskabet fra i dag lørdag og til næste fredag?
På forhånd tak for svar og rigtig god weekend 🥰.
Venlig hilsen
Annelene
Hej Annelene
Mange tak for din søde hilsen.
Jeg tør ikke love at den kogte grød kan holde sig i knap en uge, så det må komme lidt an på en prøve.
Rigtig god dag til dig
Kh Ann-Christine
Det lyder til at være en lækker rabarbergrød, som jeg glæder mig til at servere netop nu, hvor vores rabarber er rigtig fine. Jeg har et spørgsmål i forbindelse med frysning: Undlader man at jævne grøden inden frysning, eller kan man godt opvarme den jævnede grød til kogepunktet, uden at den bliver “lang”?
Mvh Vibeke
Hej Vibeke,
Det er den ujævnede grød jeg fryser, jeg har lige skrevet det mere præcist og fyldestgørende under tips :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man jævne med maizena i stedet ? Har som det eneste ikke lige kartoffelmel i huset ;-)
Ja, det kan du godt gøre. Den bliver lidt anderledes, men stadig super lækker :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan det passe at der kun skal 1 dl vand i?
Syntes det virker som lidt når der er 700g rabarber så ligger kun i bunden?
Vh Agata
Ja, det er helt korrekt med 1 dl vand til 700 g rabarber – der er masser af saft i rabarberne også, som frigives ved tilberedning.
Kh Ann-Christine
Hvad gør man hvis grøden er blevet for tynd? Altså selv når den HAR kølet. Har du et fif til det? (Ud over at bruge den sol suppe)
Jeg tror ikke det bliver godt at jævne den igen. Eventuelt kunne man varme en rabarberssaft og jævne den, som røres i. Men jeg ville ikke gøre det, så hellere spise den som rabarberssuppe, hvis den er for tynd i det)
Kh AC
Hej
Jeg spørger måske dumt men kan se du har denne og en opskrift på rabarber kompot. Hvad er forskellen på de to?🤗
Forskellen ligger i konsistensen, tilbedringen og serveringen
+ at udover de ingredienser der går igen i begge opskrifter, så er der også vand + jævning til grøden.
Kh Ann-Christine
Tusind tak fir opklaringen🤗 så må begge prøves af
Hej Ann-Christine!
Tak for dine fantastiske opskrifter!
Med hensyn til rabarbergrøden: da jeg ikke havde kartoffelmel, brugte jeg i stedet Tørsleff’s “Idealjævning”, som jeg havde liggende.
Det var en klar fejl. Denne jævning er tilsat “Non-Oxal” (“dobbeltrenset kalciumklorid), der neutraliserer den oxalsyre, som findes i rabarber.
Det går ikke ud over smagen, men “Non-Oxal” giver rabarbergrøden et kedeligt, “plumret” udseende og ødelægger dermed den fine, røde farve. Det er i øvrigt ganske overflødigt, eftersom man jo alligevel spiser rabarbergrød med mælk eller fløde.
Jeg ender som regel altid med at bruge dine opskrifter når jeg søger efter noget … også denne.
Tak
Hvor er det dejligt at høre! Det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Selvfølgelig havde du også en fantastisk opskrift på en rabarbergrød.
Havde handlet ind til at lave din påskekage med citronfromage, men da jeg så danske rabarber på markedet i byen, så slog jeg til og så blev dessserten rabarbergrød, som skal nydes i vores solfyldte have som en skøn finale på det grillede lam
Hvor lyder det som en skøn påskemenu :)
God påske til jer
Kh AC
Uhm! Rabarbergrød! Og duften af rabarber det koges til grød eller saft får mig til at mindes dejlige og varme barndomsdage! Så lækkert det var og er med den kolde grød på en varm sommerdag! Nu har jeg lige lavet rabarbersaft og synes det får den smukkeste lyserøde farve! Den bliver derfor serveret i husets fineste glaskande :-)
Så lækkert ♡ Det er virkelig også sommerskønt :)
Hej AC
Mums – endnu en lækker opskrift, jeg må prøve fra din blog :-)
Tror du ikke godt, man kan bruge frosne rabarber til den?
Go weekend
Mange hilsner fra Stine
Ja, det kan du sagtens gøre ♡ Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen
Skøn solskinsweekend til dig også
Kh AC