Rabarber Tiramisu
Rabartiramisu er en skøn sommerdessert og en dejlig variation af den skønne italienske klassiker, som jeg også er ret begejstret for!
Jeg har rabarber i haven både herhjemme og skal også have det i vores sommerhus, for jeg er så glad for den skønne grøntsag, som rabarber jo rent faktisk er – og prøver hvert år at lave og finde på nye opskrifter med de smukke pink rabarberstilke.
Denne dessert kan så varmt anbefales. En herlig servering til de skønne weekenddage her i forsommeren
Prøv også: min opskrift på klassisk tiramisu >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarber Tiramisu
- Rabarber
- 400 g rabarber, skåret i tern a 2 cm
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- Mascarponecreme
- 3 æg
- 70 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 g mascarpone
- Derudover
- 200 g ladyfingers, savoiardi kiks
- 50 g hvid chokolade
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rabarber
Kom rabarber, sukker og vaniljesukker i en gryde og varm det op til kogepunktet. Skru helt ned til lav varme, lad det stå i 10 minutter og sluk derefter for varmen og lad rabarberne køle af i gryden.
Mascarponecreme
Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Stil dem til side.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Vend mascarpone i æggesnapsen og rør det nænsomt sammen. Vend derefter en stor skefuld stiftpiskede æggehvider i og vend derefter forsigtigt resten af æggehviderne i uden at slå luften ud af dem.
Saml desserten
Fordel ladyfingers-kiksene i et fad på ca. 20 × 20 cm og fordel den afkølede rabarberkompot over. Gem nogle af rabarberstykkerne til pynt.
Fordel mascarponecremen over og pynt med de flotteste rabarberstykker, grofthøvlet hvid chokolade
Kære Ann-Christine
Kan denne rabarber-tiramisu ikke godt laves dagen i forvejen og stilles på køl?
mvh Ruth
Kære Ruth
Jo, det kan den godt :)
Kh Ann-Christine
Virkelig lækkert
Har Laverne en gang før og det smagte virkelig skønt.
Men er det rigtigt, at det ‘kun’ et lag ladyfingers, rabarber og mascarponecreme?
Tror jeg kom til at lave med flere lag nemlig…
Mh og tak for gode opskrifter
Anne-Mette
En super god side som jeg bruger jævnligt! Rigtigt mange dejlige opskrifter :-)
Jeg har lavet tiramisu og kan ikke rigtig få størrelsen af fadet til at passe til kiksene. Lægger du kiksene i flere lag? Et fad på 20×20 tager kun 100 g af kiksene hvis det kun er et lag, men der står 200 g i opskriften?
Jeg har lavet din opskrift på rabarber sirup og har derfor en portion rabarber kompot tilbage, kan man bruge dette til denne opskrift og blot blandet lidt likør i evt? :)
Ja, det vil helt sikkert være lækkert ♡
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor stort et fad bruger du til denne opskrift ?
Det har jeg fluks opdateret i opskriften :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for mange fantastiske opskrifter og gode vejledninger.
Jeg lavede din rabarber tiramisu i dag.
Min mascarponecreme blev desværre temmelig flydende, og fik ikke rigtigt sat sig som en klassisk tiramisu.
Hvad kan jeg mon ha’ gjort galt?
Kh. Janne
Hej Janne,
Mange tak for din søde hilsen, det er sødt af dig!
Det lyder næsten til at æggesnaps og de piskede æggehvider ikke har været pisket nok til denne ret.
Kh AC
Hej, jeg vil forsøge mig med denne lækre opskrift i weekenden!
Kan jeg lave desserten dagen før? Det har jeg tidligere gjort med alm tiramisu. Jeg påtænker også at bage egne ladyfingers, måske det også har noget at sige ift hvor længe det kan stå uden at blive for “vådt”?
Ja, det kan du sagtens gøre, den kan fint laves i forvejen.
– og skøn ide med hjemmelavede ladyfingers. Jeg tror ikke det er det der betyder så meget ift om den bliver for våd. Mere at de kun skal dyppes hurtigt i kaffe/marsala.
God fornøjelse
Kh AC
Hej AC. Du skriver ikke noget om dyp i kaffe i opskriften. Det skal man ikke vel?
Nej, denne er uden kaffe.
Kh AC
Så lækker! Tip. Jeg havde en rest af marscaponecremen, som jeg blandede med kakaopulver og frøs ned. Det blev den lækreste, cremede chokoladeis
Uhmm, det lyder skønt ♡
Dine opskrifter er helt fantastiske – stor fan!
Jeg bliver simpelthen nød til, at spørge hvor din kasse, som du bruger til krydderurter er fra? Jeg tænker over det, hver gang jeg åbner din kogebog hvor der jo er et fint billede af den :)
Hej Emilie
Mange tak for din fine hilsen, det er dejligt at høre :)
Krydderikassen er fra Ikea, mener den hedder Bittergurka eller noget i den stil.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for en dejlig mad blog og altid fantastiske retter!
Er det mulig at der en dag kommer en mulighed for at gemme favoritter ss et hjerte el lign så man kan finde en opskrift igen?
KH Sandra
Hej Sandra
Mange tusind tak for din søde hilsen.
Ja, det har vi faktisk netop udviklet mulighed for :) – alle der er tilmeldt Valdemarsro Premium får deres egen favoritside, og kan nemt tilføje opskrifter til indkøbsseddel og får også en ugentligt madplan, som man kan justere til alt efter behov. Du kan læse mere om det her: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/
Kh Ann-Christine
Ej, hvor ser det bare mundvandsfremkaldende lækkert ud? jeg må snart finde på en god anledning/undskyldning for at lave sådan en herlig dessert!
Det kan ihvertfald varmt anbefales :)
Mums den smagte godt! Lavede den for min familie her til aften og de var vilde med den! Tak for endnu en god opskrift :)
Skønt at høre! Tak for din fine hilsen :)
Kh AC